28.8.2021

ENSIMMÄINEN KOULUVIIKKO


Heräsin aamulla 6.30 puoli tuntia ennen herätystä. Pötköttelin sitten seitsemään ja kellon soidessa nousin ylös. Keitin kahvia ja söin aamupalaksi leipää. Lähdin puoli yhdeksän bussilla kaupunkiin. Omaan tuttuun tapaan kävelin reippaasti ja hups, olin rähmälläni. Kävelytielle joka kulkee bussipysäkille, oli yön aikana ilmestynyt hiekkakasa, mitä en kerinnyt nähdä. Nousin ylös ja kompastellen jatkoin matkaani työmiesten tuijottaessa.
Puoli kymmeneltä olin koulun pihassa, siinä sitten vartin keräsin rohkeutta astua ovista sisään. Rappukäytävässä vastuuopettaja tuli vastaan ja hän saattoi minut aloitusluokkaan.

 Päivä oli pyörimistä paikasta toiseen ja lukukauden läpikäyntiä. Syötiin lounasta ja jjuohtiin kahvia. Mielenkiinnolla ja malttamattomana odotan kaikkea mitä pääsen tekemään. Saatiin paljon infoa tulevista jutuista.

Koulu loppui kolmen kieppeillä ja sen jälkeen opettaja kierrätti minua vielä erikseen koulurakennuksessa. Opettaja kyseli myös kaikesta mikä hyödyttää näön tilanteessa ja mm suurensi täytettävän lomakkeen ja lukukärjestyksen. Hän mielellään pyrkii siihen, että kaikki ohjeistukset ym on mulle saavutettavat. Niin hyvä fiilis. ☺ tänään lähes kaikki energia meni siihen, että kuuntelin asiat tarkasti ja kirjoitin ylös, kun taululle on vaikea nähdä, vaikka eturivissä olinkin.

Tiistaina katsottiin edellisen viikon etätehtäviä. Olimme elokuvaporukan kanssa päivän yhdessä. Jokainen sai vuorollaan kertoa kuvista jotain ja sitä kautta esitellä itsensä. Muut sitten saivat kommentoida kuvia - positiiviseen sävyyn tietenkin. Pääsin itsekkin esittäytymään. Myös tiistaina opettaja auttoi esim liikkumisessa ja olisi tullut vastaan, mutta hän ei saanut viestiäni ja siinä oli sitten joku nainen joka ohjeisti minut oikeaan kerrokseen.

Keskiviikkona luulin opettajan jo olevan vastassa, kuten oli sovittu, mutta siinä olikin elokuvapuolen opettaja. Maskin takaa vielä vaikeampi tunnistaa ihmisiä näin alkuun.

Keskiviikko oli päivänä jo hieman monipuolisempi. Aamun aloitimme taas yhdessä elokuvaporukan kanssa. Etätyö tehtävät esiteltiin loppuun. Teimme yhteisen wappiryhmän missä oli valokuvausporukka ja elokuvaporukka. Lähdimme tutustumaan Kino Iirikseen, elokuvateatteriin ja kirjastoon. Tällä reissulla opettaja kertoili mulle aina vähän, että mistå käännytään ym. Jossain vaiheessa tajusinkin, että oltiin koko ajan samalla kadulla. Keskiviikkona rakennus alkoi jo hahmoittua. Turvallisuuskävely käveltiin. Tässä huomasin, että maanantain koulukierroksesta oli hyötyä turvallisuuskävelyssä, kun käytävät ja ovet on kerinnyt vähän tulla tutuiksi. Iltapäivällä turvallisuuskävelyn jälkeen oli vielä arvotyöpaja. Olimme kuuden hengen ryhmissä, keskustelimme arvoista tehtävän pohjalta. Olin kirjurina. Tehtävälle aikaa oli aika vähän, joten kovin paljoa ei ehditty keskustella Kun alkulisasiin men paljon aikaa. Kun tehtävää luokassa puhuttiin, niin yhdessä vähän kertoiltiin. Mukavaa, että kaikki osallistuvat, eikä vain yhden tarvitse tehdä tai kommentoida.


Torstaina sitten päästiin jo tekemisen meininkiin. Saatiin vähän kuvaus ja lukemistehtävää. Alkuun mulla ei ollut inspiraatiota kuvaamiseen, mutta sieltä se sitten alkoi pikku hiljaa löytyä yhdessä tekemisen ja juttelemisen kautta. Kun vain otti kuvia niin alkoi huomata, että tämähän sopii tähän kohtan ja tämä tähän. Oli mukavaa myös tutustua vähän muihin opiskelijoihin, kun tehtiin valokuvaustyötä yhdessä. Myöhemmin lueskelin valokuvaajan päiväkirja-kirjaa. Perjantaina lainaan kirjan viikonlopuksi kotiin.

Lopuksi myös oli hops-keskustelu. Olin siinä viimeisenä vuorossa. Käytiin vähän yleisesti asioita läpi ja etsittiin ratkaisuja, miten näkisin/saisin informaation parhaiten, kun taululle en oikein näe. Päädyimme siihen ratkaisuun, että materiaalin jako esim sähköpostiin, jotta voin katsoa saman tiedon omalta laitteelta. (tietokine, tabletti) Tällä tyylillä edes ei välttämätön ole eturivin paikka. Opettaja myös kertoi häpeävänsä sitä kun ei alku viikon aikana päässyt ala-aulaan kertaakaan minua vastaan lupauksista huolimatta. Sanoi hyvittävänsä sen jotenkin.

Huomasinkin torstaina muutaman kerran, että: "ai me ollaan tätäkin asiaa käyty läpi." On tullut paljon tietoa, osa unohtunut ja osa mennyt ohi kun ei ole saanut informaatiota.

Perjantaina meillä oli aika lyhyt päivä, kun päästiin jo lounaalta lähtemään. Aamulla mulla oli terveydenhoitajalle aika, että hän kirjottaisi mulle ruokailuun gluteenittoman ruokavalion todistuksen, kun omalääkäri ei sitä voinut tehdä, koska mitään virallista dianoosia ulla ei ole.Terveydenhoita pisti myös lähetteen keliakian vasta-aine labroihin, koska  ne on kuulemma hyvä tarkistaa silloin tällöin. Aiempi ohjeistus oli, että Tutkimuksiin os jotain oireita tulee.
No koulussa sitten saatiin infoa ensi viikosta ja käytiin kotitehtävää läpi. Kävimme myös ulkona ottamassa epävirallisen ryhmäkuvan.


Koulupäivän jälkeen pääsinkin melkein heti labroihin ja sen jälkeen olin yhden koulukaverini kanssa kaupungilla, kun hänellä oli tarvee ostaa asuntolahuoneeseen ruokaa ym muita tarvikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.