8.6.2017

Pampulalla tunnilla

Moikka! Olin tänään ratsastustunnilla, kun en pääse lauantain omalle tunnilleni. Aikatauluissa oli käynyt pieni sekaannus, kun luulin tunnin alkavan kello viisi, mutta alkoikin vasta kuudelta. Sain onneksi aikani tallilla kulumaan hevosia katsellessa ja kuvillessa.


Ratsastustunnille sain Pampulan, jota oli todella outoa ratsastaa, kun poni on niin pieni. Varsinkin, kun olen ratsastanut tosi paljon isompiaskeleisilla ja reippaammilla suomenhevosilla, niin ero oli tosi valtava. Loputunnista onneksi totuin pieneeen laiskaan poniin, hitusen. Tämä oli nyt toinen kerta, kun ratsastin Pampulalla.

Tunnin aloitimme tekemällä jokaiseen kulmaan voltit sekä lyhyille ja pitkille sivuille pysähdyksiä.  Tässä vaiheessa menimme ilman jalustimia. Tällä tunnilla myös keskityimme ratsastajan omiin virheisiin. Minulla se oli tälläkin kertaa katse.


Alkukäyntien jälkeen otimme jalustimet jalkoihin ja siirryimme pääty-ympyröille ravitehtävään. Ympyrällä piti mennä ympyrän toinen puolisko hyvin hitaassa ravissa ja toinen puolisko taas paljon reippaammassa ravissa. Aluksi teimme tehtävää keventäen, mutta hetken aikaa ravailtuamme ja, kun hevoaet olivat rentoja, niin siirryimme harjoitusraviin jatkaen ravitehtävää. Teimme tätä tehtävää oikean sekä vasempaan kierrokseen.  Ravityöskentelyn jälkeen oli välikäynnit koko uralla.


Välikäyntien jälkeen palasimme pääty-ympyröille. Minä olin Pampulalla C-päädyssä parin muun poniratsatajan kanssa. Kentän keskiosissa, eli pääty-ympyröiden puolessavälissä oli tötsät joiden läpi mentiin, tötsien kohdalle tehtiin noin kymmenen metrin voltti ja voltin jälkeen nostettiin laukka. Vasemmassa kierroksessa poni oli hyvä, mutta oikeassa kierroksessa ei ollut yhtään hyvä. Laukka nousi joko vääränä tai ei ollenkaan nostanut laukkaa, kun oikea kierros on vaikeampi ponille. Lopuksi otimme vielä loppuravit ja -käynnit.

Tunti sujui ihan kivasti, vaikka poni oli laiska. Ponin laiskuutta ei vain meinannut erottaa, kun se on myös lyhyt- ja hidasaskeleinen muutenkin, onhan se poni. Mutta silti poni ei ole mun tyylinen yhtään, vaikka Poni on kiva ja tykkäsin Pampulan laukoista. En vain ole poniratsastaja, vaan tykkään ratsastaa enemmän hevosilla. Itse muistin tänään katseen paremmin ja tuntui, että jatkui siitä mihin viim tunnilla oli jäänyt. Katsetta ei myöskään tarvinnut muistutella itselleen niin usein mitä viimeksi.

Postauksen kuvat on otettu viime syksynä

4 kommenttia:

 1. Kiva kun ratsastuskoulussakin pidetään tunteja missä keskitytään ratsastajaan tarkemmin. Omien virheiden korjaus kun korjaa myös hevosen "virheitä", on todella tärkeää keskittyä myös ratsastajan suoruuteen, painopisteeseen, istuntaan yms, usein kun tunnutaan korjattavan vain hevosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella hyvä, että niitä korjataan, koska ei se auta, että virheistä vain sanotaan, mutta ei puututa.
   Auttaa se myös hevosta, kun ratsastajan vikoja korjataan, silloin hevonen menee paremmin, jolloin tietysti ratastus sujuu hyvällä mielellä ja onnistumisella! :)

   Poista
 2. Tuo katse on kyllä mullekin niin hankala asia! Heti kun nostan leukaa niin huomaan kyllä eron koko kehossa ja ponissa, mutta jotenkin on helpompi työskennellä katsellen ratsun korvia tai harjaa. Kenties niin keskittynyt? :D

  Nämä tunnit kun korjataan ratsastajan virheitä ovat useimmiten opettavaisempia kuin uskoisikaan. Vaikkei tunnilla pääsisi täysin hyvään fiilikseen niin ainakin saa niitä kehityksen aiheita mistä voi jatkaa ensi kerralla.

  Oiskohan sulla muuten intoa kirjoittaa joku kerta mielipidettä ratsastuskoulutunneista? Tai ylipäätään ratsastuskouluista? Olisi kiva lukea sellaista joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvä kommentti sulla, jossa olen täysin samaa mieltä kanssasi. Kirjoitit sen niin hyvin.
   Silloin pääsee hyvään fiilikseen, kun huomaa kehittyneen joissain korjattavana olevassa ratsastusvirheestä.

   Kiitos postausideasta, pistetään korvan taakse ja aivoihin hautumaan ja katsotaan mitä tulee 😉

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.