10.6.2017

4+1 valokuvausvinkkiä

Moikka! Ajattelin tehdä teille postauksen jossa annan omia vinkkejäni valokuvaamiseen liittyen. Nämä seuraavat valokuvausvinkit eivät liity suoraan eläin- tai maisemakuvaukseen, vaan yksittäisten esineiden, kuten esimerkiksi puhelimen, kirjan tai uusien ratsastushanskojen kuvaamiseen. Moni valokuvausta harrastava tietää ja toimii näiden (ja monen muun ohjeen ja vinkin mukaan) mutta nämä seuraavat vinkit ovatkin aloitteleville ja vähemmän valokuvanneille, jotta myöhemmin osaavat ottaa hyviä kuvia.


1. Ota kuvat aina hyvässä luonnonvalaistuksessa, silloin, kun päivä on kirkkaimmillaan vaikka aurinko ei paistaisi. Älä lisää valoa pöytälampusta, koska muuten valon takana oleva kuvan alue jää hämäräksi, jolloin kuvasta tulee epäselkeä. Varsinkin jos kuvattava kohde on siellä hämärällä alueella, valon takana. Myöskään ei kannata kuvata valoa tai ikkunaa vasten.

2. Pidä kuvauskohteen tausta tyhjänä, eli poista kaikki turhat roinat taustalta. Muuten kuvista tulee sotkuisa ja epäselkeitä. Huomio myös kiinnittyy enemmin taustalla oleviin tavaroihin, kuin kuvan pääaiheeseen. Esimerkiksi itse kuvaan useasti maton päällä vaikka suosikkipostauksen kuvia. 

Esimerkkikuva:
Tässä huomaa  kuvien eron, ylempi kuva on hämärä ja sekava. Alempi kuva taas on valoisampi ja rauhallinen, kun siinä ei ole mitään ylimääräistä.


3. Ota useampi kuva hieman eri kulmista ja vertaile mikä on hyvä ja onnistunein kuva. Jolloin tietenkin julkaiset sen parhaiten onnistueen kuvan. Kuvat kannattavat ottaa ylhäältä päin, koska se on parhain kuvakulma.

4. Älä julkaise tärähtäneitä, hämäriä tai sumeita kuvia. Muista rauhalllisuus kuvia ottaessa, jotta kamera kerkiää tarkentamaan kuvauskohteen. Jos kuvista tulee sumeita, kannattaa putsata kameran linssi, jolloin tietysti kuviesi laatu paranee. Kameran linssin voi putsata silmälasien mukana tulevalla mikrokuitiliinalla, niitä voi myös ostaa apteekista.

5. Julkaise blogissa aina kuvat koossa erittäin suuri. Lukijan on mieluisampi katsoa isoja ja selkeitä kuvia, kun pieniä ja kaukaa otettuja kuvia. Kun kuvat ovat koossa erittäin suuri, niin lukijan ei taritse klikkailla kuvia suuremmaksi.

Esimerkkikuvat
Tämä kuva on koossa pieni

Tämä kuva on taas koossa erittäin suuri. Eikö olekkin mukavampaa katsoa isoja kuvia?

Mukavia kuvaushetkiä kaikille, toivottavasti vinkit oli hyödyllisiä!

Muista: Harjoittelu tekee mestarin, kukaan ei voi osata heti kaikkea, vaan ensin pitää harjoitella!

4 kommenttia:

 1. Vitsi että oli hyviä vinkkejä ja valokuvamiseen😍😘❤💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla, että tykkäät ja oli hyödyllisiä. 😊

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia tässä postauksessa!

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.