19.5.2017

estekisatMoikka! Sain tällä viikolla tietokoneeseeni uuden nettiliittymän/sim-kortin, joten nyt toivottavasti postaustahti paranee ja kasvaa, eikä enään tarvitse puhelimella väkertää näitä postauksia. Tämä itseasiassa onkin ollut syynä pienoisessa hiljaiselossa täällä blogin puolella. Mutta eiköhän mennä tämän postauksen pariin, eli tänään olleisiin estekisoihin.


Tänään mulla oli Vesalan ratsastuskoululla estekilpailut, joihin osallistuin Vikkanilla tuttuun ja turvalliseen 40-50cm luokkaan. Olen hypännyt kunnolla viime syksynä, jonka jälkeen olen vain pieniä kavaletteja talven aikana hypännyt, joten kun ei ollut hyppytreenejäkään alla rupesi hieman jännittämään radan hyppääminen. Onneksi alkuverryttelyssä hypättiin muutama este, jolloin sai vähän tuntumaa esteisiin. Tavoitteena mulla oli ratsastaa puhdas rata, ilman, että ei kertaakaan pudoteta raville, vain koko rata laukassa läpi.

Alkuverryttelyssä vaan Vikkan oli hieman todella reippaalla tuulella, välillä oli vaikea hallita hevosta ja siinä vaiheessa rupesi hirvitämään, kun en meinannut pystyä alkuverryttelyssä hallitsemaan hevosta kunnolla yksittäisellä esteellä, niin mitä radasta oikein tulee. Alkuverryttelyn jälkeen jätin raipan pois, kun sitä todellakaan ei tarvinnut. Tein paljon verryttelyn aikana puolipiätteeitä ja siirtymisisä jotta hevonen rauhottuisi ennen rataa. Omaa vuroa odottaesssani, seisoin ihan paikoillani hevosen kanssa.


Radan neljä ensimmäistä estettä meni hyvin, pääsin hyppyihin mukaan ja hevonen pysyi rauhallisena. Viidennellä esteellä jäin hypyssä jälkeen ja horjahdin kaulalle jonka takia mentiin kuudennen esteen ohi.  Palasin takaisin vitosesteelle ja hypättiin loppurata hyvin. Muuten mentiin rata laukassa, mutta tuossa vitosesteen jälkeen vaihdoin ravissa suunnan ja palasin laukkaan. Joten sanon nyt, että tavoitteeni onnistui ratsastaa rata laukassa läpi arvosanalla/numerolla 8/10. Meille tuli 4 virhepistettä ja noin reilu minuutin aika. Radalla ei ollut uusintaa, vaan ratsastimme aikaa vastaan.Nyt meni huonosti...

...en kuitenkaan pudonnut...

...vaikka lähellä se kävikin.

 Uusi yritys
 (1,5 ja 8 este oli sama, eli hyppäsimme yhden esteen kolmesti)

Ruotsieste

Viimeksi syyskuussa olen hypännyt kunnolla, joten siihen nähden rata ja hypyt meni hyvin. Ei anneta yhden pieleen menneen hypyn pilata filistä.
Menen vielä lauantaina ja sunnnuntaina hyppäämään, kun ilmotttauduin viikonlopun kestävälle esteleirille, ihanaa kun pääsee vihdoin hyppäämään paljon yhden viikonlopun aiakna. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä suoritus pitkän tauon jälkeen! :) Onneksi et myöskään tipahtanut kyydistä, vaan pystyit ratsastamaan radan loppuun, se on aina pääasia ;) Tuo viimeinen kuva on muuten aivan älyttömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Olen itsekkin tyytyväinen suoritukseen, vaikka emme sijoittuneet. Tätkeintä, että tavoitteeni onnistui lähed kokonaan. Onneksi tänään ja huomenna pääsee hyppäämään lisää. 😊
   Se on kyllä upea kuva!

   Poista
 2. Oi ihana ja tosi hyvä kuva teistä molemmista toi eka! 😍

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! :) Tykkään myös paljon blogisi ulkoasusta, ja ylipäätään kokonaisuudesta! :)

  ♥:llä HENNA M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Sinulla myös on upea blogi 😊

   ❤:llä Suvi

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.