11.9.2021

MANUAALIKUVAUKSET KÄYNTIIN

Maanantaina ensimmäiset aamutunnit olivat jälleen luovaa kirjoittamista. Silloin kuitenkin aiheena oli aamusivut. Ensin piti kirjoittaa tajunnan virtaa viisi minuuttia, jonka jälkeen pidettiin tauko ja vähän juteltiin. Pienen tauon jälkeen jatkettiin aamusivujen kirjoittamista kymmenen minuuttia. Jonka jälkeen pidettiin kirjoittamisesta tauko. Tässä vaiheessa oli tauko koko tunnista. Tämän jälkeen kirjoitettiin 15 minuuttia, jonka jälkeen piti lähteä ulos kävelemään viideksitoista minuutiksi, ilman päämäärää. Ulos piti lähteä yksin kävelemään, mutta sain luvan lähteä kävelemään kaverin kanssa. Me vain emme saaneet puhua toisillemme. Piti olla omissa ajatuksissa. Ulkoilun jälkeen kirjoittaminen taas jatkui viidentoista minuutin ajan. Koska piti kirjoittaa tajunnan virtaa, se mitä päässä pyöri, niin huomasin ajatusten pyörivän kehää. Yhteensä kirjoitimme siis neljäkymmentäviisi minuuttia ja sivuja tuli kirjoitettua 7,5 sivua tajunnan virtaa koko tunnin aikana yhteensä.

Iltapäivän olimme Mac-luokassa, photosopin peruskurssilla. Tällä kertaa pääsin vähän jo aloittelemaan. Näyttöjako onnistui, mutta aika paljon jouduin kaverilta kyselemään, kun seuraaminen oli vaikeaa vieraalla koneella, kun en ihan osannut navigointi koneella.

Tiistaiaamuna olimme jälleen mac-luokassa tutustumassa lisää koneiden Adoben ohjelmien toimintoihin.
Iltapäivällä meillä olikin värien sommittelu tunti. Olimme saaneet tehtäväksi, etsiä kolme kuvaa, joissa oli mielenkiintoinen sommittelu. Tunnilla sitten piirsimme läpinäkyvälle paperille leikattuja kuvien muodot kolmeen kertaan, (eli yhteensä yhdeksän ruutua). Niihin lokeroihin piti piirtää kuvista pisteet, viivat ja viimeiseen värittää kuvan tummat alueet.

Keskiviikkona aamupäivä meillå oli teoriaa. Käsiteltiin iso-arvoa ja aukkoa, sovittiin myös vähän suljin aikaa, mutta se tulee vielä erikseen. Nämä kolme limittyy toimiinsa, että vaikeaa käydä aiheita täysin erikseen. Saimme myös uudet vihkot käyttöön, josta tulee päiväkirja, mihin saa askarrella kaikkea mieleistään mitä ollaan esimerkiksi puuhattu, liimata ottamaan kuvia. Aloitettiin kirjan tekeminen saman tien. Iltapäivällä kuvasinne hetken aikaa, tällä kertaa av-asetuksella. Koska piti kokeilla eri aukkoarvoilla kuvaamista. Tästä alkoikin mun manuaalikuvausten harjoittelu!

Päätin myös testata manuaalikuvuasta vielä bussia odottaessani.

Torstaina jatkui kuvausharjoitukset. Tällä kertaa manuaalisesti kokonaan. Alkuun se ei oikein luonnistunut, kun en löytänyt sopivia asetuksia. Kyselin neuvoa ja tarkkailun opettajan kanssa asetuksia ja sain sieltä löytymään sopivat asetukset. Nyt ainakin osaan lähikuvassa manuaalisesti. Jatkoimme myös teoriassa samaa aihetta: suljin, aukko, isoarvo teemalla.

Perjantai meni koko päivä Mac-luokassa. Kävimme viime viikon lauantain fringe-kuvia läpi ja tallensimme ne Drive-kansioon. Huomasin myös, että työskentely koneilla alkaa pikku hiljaa onnistua, mutta samalla silmät rasittaa, koska en ole tottunut tähän koneeseen sekä joudun katsoa näyttöä aika läheltä, vaikka siinä on asetukset isoimmilla.

Koulupäivän jälkeen jäin mac-luokkaan kaverini kanssa. Hän työskenteli koneella ja mä tein koulupäiväkirjaa.

Illalla kävin kaverini kanssa vielä elokuvissa Kino Iiriksessä. Katsottiin elokuva sokea mies joka ei halunnut nähdä titanicia. Elokuvan ensiesitys oli perjantaina. Suosittelen käydä sen katsomassa. Elokuva on tosi erityyppinen! 

Mulla on vielä sunnuntaille koulutehtäviä. Mukavaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.