4.3.2017

Epäonnistumisen jälkeen onnistutaan

 Postauksen kuvat eivät liity tähän tuntiin.

Moikka! Tänään olin tunnilla Vernalla. Listasta nähtyäni Vernan nimeni kohdalla, olin heti, että "eih, Verna." Siinä sitten odottelin puoli tuntia tunnin alkua miettien, että miten tunti menee tällä kertaa.

Noh, heti alkukäynnneissä yritin saada Vernan kuulolle kunnon napakoilla avuilla ja pysähdyksiä ja taivutuksia tehden. Aloimme tekemään tiimalasia, eli ratsastimmme koko ajan kokorataleikkaata käynnissä. Kokorataleikkaalla piti tulla pidempää käyntiä ja päädyissä hitaampaa. Tehtävä sujui vaitelevasti. Välillä tuli hyviä pidennysaskelia ja välillä ei niin hyviä. Riippui ihan siitä miten sain avut läpi. Teimme tätä molempiin kierroksiin.


Seuraavaksi aloimme ravaamaan ja tekemään oikeassa kierroksessa kolmikaarista kiemurauraa. Pitkällä sivulla otimme taas askeleen pidennystä. Tehtävä alkoi sujumaan, kun tottui Vernan isoihin raviaskeliin. Hetken päästä sai ruveta ottamaan laukkaa siihen kolmikaarisen jälkeen pitkälle sivulle, mutta oikeassa kierroksessa en saanut Vernaa ollenkaan laukalle. Mutaman kerran sen takia, kun joku ravasi edessäni ja lopuilla kerroilla Verna vaan ei nostanut laukkaa, vaikka kuinka pyysin.

Sama juttu oli vasempaan kierrokseen. Kolmikaarista ja pitkällä sivulla ensin oikein reipasta ravia ja lopuski laukannosto. Vasemmassa kierroksessa piti mennä harjoitusravia. Vernalla se on hieman hankalaa, kun sillä on niin isot ja pompottavat askeleet. Joten harjoitusravissa sai todella käyttää vastalihaksia. Kun kroppa alkoi väsymään, niin rupesin vuorotttelemaan kevyttä- ja harjoitusravia. Vasempaan kierrokseen laukat onnistuivat. Lopuksi rupesi oikein ennakoimaan laukkaa.


Lopuksi vielä  otimme suunnanvaihdon kokorata leikkaalla ja otimme loppuravit ja -käynnit.

Tällä kertaa tunti sujui paremmin ja itsellenikin jäi ihan hyvä mieli tunnista. Edellisellä kerralla kun ratsastin (noin kolme viikkoa sitten) Vernalla tuntui, että mikään ei onnistunut, joten tämä tunti oli siihen nähden huomattavasti paremmin onnistunut. Edellisen ratsastuksen Vernalla voit lukea tästä (linkki). Jos ratsastaisi useammin Vernalla niin varmasti sekä hevoseen, että askeliin tottuisi. Hyväähän se tekee, kun ratsastaa erilaisilla hevosilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.