11.4.2021

VIIKKO 14: JÄNNITYSTÄ ELÄMÄÄN

Moikka! Nyt on taas aika kuvien ja kuulumista. Postaus tulee vähän illasta, koska olin tallilla, enkä ollut ehtinyt viimeistellä aikaisemmin! Mutta tässä näin viikon kuvat ja kuulumiset teille, olkaa hyvät! 
Maanantai: Tänään, maanantaina ei ollut tunteja, koska aamusta näytti että sataisi vettä ja räntää koko päivän, aamusta iltaan. No iltaa kohden sää sitten selkini, vaikka olikin tuulenpuuskia.

Menin hakee tallille pyörää, mutta jäin auttaa iltatallissa. Harjasin Viivin, joka saa ihan pian varsan. Sitten harjailin orivarsoja jotka vietiin ulos. Haettiin hevosia ja pikkupojat talliin yöksi. Jaoin vielä heinää ja lakaisin lattian. Oli kuitenkin kiva viettää iltaa tallilla. 🐴

No hyvä puoli tässä oli se, että ehdin kotiin ennen pimeän tuloa.

Tiistai-Keskkviikko: Maanantaina ja tiistaina pistin merkille, että Luna ja Lilja olivat vähentäneet syömistä radikaalisti. Heinää ja pellettiä vain närpittiin, vettä ei juotu ollenkaan. Tiistaina sitten soitin eläinlääkäriin. Saatiin aika heti keskiviikko aamun. Puput tutkittiin. Hampaat oli kunnossa, maha oli pehmeä, ei siis viitteitä suolitukokseen. Kummallakin oli paino pudonnut. Puput Lääkittiin ja nesteytettiin. Sekä tietenkin tukiruokittiin. Mitään syytä ruokahaluttomuudelle ei löytynyt. Nyt ruoka taas maistuu paremmin, vaikka ei yhtä normaalisti, mitä tähän asti. Seurailee vointia.

Puput täyttävät pian viisi vuotta, että ehkä ikääntyminen alkaa näkyä heillä, sillä viime syksystä ovat liikkuneet vähemmän, vaikka tilaa liikkua heillä on koko pitkän esteiden verran.

Torstai: 

Ehkä maailman parhain kehu 😅❤ Lapsilta kuulee kyllä, niin hauskoja juttuja ja kommentteja.

Leikittiin lasten kanssa tänään päiväkodissa esineen piilotusleikkiä, jossa yksi piilottaa esineen ja muut etsii. Yksi lapsi sitten piilotti lelun mulle. Kuulin että lelu laitettiin kaappiin. Avasin sitten kaapin aloin etsinnät lasten nauraessa vieressä. Kun lopulta lelu löytyi muumitalosta, jota olin aiemmin silmämääräisesti katsonut totesi tämä lelun piilottaja: "sulla on kyllä huikean huono näkö" 😅😂🤣

Perjantai:

Vähän jännitystä mun tylsän elämään.

Iski pieni paniikki kun bussikuski unohti jättää mut pysäkillä pois, koska seurasi vastaantulevaa bussia. Tilanne olikin jo vaikea, koska en enää osannut kotiin. Onneksi on videopuhelut ja navigaattori. Ensin soitin videopuhelut äitille ja sitten katoin reitin kotiin navigaattorilla👌
En mä kaukana ollut mutta nää on näitä heikkonäköisen vaikeuksia. Lopulta onneksi löysin kotiin.🙌😎
Mut mulla yks toive olisi, pääsispä jo etupenkeille istumaan! Siitä kerkiäisin reagoida nopeammin jos näin käy uudestaan.

Tänään lauantaina olin tunnilla & tallihonmissa.
Tunnille sain Vikkanin! 🐴🥰 
 Aloitettiin tekemällä pysähdyksiä. Vikkan oli hyvin kuulolla mun istunnalle. Pysäytykset siis sujui hyvin. 👌 
Kentästä oli puolet käytössä. Tehtiin jokaiseen kulmaan voltti ja pitkällä sivulla muutamat askeleet avoa. Ravissa taas tehtiin tempon hidastuksia heti voltin jälkeen pitäneet sivulle tullessa ja hidastuksen jälkeen taas lisäyksiä. Siinäkin saatiin alkutahmeuden jälkeen hyviä pätkiä! Laukannostoja otettiin vielä pikkukentän lyhyen sivun keskeltä. Eli ensin kulmassa tehtiin voltti ja lyhyen sivun keskeltä käännettiin kohti tallipäätyä ja laukattiin pituushalkaisijan suuntaisesti. Laukannostoissa Vikkan meinasi olla hätäinen, mutta loppuraveissa tamma taas meni rennosti.🐴

Tunnin jälkeen tein melassivedet, punainen Vikkanin varusteet, hain Viuhkan sisälle, pussitin heinää ja jaoin kaurat.

Kotiinpäin en taaskaan pyöräillyt, koska tunnilla satoi räntää, lunta ja rakeita. Aina välissä aurinko kurkisti. Kastuin taas kivasti. 🌦☁🌨 Huomenna, eli sunnuntainameen maanantain korvaustunnille Kuutilla, joten taas sitten saan pyöräm kotiin lähtiessä. 😅 Huomisesta tiedossa pitkä päivä tallilla.



Olin tänään sunnuntaina tallilla korvaustunnilla ja samalla taas auttelin.🐴

Haettiin heppoja sisään valmiiksi ekaa tuntia varten (SIrkkon, Rita ja Vikkan) ja sitten olin myös Vikkanin ratsastajan apuna hevosen laitossa. Sit vähän söin eväitä: leipää, pähkinöitä, karkkia ja energiajuomaa. 😅

Oman tunnin jälkeen tein melassivedet, laitoin kylmäsuojat Riialle ja jaoin karsinoihin tunnilla olleille hevosille heinää. (Kuutti, Riia ja SIrkkon) tein myös väiskille uuden iltapuuron, koska Riia ahneuksissaan söi sen.

Tunnilla tehtiin samaa tehtävää kun eilen. Eli ensin pitkille sivuille avoa ja kulmiin voltit. Ravissa tehtiin temponmuutoksia ja kulmiin voltit. Laukannostoja otettiin tällä kertaa pitkille sivuille myös ja kulmiin aina voltit, ennen ja jälkeen tehtävien. 👌 Lopoukäynneissä Kuutti säikähti, kun Veksi tarhassa otti sähkölankaan osumaa, Veksin säikähtäessä tälliä. Sain onneksi pidettyä ponin hallinnassa vaikka pari laukka-askelta ja pyörähdys tulikin. Nappasin vain satulasta kiinni, kun ohjat oli löysänä ja jalkkarit pois jaloista.
Tämmöinen aika tapahtumarikas viikko ollut, jos ensi viikko olisi iisimpi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.