16.9.2017

PituushalkaisijallaTänään olin jälleen ratsastustunnilla. Tunnille sain toisen kerran peräkkäin Samin, tallin uuden tinker-hevosen. Sami oli jo kentällä, joten odottelin vain tunnin alkamista ja siskoni tulemista, kun hän oli kuvaamassa tuntiani. Kaikki postauksen kuvat siis sikoni Sarin käsialaa.

Alkukäynneissä Sami oli aika hidas, eikä reagoinut kunnolla pohkeeseen, viime tunilla en tarvinnut raippaa, joten ajattelin, että nytkään en tarvitse raippaa. Alkukäyntien jälkeen aika pian aloitimme pituushalkaisijan tulemisen, tehden keskelle voltin kanisterin ympärille. Voltti tehtiin oikealle tai vasemmalle, suunaalla ei niinkään ollut väliä, mutta pyrin vuorottelemaan volttien suuntia. C-päädystä käännyttiin vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Tässä vaiheessa, kun aloitimme tehtävän sain onneksi raipan avuksi. Samilla riitti pelkän raipan läsnäolo, kun hevonen oli koko lopputunnin ajan kuulolla ja reippaan oloinen.


Muutaman kerran mentiin pituushalkaisijaa käynnissä, kunnes tehtävä muuttui siten, että pituushalkaisija ja voltti mentiin ravissa ja muuten pitkät sivut käynnissä. Tehtävä sujui ravissa paremmin, mitä käynnissä, ainoa mikä oli minulle vaikeaa, niin kevennys sattui välillä olemaan väärä. Lopuksi vielä ravattiin urat sekä pituushalkaisja ja voltti, kunnes olikin jo välikäyntein vuoro. Mitä pidemmälle tunti eteni sitä mukavampi Sami oli ratsastaa, kun hevonen reipaantui vaan lisää, mutta ei kuitenkaan mitenkään kuumunut.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin samaa pituushalkaisijatehtävää, mutta nyt laukassa. Nostettiin pitkän sivun lopussa harjoitusravi ja pituushalkasijalla laukka. Jälleen kännyttiin C-päädyssä vuorotellen vasemalle ja oikealle. Vasemmassa kierroksessa tehtävä, eli laukka onnistui, mutta oikessa kierroksessa Sami nosti usein vasemman laukan. Muutaman kerran väärän laukan noustessa päätin, että nostan laukan jo pitkän sivun kulmassa. Kulmasta nousi paremmin oikea laukka.


Ensimmäisen kerran saadessani oikean laukan, kulmasta nostettuna, tietenkin toinen ratsastaja kiilaa alle ravissa, jolloin jouduin kääntämään hevosen voltille, törmäyksen välttämiseksi. Mikä tietenkin pilasi tehtävän, enkä saanut nostettua uudestaan enää laukkaa. Menin uudestaan oikealle, jotta tulisi onnistunut laukka oikeassa kierroksessa. Uudella yrittämällä sain hyvän ja oikean laukan pituushalkaisijalla. Ja pystyin jatkamaan tehtävää vuorotellen oikealla ja vasemmalla kierroksella.


Laukkojen jälkeen oli loppuravien ja -käyntien vuoro. Hevonen oli reipas, mutta rento, taipui ja pyöristyi hyvin. Ravissa tein muutamat puolipidatteet, kun Sami toli innoissaan ja menohauja vielä löytyi. Kuitekin löytyi molemmille sopiva tahti ravissa. Loppukäynneissä hevonen vaihteeksi oli juuri sopivan rauhallinen. Ja ratsastajallekkin jäi hyvä ja onnistunut fiilis, kun pikkuhiljaa alkaa tottua ja tutustua uuteen sekä niin erilaiseen hevoseen.


Huomasitte varmasti tähän blogiin tullessa ja alkaessa lukemaan tätä postausta, uuden ulkoasun blogissa. Eilen muokkailin blogia, sillä halusin syksyisempää ulkoasua. Tausta oli kaikista vaikein, löytää sopivaa, joten loppujen lopuksi päädyin valkoiseen taustaan. Onnistuen ulkoasun muokkauksessa ihan kivasti, ainakin omasta mielestäni. Vihdoin myös oma silmä on tottunut tähän uuteen ulkoasuun.

Mukavaa lauantai-iltapäivää kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ompa tuo Sami söpö 😍 Tinkerit on niin ihanan näköisiä paksuine harjoineen ja vuohiskarvoineen!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii se on tosi söpö ja ihan mukavakin ratsastaessa. Ja sillä on ihana harja, mutta vuohiset joudutaan pitämään lyhyenä ihottuman takia, ainakin toistaiseksi. 😄

   Poista
 2. Tosi mukavaa luettavaa ja uusi ulkoasu on tosi kiva! Kirjoitusvirheitä kuitenkin oli aika paljon. Ja tuo Sami on kyllö kaunis hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ulkoasu miellyttää ja tykkäsit lukea tätä postausta. Sami on kyllä komea hevonen :)

   Poista
 3. Tosi nätti hevonen😍


  http://belafonten.blogspot.fi

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.