19.3.2016

~ pomputtelupolle ~

Hei.
Viime viikon lauantaina ei tullut postauksia tänne, kun olin kipeenä. Mulla oli tosi kova kurkkukipu, eikä äntä tullut, niin päätin, etten mene sitten tallillekkkaan jotta en tulisi lisää kipeeksi. Kummetta mullla ei kuitenkaan noussut. Onneksi!
Tällä viikolla oli viimeinen töviikko. Työharjoitteluni meni tosi nopeasti vaikka se oli 10 viikkoa pitkä. Joten ensiviikolla sitten menen kouluun. Vaikka kaikki paperit pitää vielä hakea töistä.

Mutta asiaan:
Tänään lähdin tallille kävellen, kun en saanut vielä pyörää. Ja mulle oli laitettu Verna! Se oli pienoinen yllätys, kun en osannut sitä odottaa :D Joskus vuonna 2012-13 oon viimeksi ratsastanut Vernalla. Hoidin Vernan karsinassa valmiiksi tunnille. Kentällä kiristin satulavyötä ja mittasin jalustimet, onneksi niitä ei tarvinut ruveta lyhentelemään kun oli sopivat. Inhoon nimittäin jalustimien lyhentämistö/pidentämistä. Noustuani vernan selkään ja lähedettyämme kävelemän huomasin, että Verna oli heti alusta alkaen kuulolla. Hetken kävelin sillä ja opettaja laittoi kumpparit ja antoi raipan. Vaikka kuulemma en tarvitse sitä, piti vain olla mukana se raippa. Alkukäyntien jälkeen ruvettiin tekee käynti-ravi siirtymisiä. Siirtymisten piti olla kaksi alskelta käyntiä, kaksi ravia. Aluksi Verna otti enemmän kuin kaksi askelta käyntiä ennen kuin siirtyi raviin. Ravista käyntiin siirtyi helpommin. Mutta muutaman siirtymiskerran jälkeen juttu alkoi luistaa ja Verna sirtyi nopeammmin raviin ja sitten käyntiin. Itse aina käyntiin siirtyessä töksähdin siihen satulaan kun Vernalla on isot askeleet ja se pompottaa ravissa ja siirtyessä käyntiin.
Alkuverryrttelyiden jälkeen ravattiin muutama kierros kevyttä ravia. Aluksi oli vaikea keventää, mutta kun tottui Vernan askeliin,niin sujui sitten ravit. Suunnan vaihdos, ja sama tehtiin toiseen suuntaaan. Ensin siirtymisiä, ja lopuksi kevyttä ravia. Ennen käyntiin siirtymistä piti ottaa harjotusravia ja siirtyä käyntiin. Voivoi kun pompin, ei pystynyt istua, vaikka ajattelin mielessä "istu alas, istu, istu"  Jotenkin se sitten onnistui. ja siirsin käyntiiin.
Välikäyntien jälkeen oli vuorossa laukka. Tai laukannosto.
Menin keskiympyrälle, oikeaan kierrokseen. Ensimmäinen laukannosto oli vaikea, se meni vain ravailuksi. Mutta lopuksi se laukka tuli. Ympyrän laukattuani siirryin raviin ja käyntiin. Menin uralle kävelemään iksi aikaan kun muut laukkkas ja odotin vuoroani. Toinen laukannosto sujui paremmin. Laukkasin taas ympyrän. Siiten vaihdettiin suuntaa ja laukattiin vasempaan. Vasemmassa suunnassa eka nosto sujui hyvin. Kun taas toinen nosto meni ravailuksi, muuta lopuksi laukattiin se ympyrä.Kun oltiin laukattu, niin sitten oli loppuravien vuoro. Harjotusravi oli taas hieman vaikeeta. Vaikka ei mun mielestä ollut yhtä pomputtava kun siloin vuonna -13. Loppukäynnit ja talliin.

Vernassa mut yllätti sen rauhallisuus ja se kuunteli koko ajan. Oli kyllä kiva mennä Vernalla. Kuvaajaa ei ollut matkassa, niin arkistokuvat musta ja Vernasta 31.5.12. Tunti ennen kesälomaa, kun tipuin ja en päässyt silloin kevätjuhliin.Opettajan mukaan mulle sopii Viivi. No hieman sitä toivoin, mutta jos sitten ensi kerralla. Mukavaa lauantai päivää kaikille :)

1 kommentti:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.