18.2.2017

Aina ei voi onnistua

 Kuvat marraskuulta
Moikka. Tänään tunnilla ratsastimme mm kulmia. Kulmiin piti ratsastaa siten, että pysähdyttiin kulmaan ja käännettiin hevonen ulkoavuilla. Ratsastimme kulmia myös kouluratsastustyyliin syvään kulmiin. Ensin käynnissä, lopuksi ravissa. Ravissa mentiin harjoitusravia. Lopuksi vielä laukkasimme pitkää sivua ensin vasempaan kierrokseen ja lopuksi oikeeseen kierrokseen.

No miten tämä tunti sitten meni?
Huonosti. Kulmat ei onnistunut pysähtymiskäännöksellä, harjoitusravi ei onnistunut ollenkaan, laukat ei alkuun onnistunut. 
Harjoitustavi ei onnistunut siksi, kun Vernan ravi on sen verran pompottavaa ja laukkaan hevonen syttyy tosi hitaasti vaikka laukka-avut olisi napakat.


No onneksi tunnista löytyi myös onnistumisia. Pari pientä onnistumista piristi muuuten epäonnistuneeseen tuntiin. Kulmat kouluratsastustyylillä syvään ratsastettuna onnistuivat, alun vaikeuksien jälkeen, sain lopuksi nostettua kolme laukannostoa. Oikeaan kierrokseen sain yhden noston ja vasempaan kaksi laukannostoa.

Silti oli pettyneet fiilikset tunnin jälkeen. En vain osaa ratsastaa Vernalla, enkä saanut hevoseen minkäänlaista yhteyttä. Kaikenlisäksi omaa keskittymistäni häirritsi Vernan päänheiluttelu.


Tämmöinen tunti ja postaus tällä kertaa, toivottavasti ensi kerralla tunti menisi paremmin, kuin tänään. Ja postauskin olisi iloisempi. Mukavaa lauantaita kaikille 💗

2 kommenttia:

 1. Tuttu tunne! Nuoren hevosen kanssa arki on käytännössä sitä, että ratsastus sujuu päivän, pari tai jopa kolme päivää hyvin, jonka jälkeen menee monta päivää huonommin kun hevonen menee jumiin hyvin liikkumisesta.
  Hermohan siinä meinaa usein mennä, mutta ei auta muu kuin jatkaa loppuun ja toivoa huomisen olevan parempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ja kun itellä meni hermot, nii se tietenkin pahensi omaa ratsastusta, kuin hevosen liikkumista.
   Ja ratsastan kyseisellä hevosella sen verran harvoin, että sekin vaikeuttaa.

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.