10.9.2016

Onnistuneita hyppyjä

Moikka! Tänään taas oli ratsastustunti. Tallille lähdin hieman myöhään ja mietin että kerkeänkö. No kyllä kerkesin. Ka kaiken lisäksi Vikkan, hevinen jolla tänään ratsastin, oli jo tunnilla. Eli pääsin helpolla, kun ei tarvinut valmistaa hevosta. Katsoin tuntia ja pohdiskelin samalla, että miten vikkan jaksaa kolmannen tunnin.  Sitäkään en kauaa murehtinut kun muut sanoivat, että Vikkan näyttää reippaalta. Myös se joka ensin ratsasti, niin sanoi vikkanin olevan reippaalla tuulella. Huokaisin helpotuksesta. Kun oli vielä esteitä sillä tunnilla, niin ihan hyvä, että hevonen kulkee hyvin eteen. Eikä laiskottele.

Jalustimet lyhensin ihan viimisiin reikiin ja otin varmuudeksi raipan mukaan. Jota en tarvinut, kuin ehkä pari kertaa. Onneksi. Alkukäynneissa vähän venyteltiin ja mentiin ilman jalustimia. Kun siirryttiim raviin, alkuun en voinut tavata yhtä kokonaista pitkää sivua, koska vikkan todella oli reipas. Hevonen melkein juoksi alta. Tein ravissa sitten tosi paljon pidätteitä, voltteja ja käynti-ravi siirtymisiä. Hetken päästä hevonen hieman rauhottui ja pystyin ravaamaan rauhallisesti kentän ympäri. Ravien jälkeen oli laukkojen vuoro. Laukattiin aina yksi pitkä sivu. Lyhyt sivu ravissa. Laukat onnisui ihan hyvin. Pari laukkaa meni mönkään. Mutta muuten oli hyvä.

Laukkojen jälkeen alettiinkin jo hyppäämään. Aloitettiin hyppäämällä oikeaan kierrokseen. Pitkällä sivulla oleva ristikko. L-päädyssä nostettii  laukka hypättiin este ja c-päädyssä raviin. Tämä tultiin kaksi kertaa. Eka hyppy onnistui tosi hyvin. Toinen hyppy oli muuten hyvä, mutta taisin jäädä vähän jälkeen. 


Kiva pomppupoleni

Seuraavaksi muistaakseni hypättiin nämä suhteutetut kavaletit pariin kertaan. Hypättiin niin paljon erilaisesti. Etten enempää muista. Paitsi radan. Joten kereon sen vielä teille.

Rata alkoi l-päädystä. Sinne tehtiin pääty-ympyrä ja hypättiin siellä ympyrällä oleva este. Siitä jatkettiin oikeassa kierroksessa oleva pysty ja loppuun vielä se suhteutetut kavaletit. Näille kavaleteille tultiin vikkanin kanssa hieman liian kovaa kun ei mennyt pidätteet läpi. Eikä mahtunut kolmea laukka askelta. Mutta muuten rata sujui hyvin. Muutenkin mentiin aika kovaa tämä rata. Koksa Vikkan oli vielä niin innoissaan, vaikka oli kaksi tuntia jo mennyt. Ensin jonkun aloittelijoiden tunnin ja estetunnin
Tällä radalla toinen este, se pysty oli noin 60cm.

Loppuun vielä hyppäsimme  nuo pitkän sivun kavaletit.
Vikkan oli tosi innoissaan hyppäämässä. Minusta se vain oli tosi kivaa, että sillä oli vauhtia.


Vikkan oli taas tosi kiva. Olen alaknut tykkäämään siiitä kokoajan enemmän. Oli kyllä todela kiva ja onnistunut estetunti!

Tallilta lähdin tunnin jälkeen, noin puoli kolme. Menin vielä ratsastamaan Daaliaa. Daali liikkui tosi kivasti eteenpäin, varsinkin alkuun. Harmittaa vain kun poni oli päässyt vähän lihomaan. No saipahan se kunnon liikunnan. tein silla paljon ravi-käynti siirtymisisä, vlotteja, ympyröitä. Kerran jopa nosti pariksi askeleeksi laukan. Liikutuksen jälkeeen ahnehti syömään ruohoa.
Postauksen hyppykuvat Jennyn ottamat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.