17.9.2016

Kuulumisia ja ratsastus


Moikka! Ajattelin vähän tähän alkuun kertoa omia kuulumisiani. Työt on alkanut oikein kivasti. Työntekijat ja asukkaat ovat tosi mukavan oloisia. Turhaa myös sitä reittiä jännitin. Koska tällä ekalla viikolla ei ole ollut ongelmaa.

Keskiviikko iltana katsoimme asuntolassa porukalla elämä Lapselle -konsertin. Mua oli alkanu väsyttää kesken sen konsertin, mutta katsoin sen kuitenkin loppuun. Heti kun se loppu, joku sammuttaa telkkarin ja häipyvät olohuoneesta. Minä ja sella ollaan ainoat, jotka jäivät sinne olkkariin. Molemmat oltiin nukahdettu sinne sohvalle. Sella oli muistaakseni herännyt, kun yökkö oli käynyt herättämässä meitä. Mutta mä en. Heräsun vasta silloin kun sella oli säikähtänyt ja säpsähtänyt jotain ja tipuin sohvalta lattialle sanoen näin: "huomenta, onko aamu?" Ei ollut aamu, vaan puoli yksitoista illalla. Menin siitä sitten omaan huoneeseen nukkumaan.

Torstaina suunnittelin veeralle yllätyksen ja näin sitä perjantaina. Oli jännät paikat kun mietin, että kerkeänkö puoli kolmen linja-autoon. No onneksi kerkesin, eikä tarvinut odottaa tuntia. Töissä myös viimrinen puolituntia, tuntui tylsältä, kun ei ollut tekemistä ja odotin, että pääsen lähtemään kotiin päin, tai siis veeran luo! Oli tosi ihanaa nähdä veeraa!


Tällä vikolla on ollut upeita auringonlaskuja

Lauantai aamuna siivosin pupujen häkin ja muutenkin puuhailin niiden kanssa. Kahdentoista jälkeen lähdin tallille, meinasin taas kirjoittaa hentilään kun olen siihen tottunut. Vaikeaa muistaa, että tallin nimi on nykyään Vesalan ratsastuskoulu. Tunnille sain tomun. Tomu oli ollut jo kahdella esellisellä tunnilla, joten ei tarvinut valmistaa sitä. Pienen patistelun jälkeem tomu kulki tosi reippaasti eteenpäin.  Meillä oli koulutunti, ja keskityimme aika paljon no siis melkein koko tunnin, huolellisiin kulmiin. Otimme myös melkein heti jalustimet pois jaloista.  Alkukäyntien jälkeen aloimme työskentelemään ravissa. Harjoitusravissa. Piti ratsastaa hyvät kulmat, kulmissa piti asettaa sisäänpäin hevosta, molemiin päätyihn ympyrä ja pitkille sivuille käyntisiirtyminen. Sain heti alkuun kehuja hyvistä kulmista. Joten ei mennytkään niin huonosti mitä luulin. Nämä tehtävät tehtiin ensin oikeaan kierrokseen ja vielä vasempaan kierrokseen myös. Tämän jälkeen kävelimme hetken ja pian jatkoimme samaa tehtävää, mutta pitkille sivuille kaksi käyntisiirtymistä. Muuten oli sama tehtävä. Seuraavaksi, menimme keskiympyrälle, ja asettelimme/taivuttelimme hevosia. Alkuun tuntui, että tomu ei oikein asettunut kunnolla. Mutta aikani yritettyäni sain muutamat asetukset, molempiin suuntiin.

Sitten aloimmekin laukkaamaan. Ilman jalustimia. Kaikki keskiympyrällä. Ensin laukattiin vasempaan ja sitten oikeaan kierrokseen. Molemmat laukat sujui hyvin, mutta oikeassa kierroksessa kerran tiputti raville ja ympyrä vähän suureni. 

Laukkojen jälkeen oli loppuravien vuoro, jolloin sai ottaa jalustimet jalkaan. Ja keventää. Tuntui hieman oudolta pitää jalustimia jalassa, kun koko tunnin oli mennyt ilman. Ravailtiin hevoset eteen alas rennoiksi. Ravien jälkeen oli loppukäyntien vuoro, jotka käveltiin laidunten välissä. KOko tunti sujui hyvin ja tasapainoni oli yllättävän hyvä, talvella viimeksi olen mennyt koo tunnin ilman satulaa.  Joten ihan hyvä välillä mennä ilman jalustimi/satulaa niin istuntakin paranee/pysyy hyvänä. Tomu oli kivan reipas koko tunnin. Harmi vain kun tunnista ei ollut kuvia.

Tunnin jälkeen, kun hoidin tomua. Olin jo siis harjannut hepan ja viemässä sitä pihattoon. Pihaton ovilla heppa kääntyy vasemmalle koska löysi jotain syötävää. Yritti mennä siis syömään, jolloin ite väistyn alta pois, samalla työnnö hevosta poispäin itsestäni. Jolloin nilkkani muljahtaa. 
No ei muutakun, heppa tathaan varusteet ja harjakoppi paikoilleen särkylääke matkaan ja Daalin luo!
Laitetaan tähän samaan syssyyn myös Daalian liikutus. Ponit yrittivät taas karata, kun haettiin ne tarhasta. Mukanani oli kaverini Roosa. Siinä sitten saatiin apua ja ponit kiinni naruista. Ruvettiun hoitamaan niitä. Harjattiin ja valjastettiin. Minä sitten ratsastin Daalialla ja Roosa ajoi Ulffilla. Ponien omistaja sitten lähti mukaan, koska Ulffi alkoi hyppimään pystyyn kun olimme lähdössä maastoon. Käytiin noin 45minuutin maastolenkki. Jolloin ravailtiin aika paljon, ja välillä mentiin KOVAA. 
Maastolenkin jälkeen ratsastettiin Daaliaa vielä kentällä, noin tunnin verran. Oltiin menty jo kentän portista sisään ja Roosa laittoin porttia kiinni. Pyysin sitten ponia hiemn eteenpäin, jolloin poni tekee sekunnin murto-osassa u-käänöksen ja yrtittää, lähteä pois kentältä. 
No vaihdettiin ja roosa alkoi ratsestelemaan ponilla. Tippuen muistaakseni 4 kertaa. Ellei enemmän. Lopuksi minä vielä ratsastin Daalialla kentällä. Jonka jälkeen liikutettiin ponia vielä taluttaen. Yritettiin saada ponilta laukka nousemaan, epäinnistuen. Silloin se ravasi.

Maastossa Daalia ja Ulffi kulkevat tosi hyvin, mutta ootas kun mennään kentälle. Siellä sitten, pysähdellään ja pukitellaan. Tosi rasittavaa. Täytyy sitten useammin mennä maastossa käymään, kun siellä liikkuvat mielummin.

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.