27.5.2017

Kahdeksikkoa

Moikka! Tänään olin tunnilla Vikkanilla. Vikkan oli sopivan reipas ja kuunteli apujani hyvin. Kävelimme alku- ja loppukäynnit peltojen välistä, jotta ratsastajien ei tarvitse tukehtua kentän hiekkapölyyn.  Ja onhan se mukavaa vaihtelua ratsastajalle ja hevoselle, kun emme ole koko tuntia kentällä.
Postauksen kuvat: Netta Jokinen 

Tunnilla aloitimme peltolenkin jälkeen kahdeksikko mallisen puomitehtävän, saman joka oli viime viikonlopun esteleirin ensimäisellä päivällä. Menimme puomeja ensin käynissä pari kertaa, jotta saa tuntuman tehtävään ja hahmotti sen. Pian jatkoimme samaa puomitehtävää ravissa, siten, että teimme L-päätyyn laukkaympyrän ja muuten puomit ja C-pääty ravissa.
Tehtävä sujui hyvin, mutta välillä Vikkan innostui hieman liikaa puomeista ja jouduin tekemään puolipidätteitä.


Muutamat laukannostot otettuamme ympyrällä ja mentyämme ravissa puomit aloimme laukkaamaan koko uraa käyttäen kevyessä istunnassa. Pitkiin aikoihin kun ei ole koko kenttää käyttäen laukannut, niin oli mahtava fiilis laukata, kun oli tilaa, eikä tarvinnut heti siirtyä raviin, toisin kuin ympyrällä tai pitkällä sivulla laukatessa. Laukka oli kivan pyörivää ja rauhallista, mutta kuitenkin sopivan reipasta. 


Laukkojen jälkeen oli välikäynnit. Välikäyntien aikana opettaja laittoi puomien tilalle kavalettiristikot. Välikäyntien jälkeen tulimme ristikot laukassa tehden kahdeksikkoa ja laukanvaihdot. Ensimmäinen hyppykerta epäonnistui osittain, kun en onnistunut vaihtamaan laukkaa oikeasta vasempaan ja tiet meni vähän huonosti. Toisella ja kolmannella kerralla tiet meni paljon paremmin ja laukat vaihtui hyvin. Jokaisella kerralla hypyt kuitenkin onnistui hyvin.
Kun jokainen oli mennyt ristikot kolmesti, niin olikin jo loppukäyntien vuoro, jotka kävimme kävelemässä peltojen välistä. 

Mukavaa kesää kaikille💛

2 kommenttia:

 1. Ihana toi vika kuva! :)
  Kuulostaa että teillä on Vikkanin kanssa alkanut sujumaan vähän paremmin yhteistyö :)
  http://anselminaskeleet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos, itse myös tykkään tuosta viimeisestä kuvasta 😊
   Ja kyllä, olemme vuodessa kehitttneet ja yhteistyö on ruvennut sujumaan 😊❤

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.