10.3.2018

ESTETUNTI OBBIKSELLA


Tänään oli kolmas estetunti peräkkäin. En valita yhtään, sillä hyppääminen on kivaa. Tunnille sain piensuomenhevosruuna Obbiksen. Obbiksella olen ratsastanut kerran aiemmin ja silloin mentiin puomeja, jotka oli Obiksen mielestä tosi pelottavia.

Alkukäynnit ja -ravit otettiin itsenäisesti, sillä opettaja rakensi esteet kentälle. Käynnissä ja ravissa tein voltteja ja taivuttelin Obbista. Hevonen tuntui jo tallissa energiseltä, joten tunnille lähdin hyvin luottavaisin mielin.


Kun opettaja oli laittanut kentälle kaksi estettä ja maahan puomit, niin aloitettiin tekemään kahdeksikkoa. Ensin mentiin kierros käynnissä, jotta kaikille kuvio ja tiet hahmottuvat. Ravissa kahdeksikko sujui tosi kivasti. Tällä kertaa Obbis suoritti maapuomit oikein hyvin.

Parin kierroksen jälkeen toinen este nostettiin ristikoksi. Puomi vielä sujui hyvin, mutta miniristikolle herra päätti kieltää. Muutaman yrityksen jälkeen päästiin ristikon yli ja tehtävä alkoi sujua. Puomit nousivat ristikoista pystyiksi ja hyppääminen alkoi kunnolla. Välillä tultiin ravilla ja välillä laukassa. Laukka ei ihan oikein onnistunut, mutta esteet olivat sen verran matalia, että ravilla pääsi yli. Mutta laukkaa aina yritin. Aina laukanvaihdon tullessa tehtävä mureni ja laukka ei enää noussut kunnolla.

Viimeinen kahdeksikko sujui tosi hyvin, päästiin molempien esteiden yli laukassa. Vauhtia ja virtaa riitti hyvin. Hypyt loppuivat juuri silloin, kun ne alkoivat sujumaan.


"Hui, kamala ristikko"

"Oikeesti, etkö ymmärrä, että toi ristikko on ihan k a m a l a?"
 "No okei, mennään sit yli ja äkkiä - kovaa ja korkealta!"

"Täähän on ihan kivaa tää hyppääminen"

"Hei, me ei haluta lopettaa. Vihdoin se yhteisymmärrys löytyi. Ei kukaan noista pienistä tykkää, nää korkeemmat esteet on kivempia! Onks pakko lopettaa?" "On, onnistumiseen on aina hyvä lopettaa."

Vihdoin mulla on kuvia mitä käyttää täällä blogissa ja instassa, kuvista isot kiitokset siskolleni Sarille (somessa: @sarinrapsyja), joka tuli kuvailemaan ja opettajalle oli ehdottanut kivaa tekemistä, eli hyppäämistä, jotta saa kivoja kuvia! Hyppääminen on kivaa, etenkin kun huomaa kehittyneensä. Mä en enää jännitä esteillä ja olen saanut tosi paljon rohkeutta esteillä lisää. Vihdoin myös olen ymmärtänyt sen, että se ei ole maailmanloppu jos hevonen kieltää tai tekee kenguruloikan. Mä voin aina yrittää uudestaan ja aloittaa puhtaalta pöydältä, eikä tarvitse antaa epäonnistumiselle valtaa. Epäonnistumisesta ei tarvitse mennä pasmat sekaisin.

Tässä vielä pieni video tunnilta.


Mitä tykkäsit erilaisesti toteutetusta tuntipostauksesta?
Oletko sä päässyt koska viimeksi hyppämään?
Entä oletko huomannut kehittyneesi jossain asiassa?

6 kommenttia:

 1. Suvi nyt et enää hyppää yhtää estettä mä en halua että sulle käy samalla tavalla että tiput hevosen selästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lopeta, hyppääminen on kivaa! Joskus ratsastaja tippuu ja joskus ei. Tippumisille ei voi yhtään mitään. Yleensä ne on harmittomia, mutta joskus voi sattua pahemmin. :)

   Poista
 2. Ompas kiva tää ulkoasu! Tykkään erityisesti tän värimaailmasta :)
  Kivan näköistä sun ja tän Obbiksen meno! :) Mahtavaa, että oot saanu rohkeutta esteille ja tehnyt tuollaisia oivalluksia! :) Voi, kun mä niin haluaisin kans hyppäämään!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät ulkoasusta. Tuon vaaleanpunaisen värin olin tarkoin suunnitellut ja ettinyt ylös värikoodin, jotta bannerissa ja muussa ulkoasussa on sama väri. :D Taustan hetken mielijohteesta laitoin vaaleanharmaaksi ja kiva yhdistelmä kyllä tuli.

   Olen itsekin tosi iloinen lisääntyneeseetä rohkeudesta esteillä ja siitä että olen päässyt tutustumaan Obbikseen. Se on kiva pieni piensuomenhevonen.

   Poista
 3. Ompas täällä mukavan hento ulkoasu! :)

  Sä oot kehittynyt kyllä ihan hurjasti, näin alusta asti seuranneena. Ja niin ratsastajana kuin bloggaajanakin! Teidän meno näytti mukavalta, vaikka laukanvaihdot nyt ei ihan niin sujuvia ollutkaan, maltillisesti kuitenkin pyysit hevoselta siltä. Mukavaa myös, että olet päässyt toteuttamaan itseäsi esteiden parissa!

  Itse hyppäsin syksyllä viimeksi ihan minikokoisia ristikoita. En enää nauti hyppäämisestä niin kuin ennen ja onneksi mulla on poni jonka liikkeet ovat mahtavia koulupuolellekin. Toisaalta silti hyppäämistä vähän kaipaa.. Ehkäpä mun täytyy sun innostamana pystyttää yks este kentälle joku päivä :D

  VastaaPoista
 4. Ulkoasu oli tarkoin suunniteltu, etenkin kaikki otsikot, linkit ja teksti bannerissa. Kiva kuulla, että ulkoasu miellyttää.😊

  Oi miten ihanaa kuulla, että menossa mukana alkuaikojen seuraaja, kiitos kehuista ❤️
  Tarvii noissa lauaknvaihdoissa vielä treeniä ratsastaja sekä hevonen. On kyllä ollut tosi kivaa, kun on päässyt hyppäämään.

  Kannattaa mielenvirkistyksesksi pari estettä kentälle rakentaa ja mennä välillä hyppäämään. Se tuo kivaa vaihtelua ratsastukseen. Vaihtelua ratsastajalle ja hevoselle.

  Kiitos ihanasta kommentista, mukavaa päivää sulle ❤️

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.