4.4.2021

VIIKKO 13: POMPPAAVA LAUKANNOSTO


Moikka! Tässä taas teille viikon kuvat ja kuulumiset, tällä kertaa viikon aikana kuvia kertyi paljon ja vähän jouduin niitä myös karsimaan. 

Maanantaina näytti vielä tältä. Satoi vettä ja kaatui vaatteet kunnolla, sekä lopuksi päästi myös veden läpi.


Maanantaina sain tunnille Ritan pitkästä aikaa. Meillä sujui oikein kivasti. Alkukäynneissä tein paljon pysähdyksiä ja sainkin Ritan hyvin kuulolle.

Kun kenttä oli reunoilta aika pehmeä ja vetinen, niin tehtiin pysähdyksiä ja siirtymisiä pituushalkaisijalla. Ensimmäisisten kanistereiden kohdalla (L-pääty) tehtiin käynnistä pysäytys. Pysåytyksen jälkeen siirryttiin tavoin ja tehtiin voltti keskihalkaisijan kohdalla vuorotellen oikeaan ja vasempaan. C-päädyssä olleella kanisterilla tehtiin pysäytys ja peruutus.
Tehtävä sujui muuten hyvin, mutta aluksi peruutukset oli hankalaa ja sitä opettaja ensin ohjasi maasta käsin apunani. Näin saatiin peruutuksetkin sujumaan lopuksi ilman apua.
 Välikäyntien jälkeen jatkettiin samaa tehtävää, mutta ravivoltin sijaan tehtiin laukkavoltti ja toisille kanistereille tehtiin laukasta käyntisiirtyminen. Tunnista jäi oikein kiva fiilis, Rita oli kevyt ja mukava.

Tiistaina laitoin ponnarille hiukset. Usein on palmikolla. Yksi lapsi sitten kyseli, että miksi oot värjännyt hiukset. Vastasin tietenkin, etten ole, enhän värjää hiuksiani. Tämä lapsi sitten jatkoi vielä, että kyllä hiukseni on erilaiset. Jatkoin, että joo, ne on erilailla kiinni, mutta mitään muuta eroa hiuksissa ei ole.

Mitähän lapset päiväkodissa sanoisivat tästä scrunshiebymiisa Miisan tekemästä hiuspannasta? Nyt mulla on panta, joka ei kiristä, purista, paina tai ole liian iso. 

*oranssi hiusdonitsi on saatu.

Tuli maistettua uutuusjäätelöä, joka on myös gluteenitonta. Vasta viime keväänä pääsin ensimmäistä kertaa syömään gluteenittomia tuutteja. Kiva vain että tulee lisää valikoimaa. Hyvää oli. Myös suklaata tuli syötyä.
Lauantaina tunnille sain Kuutin. Treenailtiin nopeita siirtymisiä, suoruutta ja ulkoapujen käyttöä pituushalkaisijalla. Alkutunnista Kuutti jäkitti jotain omiaan, eikä voltille kääntyessä liikkunut, vaan pysähtyi tai puski minne sattuu, minne halusi. Usein myös ravista siirtyi käyntiin ja pysähtyi. Pikku hiljaa poni sitten lähti toimimaan, onneksi jo ennen välikäyntejä löydettiin yhteisymmärrys.

Laukannostot tuntuivat selkään kunnon pompuilta ylöspäin. Videolla se ei näy, mutta kuvat on kyllä sitä luokkaa, että laukannostoissa kyllä nousi ylöspäin.

Ihan hauskoja nää kuvat kyllä. Ponista huomaa kyllä, että siinä on islanninhevosta. Kuutti on risteytysponi, siinä on islanninhevosta ja irlannincobia. (Ratsastuskuvat ja videon on kuvatnnut Ella Viitajoki)

Pyöräilin pitkästä aikaa tallille, mutten jaksanut enää polkea takaisin ratsastustunnin ja iltatallin jälkeen, vaan tulin open kyydillä kotiin. Se pyörä odottaa mua maanantaiksi poljettavaksi kotiin. Silloin vain on pimeämpää, jotta olisi ollut järkevää pyöräillä kotiin valoisaan aikaan laauntaina.Muuten pääsiäinen on mennyt oikeastaan yksin kotona herkutellen. En ole tehnyt mitään ihmeellistä. Olen vain nauttinut pitkästä viikonlopustsa. Ensi viikko on aika kevyt myös, sillä mulla on vain kolme työpäivää. Mukavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, liityin blogisi lukijaksi! :)

    https://suomalaisellavoimalla.blogspot.com/

    VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.