23.9.2017

Blogiesittelyssä: Koukussa viiteen askellajiin

Koukussa viiteen askellajiin

Viime viikon sunnuntaiaamuna hämmästyin, kun sain viestiä WhatsApissa vieraalta numerolta. Pian kuitenkin tajusin, että viestiä oli laittanut Koukussa viiteen askellajiin -blogin Pihla Parikka, 13 joka kysyi, että olisinko kiinnostunut tekemään yhteistyötä, jossa esittelisimme sekä arvotelisimme toistemme blogit. Viestistä innostuneena lähdin erittäin mielelläni tähän yhteistyöhön mukaan. Heti yhteydenoton jälkeen aloin suunnittelemaan bullet journaliini tätä postausta, sillä minua jännittää hieman, miten onnistun tässä, tämän ollessa samaan aikaan minun ensimmäinen yhteistyöpostaus, jonkun bloggaajan kanssa. Tietysti myös tavoitteeni tämän postauksen kanssa ovat korkealla.

Brydja ja Pihla


Pihlan blogi kertoo hänen ratsastusharrastuksesta. Pihla käy Iso-Tuomiston islanninhevostallilla ratsastustunneilla. Tallilla hän käy useimmiten kerran viikossa, ratsastustuntituntipäivänään. Pihlan lempihevonen Iso-tuomiston tallilta on islanninhevostamma Brydja frá Kviarhóli, tutummin Brydja. Hevonen on jo 26-vuotta vanha. Kunnon turbomummo, siten Pihla Brydjaa blogissaan kutsuu. Hevonen on tallin kolmanneksi vanhin.

Tässä pieni katkelma Pihlan blogista;

Minä olen Pihla, issikoihin hurahtanut, 13-vuotias bloggaaja Etelä-Suomesta. Tätä hevosblogia olen pitänyt vuoden 2017 tammikuusta alkaen.

Harrastan ratsastusta Iso-Tuomiston issikkatallilla, joten blogi kertoo pääpiirteittäin islanninhevosten kanssa työskentelystä tuntiratsastajan näkökulmasta. Mukaan mahtuu tietenkin myös muun tyylisiä postauksia.

Blogin päätähti on 91-syntynyt issikka, Brydja. Tämä tamma ei ole omani, mutta silti älyttömän tärkeä minulle. Rakas turbomummoni asuu Iso-Tuomiston tallilla. Blogissa esiintyy Brydjan lisäksi myös muita Iso-Tuomiston issikoita.

Iloisia ja mukavia lukuhetkiä!

Herkku ja Pihla

Mosi ja Pihla

Liittyessäni keväällä hevosbloggaajille tarkoitettuun WhatsApp-ryhmään, tutustuin siellä Pihlaan ja hänen blogiinsa. Aluksi seurailin satunnaisesti ja lueskelin silloin tällöin hänen blogiaan, kunnes liityin kesällä blogin lukijaksi, kiinnostuessani uudestaan islanninhevosista. Minusta on ollut hienoa löytää islanninhevosiin painottuva blogi. Sekä samalla päästä seuraamaan Pihlan blogin kehitystä ja kasvua. Usein on tullut mietittyä, että minkälainen tämä (Pihlan) blogi on vuoden päästä?

Tässä välissä on pakko kehua blogin nimeä, joka on todella omaperäinen, kertoo blogista ja on mieleenpainuva. Nimeä ei helposti unohda.
Tämän kevään ja kesän aikana olen huomannut Pihlan kehittyneen valtavasti bloggaajana puolessa vuodessa, eli todella lyhyessä ajassa. Pihlan blogi on siis ollut noin puoli vuotta pystyssä. Varsinkin postausten tekstit ovat pidentyneet ja sisältö postauksissa ovat laajentuneet. Sekä esittelyteksti sivupalkissa, että esittelysivujen tekstit ovat kattavia ja kertovat kaiken oleellisen ja tarpeellisen tiedon. Pihla kirjoittaa selkeästi ja asiallisesti kaikki postaukset. Lähes kirjoitusvirheettömästi. 
Kuvat Pihla kuvaa kännykällään, sillä hän ei omista vielä kameraa. Siitä huolimatta hänellä on blogissaan hyvälaatuisia ja hienoja kuvia.

Pihla osaa tehdä hienoja bannereita, ja sen kyllä huomaa hänen oman blogin bannereista, niin siistejä ja hienoja ovat olleet bannerit Pihlan blogissa. Siksi blogista löytyy myös banneripaja, josta voit käydä halutessasi tilaamassa itsellesi blogiin bannerin. Myös blogin muu ulkoasu on todella siisti. Tässä tämänhetkisessä ulkoasussa on saatu toimimaan kivasti siniharmaa tausta. Minun henkilökohtainen lemmpari on tuo Vesileima-malli, joka onkin myös Pihlan blogissa käytössä.

Brydja ja Pihla

Örk

Ratsastustuntipostausten lisäksi Pihla julkaisee blogissaan muun muassa kuva-, hevosbloggaajat haastattelussa- ja hevosblogit esittelyssä-postauksia. Mielenkiintoisia ovat olleet erilaiset haastattelupostaukset. Nuoremmat ja aloittelevat bloggaajat saavat taas vinkkejä selkeistä koodipostauksista. Eli Pihlan blogista löytyy, hyvin monipuolista hevosiin ja blogeihin liittyvää sisältöä. Kaikki postaukset ovat kirjoitettu mukaansa tempaisevasti.

 • Pihlan blogi on kehittynyt valtavasti todella lyhyessä ajassa. Niin ulkoasullisesti, kuin sisällöltään. Blogista huomaa, että siihen on panostettu ja käytetty paljon aikaa.
 • Haluan antaa Pihalle semmoisen vinkin, että ottaa kuvia mahdollisimman paljon ulkona (puhelimella kuvatessaan), jotta kuvat ovat kirkkaampia, eikä kuvien laatu kärsi niin paljoa.
 • Toinen vinkki kuviin on se, että yhdessä postauksessa kannattaa käyttää pelkästään joko pysty- tai vaakakuvia, ei molempia samaan aikaan. Silloin postaus näyttää yhtenäisemmältä. En tässä toki itsekkään aina onnistu, mutta siihen yleensä tähtään.
 • Jos postaukseen tulee vaaka- ja pystykuvia, niin kannattaa laittaa kuvat järjestyksessä. Esimerkiksi ensin vaaka- ja lopuksi pystykuvat. Mutta ei mielellään molempia sekaisin/vuorotellen.
Impi

Pihla myös teki omaan blogiinsa samanlaisen postauksen, jossa hän siis kertoi minun blogistani esittelyn ja arvostelun. Postauksen pääset lukemaan täältä. Muistakaa, ettette kopioi kuvia, sillä nämä kaikki postauksessa esiintyvät kuvat ovat Pihlan. Kiitokset Pihlalle yhteydenotosta ja tästä yhteistyöpostaus-ehdotuksesta. Tätä oli hyvin mielenkiintoista tehdä.
Nyt ei tule tuntipostausta, sillä en pääse ratsastustunnille, kun näen siskojani ja iltapäivällä menen serkkuni kilhajaisiin. Ensi viikolla menen kahtenä päivänä ratsastustunnille, joten yhdistän sitten ne samaan postaukseen. Toivottavasti tämä postaus oli juuri sinun mieleesi ja tykkäsit tästä, mukavaa päivänjatkoa!

4 kommenttia:

 1. kiitos älyttömästi, kattava postaus blogistani! Sun kanssaoli kiva toteuttaa tätä yhtestyötä, toivottavasti tykkäsit munkin postauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samat sanat sulle. Mulla oli tosi kivaa toteuttaa tätä yhteistyöostausta!
   Sain paljon uusia vinkkejä blogiin, kiitos siitä sulle <3

   Poista
 2. Vau mikä postaus todella upea ja luin kokonaan tän 😍🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että tykkäsit ja jaksoit lukea loppuun 👌😊

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.