11.3.2017

Keväisen lämmin ratsastustunti

Moikka! Tänään sain tunnille Vikkanin. Menin ilman satulaa vaihtelun vuoksi. Ja myös siksi, kun kenttä ei ollut sula niin emme voineet laukata. Mutta pian onneksi kevään edetessä, kelien lämmennessä ja kentän sulaessa pääsemme treenaamaan kunnolla ja paljon enemmän. 

Aloitimme alkukäyntien jälkeen kulmien ratsastamisen siten, että teimme jokaiseen kulmaan voltin, jolloin hevonen piti olla asetettuna ja taivutettuna. Käynnissä teimme molempiin suuntiin ensin, jonka jälkeen jatkoimme samaa kulmavoltti-tehtävää, mutta lisättiin pitkille ja lyhyille sivuille ravia. Kulmat onnistui välillä tosi hyvin, kun vikkan oli asettuneena, taipuneena ja näytti tosi hyvältä. Yllätyin yhdestä kehusta, kun itselle tuli olo, että nyt meni plörinäksi ja oikastiin, mutta kuulemma oli kulmat mennyt tosi hienosti.
Onneksi Vikkan pysyi rauhallisena ravissa, vaikka muutamaan kertaan yritti lähteä kaahottamaan ravissa. Ravasimmme myös molmepiin kierroksiin ilamn kulmavoltteja.

Tämän jälkeen oli välikäynnit. Välikäyntien jälkeen aloimme tulemaan (aloitimme l-kirjaimesta) pituushalkaisijalla ravissa, tehden keskelle kolmen askeleen käyntisiirtymisen, C-kirjaimen kohdalla käännyimme aina vuorotellen oikealle ja vasemmalle. R ja S-kirjaimiin teimme halkaisijaltaan noin kymmenen metrin voltin. Tämä tehtävä meni alkuun vuorotellen hyvin ja vähän huonommin, mutta kun sain oman keskittymisen hyväksi, niin loppuun tuli muutama hyvin onnistuneita teitä pituushalkaisijalla sekä volteilla.  

Otimme vielä loppuravit ja menimme peltolenkin loppukäynneissä. Siellä Vikkan yritti jatkuvasti syödä lumen alta pilkistäviä ruohonkorsia. Peltolenkillä tuli erittäin mukava autoilija vastaan, kun hän hiljesi vauhtiaan monta metria ennen meitä ja ajoi melkein kävelyvauhtia. Tiedän, että niin se kuuluukin tehdä, mutta kaikki eivät hljennä vauhtia. Olen sen itse kokenut.

Vikkan oli tällä tunnilla oikein mukava, reipas ja pysyi hyvin kuulolla. Se oli oikein miellyttävä ratsastaa.

Tunnilla tuli kuuma, kun mulla oli toppatakki päällä. Meinasin ratsastaa ilman takkia, mutta en kuitenkaan viitsinyt, kun tuuli osuu niin herkästi kentällä, niin olisi voinut tulla jopa kylmä. Mutta ensikerralla vaan kevyempi takki käyttöön.

 Vikkania ei kiinnostanut poseerata, kun laitettiin seuraavalle tuntilaiselle satula selkään.
Tunnin jälkeen otin muutaman kuvan myös Vernasta.Mukavaa lauantai-iltapäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Vau ihana Vikkan onks helpoa mennä ilman satulaa😍🤗❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se, kun harjoittelee, löytää hyvän tasapainon ja sopivan vauhdin sen hevosen kanssa. Toki se myös riippuu minkälaiset askeleet hevosella on. Toisella on tasaisempi raviaskel, jossa on helppo istua ja toisella on taas pompottavampi raviaskel, jossa on vaikeampi istua. Ravi on vaikein askellaji istua, käynti ja laukka helpompia. :)

      Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.