19.2.2022

AIKUISEN YSTÄVÄKIRJA


Perusjutut

Siviilisääty – Naimaton

Asumismuoto – Asun vuokralla kerrostalossa. Onnea on omat vanhemmat vuokranantajina. Vuokran hinta pysyy kohtuullisena ja tietää sen, että saan olla ja asua tässä niin kauan kuin haluan.

Ammatti – Aiempi ammattini oli lähihoitaja. Nyt opiskelen valokuvausta ja olen suunnitellut että alkaisin tehdä valokuvauskeikkaa kevytyrittäjänä. Vähän aikaa sitten tein yhdestä Helmi pupun valokuvasta postikortteja. Niitä on saatavilla. (3€) Laita viestiä jos kiinnostuit. Korteista on kuva alempana.

Kiinalainen horoskooppi – Itseasiassa en tiedä. Yritin etsiä, mutta en löytänyt vastausta.

Harrastukset – Bloggaaminen, valokuvaus on kyllä vielä harrastus, mutta haluan edistyä siinä. Äänikirjojen kuuntelu.


Syvällistä

Periaatteet – En ajattele, että asiat järjestyy, vaan minä itse järjestän asiat siten miten haluan. Kaikella on tarkoituksensa.

Maailmankatsomus – hengellinen, tasa-arvoinen.

Pohdin – Miksi kiusaamista ei saada millään kuriin ja loppumaan?

Vihaan – Myöhässä olemista , niin muiden kuin myös itseni osalta. Yleensä olen aina ajoissa. Jos myöhästyn, niin ilmoitan ajoissa anteeksipyydellen.

Pyrin – Elämään hetkessä ja nauttimaan jokaisesta hetkestä ystävieni, kuin myös läheisten perheenjäsenten kanssa.

Halveksin –  Kiusaamista. Tapahtui se sitten työpaikalla, koulussa tai somessa, niin yhtä väärin se  aina on.

Rakastan eniten – Perheenjäseniäni, ystäviäni, Helmi-kania ja entistä hoitohevostani Vikkania.

Haaveilen eniten – Siitä, että onnistuisin työllistyä tai työllistää itseni, koska elämiseen tarvitsee rahaa. Kelan tuet eivät ole mitään herkkua vaikka moni niin herkästi luulee. Sillä pärjää, kun tarkasti miettii mitä ostaa ja mitä ei, mutta ei esimerkiksi saa rahaa säästiin jos haluaa vaikka lähteä reissuun tai tehdä jotain extempore.

Tarvitsen – Omaa aikaani. Viihdyn hyvin ihmisten seurassa, mutta vastapainoksi mun on toisinaan pakko vetäytyä itsekseni. Myös kaksi kuppia kahvia aamuisin on pakollinen tarve.

Pelkään – Ampiaisia.

Murehdin – Olen yliajattelija ja ajattelen tosi paljon liikaa ihan mitättömiäkin asioita.

Kerään – Valokuvia. Niitä on eteisen seinä täynnä kohta ja makkarissani kaapin ovet. Vaatteitakin mulla on liikaa, kun vastaanotan niitä tutuiltani ja kavereiltani.


Lempi:

Väri – Vaaleanpunainen ja laventeli.

Vuodenaika – Talvi ja kesä. Talvella on parasta se, kun näen silloin parhaiten. Kesällä taas parasta on tuoksut.

Eläin – Hevoset ja puput. Mulla on ollut kolme kania, mutta nyt on enää yksi jäljellä. Kaksi vanhusta jouduttiin viime syksynä lopettamaan.

Kirja –  Mulla ei ole oikein mitään tiettyä lempi kirjaa nyt, mutta teininä tykkäsin hevoskirjasarjasta Heartlandin sisarukset, nyt kuuntelen samaa sarjaa äänikirjoina. Sekä katson siihen pohjautuvaa TV sarjaa.

Elokuva – Mulla ei myöskään ole lempielokuvaa, mutta olen innostunut katsomaan Harry Potteria koulukaverini innoittamana.

Musiikkilaji –  Olen kaikkiruokainen, mutta tykkään kuunnella rap-/pop-musiikkia. Lempiartistini onkin ollut Sanni ja Mikael Gabriel.

Numero – Ööö, numerot eivät oikein merkitse mulle mitään.

Ruoka –  Pidän  kasvisruoasta.  Tortillat, pizza ja nachopelti on aika lemppareita.

Juoma – Tuoremehu ja vichy.

Lomakohde – Olen kotihiiri, joten kotimaan matkailu on mulle sopivin vaihtoehto. Ei mulla ole mitään tiettyä lemppareita lomakohdetta. Yyteri oli jokin aikaa meidän vakkari lomakohde.

Tuoksu –  Tykkään metsän ja kesän aamukasteen tuoksusta.

Säätila – Tykkään peruskesästä. Parhain lämpötila on 20-25 astetta. Jolloin ei ole liian kuuma. Talvella taas semmoinen pikkupakkanen 5-10 astetta.

Tapa viettää vapaailtaa –  Mun vapaat menee Helmin touhuja seuraten ja kuunnellen äänikirjoja. Toisinaan vietän ystävieni kanssa hetkiä, jollain kylässä tai sitten ulkona. Kesällä esimerkiksi piknikin ääressä.


Kysymyksiä:

Pidätkö tytöistä vai pojista? – Sekä että. En niin välitä skupuolesta. Mulla on ystävinä nais-, että miespuoleisia ystäviä. Siinähän vain kiinnittää huomiota siihen, että kemiat kohtaavat. Yleensä ei se sukupuoli vaikuta jos en tule toimeen jonkun kanssa, vaan muut asiat.

Onko sinulla salaisuuksia? – Varmasti on.

Onko sinulla valkolakkia? Ei ole.

Mitä tilaat baarissa? – En käy baareissa joten en tilaa mitään.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? – Kyllä on. Olemme tunteneet alakouluiästä asti, mutta kohtalo puuttui peliin ja tiet erkanivat. Myöhemmin kohtalo puuttui taas peliin ja kohtasimme uudestaan yläasteella. Olin kahdeksannella luokalla ja hän yhdeksännellä. Edelleen vietetään aikaa yhdessä.

Mitä muuttaisit itsestäsi? – En kyllä tiedä. En kai mitään.


Kerro jotain kun:

Olit 10 vuotta nuorempi – 10 vuotta sitten kohtasin parhaan ystäväni uudestaan, enkä osannutkaan edes kuvitella, että mitä kaikkea tulisimme kokemaan.  Olin kahdeksannella luokalla. Illat vietin Hollolan perämettässä (kirkonkylä) huoneessani lukien kirjoja ja pohdin omaa näkemistäni ja silmiäni. Elin aikaa jolloin mua alettiin kiusaamaan näköni vuoksi ja joka aamu toivoin, että silmät yhtäkkiä olisivat terveet ja normaalit.

Viimeksi sait jonkin nauramaan – Lauantaina vietin ystävieni kanssa mun ja ystäväni yhteissynttäreitä ja muistelemme meidän opiskeluaikoja.

Viimeksi luit jotain syvällistä – Muutama päivä sitten luin Instagrampostauksen 12 -vuotiaasta pojasta, joka kuoli kiusaamisen seurauksena. Sydän särkyi postauksen kuville. Ne kuvat välitti sen läheisten surun.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi – Tämä on vaikea. En yhtään muista, että mikä biisi olisi mua koskettanut.

4 kommenttia:

 1. Njaa, tämä olikin mielenkiintoinen juttu. Voisin napata tämän itselleni myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tää oli hauska postaus toteuttaa ja näitä on myös kiinostavaa lukea 😊

   Poista
 2. Ystäväkirjat kyllä kiersi joskus kouluissakin paljon, aikana ennen someja =D Mäkin pelkään amppareita! Kaikkia niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan kanssa, että piti joka lukuvuosi aina kirjoittaa toistemme ystäväkirjoihin 😊

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.