18.3.2017

Pukkiloikka ja possuilua

Moikka. Tänään pääsin vihdoin menemään pyörällä tallille, kun kävelytiet oli jo sen verran sulat. 
Tunnille sain Vikkanin. Vikkan oli edellisellä tunnilla possuillut, eikä ollut kuunnellut sitä ratsastajaa. Vikkan yritti possuilla myös minun kanssa,  mutta sain sen onneksi kuuntelemaan. Voltit oli niitä haastavimpia. Jos käänsin Vikkanin voltille, se halusi mennä edellä menevän perässä, eikä kääntyä voltille. Mutta pikku hiljaa possuilu jäi pois. Ja tunti alkoi sujumaan. 


Tunnin aiheena oli askeleen hidastaminen/lyhentäminen.

Käynnissä olimme kaikki keskiympyrällä ja otimme viiden askeleen verran aina tosi hidasta käyntiä ja muutaman askeleen taas reipasta ja letkeää käyntiä. Askeleen lyhennystä teimme käynnissä oikeaan sekä vasempaan kierrokseen. Ravissa jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle. Minä ja pari muuta olimme L-päädyssä. Jatkoimme askeleen lyhennystä. Ravissa tehtävä sujui paljon paremmin, kun teki tehtävää harjoitusravissa. Kun olimme ravissa ja lyhentäneet/hidastaneet askelia molempiin kierroksiin oli välikäyntien vuoro.

Välikäyntien jälkeen aloimme tekemään volttikahdeksikkoa. Tulimme L-päädystä ravissa voltille ja juuri ennen voltille kääntymistä otimme askeleen lyhentämisen. Ensimmäisellä kerralla Vikkan tiputti käyntiin voltilla. Mutta seuraavat pari volttikahdeksikkoa sujui hyvin. Ehdin tehdä kolme volttikahdeksikkoa, joista kaksi onnistui ja yksi epäonnistui. 


Loppuraveissa Vikkan oli tosi vauhdikkaalla tuulella. Olimme taas pääty-ympyröillä. Seuranani oli Riian ratsastaja ja eräs uusi ruunaponi.  Vikkan oli kummastellut ponia koko tunnin ajan. Aina kun oltiin sen ponin perässä. Vasempaan kierrokseen jouduin tekemään useita puolipidättteitä, kunnes ravi alkoi sujumaan.

Mutta kun vaihdoimme oikeaan kierrokseen, niin pakka levisi käsiin uuden ponin takia. Olimme vaihtaneet ympyräleikkaalla suunnan Riia edessä, minä Vikkanin kanssa keskellä ja uusi poni meidän takana. Vikkan ei tykännyt, kun se poni oli liian lähellä sitä. Pyysin kevyesti pohkeilla Vikkania siirtymään raviin. Sieltä tuli pukit, loikka eteenpäin ja laukalle. Puolikas ympyrä laukattiin kunnes sain pidätteet läpi ja Vikkanin siirtymään käyntiin. Siitä sitten uusi yritys raviin. Jolloin onneksi onnistuttiin. Jouduin tekemään paljon puolipidätteitä, jotta ravi pysyisi rauhallisena. Hyvän ravipätkän jälkeen siirsin Vikkanin loppukäynteihin. Tunti sujui kivasti, vaika Vikkanilla olikin hieman kevättä rinnassa.

Mukavaa lauantaita kaikille😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.