19.6.2017

Muutto ohi

Moikka! Luna ja Lilja muuttivat viikonloppuna uuteen kesäasuntoonsa vanhaan kepparitalliin, jonka korjasimme ja muuutimme pupuille sopivaksi. Molemmat ottivat muuton aika lunkisti, toisin kyllä ne jonkin verran jännittivät uutta paikkaa. Mikä tietenkin on ihan ymärrettävää. Onneksi molemmat alkoivat uteliaina pörräämään ja tutkimaan uutta asuntoaan.

Pupujen kesäasunto on ollut aiemmin keppihevostalli, jouduimme kuitenkin muokkaamaan sitä aika paljon pupuille sopivaksi. Sisältä purettiin keppihevoskarsinat ja kaikki muut viirtelmät mitä siellä oli, seiniin laitettiin tyroxia ja tyroxin päälle vielä vanerilevystä seinät. Näin saatiin äänieristettä ohi ajavista autoista, rekoista ja traktoreista sun muista menopeleistä. Sillä tämä pupujen nykyinen kesäkoti on kuitenkin ihan autotien vieressä. Se vanerilevy on alkuun aika liukas, mutta ajan kanssa se karheentuu ja naarmuuntuu pupujen käytössä. On ollut huvittavaa katsoa kun puput pomppiessaan sutii ja ruopii, varsinkin äkkikäännöksissä tai hypätessä ulkoa sisäpuolelle ja toisinpäin. Liljasta tuli kyllä aika varovainen tuon lattian suhteen jo seuraavana päivänä. Luna ei oikein ole juurikaan lattiamuutoksesta välittänyt. Hyvin molemmat kuitenkin ovat sopeutuneet ja tottuneet lattiaan ja uuteen kotiinsa.

Moikka, täällä kirjoittelevat Luna ja Lilja. Me siis muutettiin uuten kotiin, joka on iso ja hieno paikka. Tytätään kyllä tästä meiän uudesta kodista. Mutta yksi tosi huono juttu siinä on, nimittäin liukas lattia. Se on jotain vaneria jos me nyt oikein muistettiin sen puulevylattian nimi. Toi meiän hoitaja kyllä sano, että se käytössä karheentuu ja naarmuuntuu. Toivottavasti, sillä meillä on välillä aika kova vauhti, niin ei oikein jarrut toimi, ruopii vaan. Minä, Lilja siis, kääntyessäni, vaan melkein kkaatusin, kun en ollut tottunut alustaan. Ainiiin me haluttaisiin se fleksi kuntoon, tai kokonaan uusi fleksi. P.S. Terkut meiltä pupuilta kaikille lukijoille!

Tältä näyttää pupujen uusi häkki

Tässä on naulakko, jossa säilyyämme valjaita ja lapiota


Hyllyllä on vesikanisteri, pelletit, kaurat ja korissa on muut hoitotarvikkeet, kuten harjat ja kynsisakset. 

Hyllyn alla on purupussi ja heinä-ämpäri

Tältä näyttää pupujen häkki sisäpuolelta.


Ja tältä näyttää ulkoa.

Viritimme lamput sisälle ja ulos loppukesää ja syksyä varten.


VIDEO:
Videolla tunnelmia, kun puput olivat juuri siirtyneet uuteen kotiinsa ja vähän paikkojen esittelyä.


Lauantaina leikkasimme pupujen kynnet, viime kynsien leikkuusta oli jo tovi vierähtänyt aikaa. Joten odotukseni olivat, että joudumme pitämään Liljasta kovaa kiinni, ettei pupu pääse rimpuilemaan, puremaan ja karkuun. Yllätys olikin suuri, kun Lilja antoi mukisematta leikata kaikki kynnet, ilman mitään ongelmia! Muutos on tosi valtava ja välissä kuukausi jolloin unohdimme leikata kynnet. Vaikka Liljan kynsien leikkaus sujui ongelmitta, niin oli pupu hetken aikaa pahalla tuulella, kun ei palkka heti maistunut, vaan piti kaurakipon reunaa järsiä ja yritti sen myös hampaillaan kaataa nurin. Onneksi palkkio maistui pienen hetken päästä. Luna otti jälleen kerran kynsien leikkuun yhtä rennosti, kuten aina ennenkin. Myös turkin siistimisen pepun alueelta. Se on semmonen rento rauhallinen "minua ei kiinnosta"-pupu. :D Luna ja Lilja ovat kuin yö ja päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.