3.6.2017

Allilla tunnilla

Moikka! Tänään olin ratsastustunnilla Allilla. Alkeistuntia ei ollut tänään, ennen meidän tuntia, niin vaihteeksi sain valmistaa ponin omalle tunnilleni. Alli on yleensä hoitaessa kiltti, mutta kun harjaa jalkoja poni nostelee harjattavaa jalkaa. Sain kuitenkin ponin jalat hyvin harjattua, suojien tai minkään muidenkaan varusteiden laitossa ei ole kuitenkaan mitään hankaluuksia. Kun olimme valmiit meninme kentälle.


Alkukäyntien jälkeen aloitimme tulemaan pituushalkaisijaa l:stä c:hen, ensin käynnissä, keskelle pysähdys, r ja s-kirjaimiin tehtiin voltit. Kun olimme tulleet tätä muutaman kerran käynnissä, niin tulimme ravissa, ja keskelle piti tulla käyntisiirtyminen, lopuksi teimme samaa tehtävää harjoitusravissa jättäen vain voltit pois ja laukkaamalla pitkät sivut.

Koko tunnin teimme tuota samaa tehtävää, mutta tunnin aiheena oli keskittyä ratsastajan omiin virheisiin mitä koko tunnin ajan korjailimme ja huomioimme. Minulla se oli katse. Katseeni on useasti joko hevosen niskassa tai maata kohti. Tänään sitä piti korjata. Työtä se vielä vaatii, mutta nyt on katseeni suurimmaksi osaksi suoraan hevosen korvien välistä. Työ on vielä kuitenkin kesken.


Alli oli tänään muuten kiva, pyöristyi hyvin ja kulmat onnistui, mutta tuossa pituushalkaisijalla poni puski todella paljon vasemmalle. Siinä sai olla tosi vahva pohje, ettei poni lähde vasempaan, ainakaan liian ajoissa. Välillä pituushalkaisija meni ihan hyvin, mutta useimmiten poni kaartui liian ajoissa vasemmalle. Se johtuu vaan siitä, kun Alli on sen verran vino poni ja vasen kierros on sille helpompi (ja minulla ei ollut vahva pohe, estämässä ponia menemästä vasemmalle). Onneksi muuten tunti sujui hyvin. Skarppasin katsetta itse mahdollisimman paljon ja poni kulki kivasti niinkuin tuossa jo mainitsin.

Kun tunti loppukäyntien jälkeen päättyi, niin autoin vielä seuraavan tuntilaisen Allin selkään, yhdessä lyhensimme jalustimet ja jäin hetkeksi taluttamaan häntä, kun opettaja käväisi tallissa. Ratsastaja sanoi pärjäävänsä tunnin yksin, niin minua ei tarvittu taluttamaan.


Luna ja Lilja toivottavat lukijoille hyvää kesää


Mitä tykäsitte kuvista?

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.