16.1.2016

~ Ilman satulaa, taas ~

Hei!
Minun viikonloppuni alkoi jo torstaina,koska perjantaiaamuna oli menoja. Ihan hyvä niin, tuskin oisin jaksanut olla koulus perjantaina, kun muutenkin oli "rankka" työ- ja kouluviikko. Näin loman jälkeen...
Tänään olin taas ratsastamassa, vaikka pakkasta noin -20 astetta. Minulla oli Viivi. Sai mennä ilman satulaa, joten kyllä menin ilman satulaa, koska tasapaino kehittyy ja pysyy lämpimämpänä. Kuten viimeksi, myös tänään olin kello 12 tunnilla, kun oli tullut peruutuksia. Muta kuitenkin meitä oli kuusi yhteensä.
Alkukäynneissä otin mahdollisimman paljon pysähdyksiä, ja voltteja. Viivi piti saada kuuntelemaan, kun sillä ei ole viimeaikoina ratsastettu, niin virtaa sillä riitti. Vähän ajan pästä mentiin keskiympyrälle, ja tehtiin käynti-ravisiirtymisä, tilan mukaan. Muutama askel ravia ja sitten taas muutama askel käyntiä. Ensimmäinen siirtyminen hieman epäonnistui, kun ei meinannut löytyä tasapainoa. Mutta sitten se lähti sujumaan. Muutamat onnistuneet siirtymiset. Eipä sitten ku Viivi ennakoi ja syöksyi kun mikäkin raketti. Eipä siinä mitään, pysyin selässä. Siirsin käyntin, tein puolipidätteitä, voltin ja yritin uudestaan. Ei siinä sitten enään ongelmia ollut.sujui hyvin. Puolentunnin päästä sai lopettaa jos oli kylmä ja halusi. Yksi lähti.
hetki vain käveltiin.
Välikäyntien jälkeen, leikittiin. Tälläkertaa Talli palaa! Sitä leikkiä meni montamonta kierrosta. Ja muut jo ihmetteli, että minä ja viivi ei jäädä ikinä. Meitä pidettiin voittamattomina. No sitten ajattelin jotain että, "en ainakaan, luovutushäciä" sitten kun piti lähteä sieltä joku oli huutanut "tallipalaa" En enää kerennyt mihinkään "talliin" (kanisterit) Ja hävittiin. Sitten vielä jatkettiin jonkun aikaa. Mitä pidemmälle leikki eteni sitä kyllästyneemmäksi Viivi tuli. Liikkuminen sujui, mutta pysähtyminen oli entistä vaikeampaa. Sitten aina kun kerkesin maaliin tein siinä pientä ympyrää. Mutta muuten sujui hyvin.


Olen ihmetellyt, että miksi Viivilla ratsastetaan vähän. Kun se tarvisi selvästi enemmän liikuntaa. Ymmärrän kuitenkin sen, ettei voi antaa aloitelijoille. 
Ja myös, tuli yhtäkkiä, mieleen, se, ettei jalat minulla olut kertaakaan liian edessä. Kun viime kerralla alussa oli sitä ongelmaa, nyt ei ollut kertaakaan! Toivottavasti  voisi useamminkin mennä näin talvella ilman satulaa, kun ei silloin tule niin paljoa kylmä. Myös tasapaino ja istnta kehittyvät, ainakin opettaja sanoi, viimeksi, etttä kaikilla on parempi istunta ilman satulaa. niinhän se on, kun ei saa tukea, toisinkun satulalla. En ole laukannut noin kuukauteen. Sitä vähän kaipailen. Kentälle voisi tulla, pieni lumikerros, ettei se maa lisi niin jäinen ja kova, niin pystyisi laukkaamaankin. 

Mutta, ei tällä kertaa muuta, mukavaa lauantai-iltapäivää/iltaa kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Ihana ässä hyvää launtai Iltaa sinulle maanantaina nähdään☺❤🙊🙈🙉

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Juu nii nähää :) ❤

    VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.