16.5.2021

VIIKKO 19: KESÄ TULEE

Moikka! Tällä kertaa postaus on enemmän hevospainotteinen, mutta toivottavasti viihdytte postauksen parissa. Kävin tallilla, maanantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Maanantaina ja lauantaina olin vakkaritunneillani ja sunnuntaina hyppäämässä.

Maanantaina Helmi vietti yksivuotissynttäreitään. Seuraavina päivinä neiti laiskotti lämpimät ilmat.

Maanantaina tunnille sain Kuutin. Kuutin kanssa tehtiin temponmuutoksia ja kokoamisia sekä lisäyksiä tehtiin ravissa. Ensin mentiin harjoitusravia ilman jalustimia. Kuutilla on pieni ja pompottava askel, joten aluksi siellä oli vaikea istua, mutta parin pääty-ympyrän jälkeen löysin rytmiä,  Kokoamista tehtiin neljästi ympyrän aikana, kuten myös lisäystä. Ne sujui aika kivasti.

Laukkaa otettiin pitkällä sivulla ja tehtiin keskiympyrä- Ympyrän jälkeen koottiin laukkaa ja siirryttiin raviin. Samaa tehtiin myös oikeaan kierrokseen, mutta vasemmassa suunnassa meno oli paljon parempaa, koska sinä vaiheessa poni vielä keskittyi. Suunnan muutoksen jälkeen meno olikin jo sekavaa, koska poni innostui niin paljon.

Oli myös super ihanaa kun sää lämpeni. Helatorstaina Luna ja Lilja siirtyivät taas kesäksi ulos. Itse pyörin ulkona kuvailemassa kesän edistymistä kun luonto oli vihreänä.


Perjantaina kävin serkkuni ja hänen lasten kanssa Launeella ihailemassa juuri iatutettuba kirskikkakukkapuita, ne ovat niin kauniita. Enää näitä vaaleanpunaisia puita ei tarvitse ihastella somen kautta vaan voi paikan päällä käydä keväisin ihailemassa.
Lauantaina menin taas aikaisemmin tallille serkkuni seuraksi ja avuksi. Oma tuntiin on siitä vasta parin tunnin päästä. Tallilla olin apuna rasastajille ja opettajalle. Sirkkonin kanssa tehtiin loivaa kiemurauraa johon tuli voltti. Vatsalihakset kiittää harjoitusravin jälkeen. En saanut Sirkkonia oikein asettumaan, koska tuntuu, että pohkeet ei yllä sen ympärille, mutta muuten hevonen oli aika kivan tuntuinen. Yritettiin myös vastalaukkaa, jossa onnistuttiin kerran. Muutoin Sirkkon pudotti heti käänteen jälkeen raviin, vaikka kuinka yritin ylläpitää laukkaa.

📷: Sari Nikki


Sunnuntaina pääsin hyppäämään, kun sää oli pysynyt hyvänä, jolloin kenttä oli mainiossa hyppykunnossa. Olin tallilla 12 aikoihin ja mentiin kentälle kasaamaan/kantamaan esteitä, jonka jälkeen taas varustettiin hevoset ja suunnattiin kohti kenttää. Päästiin tänään sunnuntaina vielä vähän hyppäämään, jee! 🤩 Meni ihan kivasti, pari kertaa Vikkan meni ohi, ja kerran kielsi, kun pohkeet ei ollut riittävästi hereillä mulla. Mutta muuten saatiin kivoja hyppyjä.🤩 Tehtävä oli aika tekninen ja kaarteet tiukkoja, kun hypättiin tuolla loivalla kiemurauralla. Oli kivaa! Hyvää treeniä oli tämä tunti.
Tuntini jälkeen jäin vielä kuvailemaan seuraavalla tunnilla olevaa ratsastajaa, kun hän halusi materiaalia. Kamera oli mukana, mutta akkua tosi vähän. Ehdin onneksi kuvata hänelle. 

📷: Sari Nikki

Tässä vielä vajaa kolmen minuutin video lauantain ja sunnuntain ratsastuksilta. Ensin videossa on tunti Sirkkonilla ja sitten lopuksi videota tän päivän hyppelöistä Vikkanin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.