31.1.2016

~ jäätä ja ratsastusta ~

Moi. Lauantaina olin ratsastamassa. Mulla oli Viivi, joka oli sählätuulella. Huomasin sen jo harjatessa. Kenttä oli sen verran jäinen ja kova, ettei pystynyt kuin kävellä, ja ravipätkiä. Mutta onneksi sai mennä ilman satulaa.
Alkukäyntien jälkeen oli poumeista tehty ns. "kuja" mihin piti ratsataa ja peruuttaa pois. En tiedä eikö viivi oikein ymmärtänyt sitä, vai eikö "osaa" peruuttaa pois. Se oli hieman vaikeata, mutta sitten kyllä sujui, muutaman harjoituksen jälkeen. Kerran (okei, melkein joka kerralla) yritti lähteä eteenpäin kävelemään, kun kehui peruutuksesta. Mutta loppujen lopuksi, peruutti pois. Näin tehtiin molempiin suuntiin.
Välikäyntien jälkeen mentiin pääty-ympyrälle. ja asetettiin hevosta ensin oikeaan kierrokseen, mikä sujui hyvin. Itekkin muistin miten se tehdään. Ja sitten vasempaan. Mihin se oli vaikemapaa, siinä vaa yritin eenmmän. Ja onnistuinkin muutaman kerran hyvin. Ensin käynnissä, lopuksi siihen lisättiin ravipätkä. Myös molempiin suuntiin. Huomasin, että asetukset sujuivat oikalle paremmin. Taitaa olla helpompi oika suunta Viiville.

Kentälle kun talutti hevosen oli hieman vaikeeta kun alamäki ja liukasta, eikä yhtään hiekotettu... Sama ylös mennessä, eli talliin mennessä. Meinasin kaatua kun viivi kiihytti vauhtia, ja yhtäkkiä hidasti kun edessä menevä ratsastaja tasapainoili, että pysyisi pystyssä. Ja miksi se kiihytti? Näki tarhassa kaverin, halusi sen luokse. 

Serkku oli viikonlopun yökylässä, niin sain kuvia tänne, kiitos hänelle, kun jaksoi kuvata :)

Takki huijaa epäryhdin 
Siirrytään muihin kuulumisiin. Torstaina tulin poikkeuksellisesti kotiin, sain "pitkän viikonlopun". Serkkuni ja veli tulivat käymään, lauantaista sunnuntaihin. Enimmäkseen olin serkkuni kanssa, vaihdeltiin kuulumisia, sekä käytiin kävelyllä. Oli kyllä tosi kivaa nähdä molempia. Tässä nyt hieman lyhyempi, postaus teille. Toivottavasti tykkäätte. Mukavaa sunnuuntaita kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.