17.10.2021

ILMAN JALUSTIMIA AVOJA

Lauantai 16.10.21

Harjattiin ja letitettiin Vikkan kauniiksi tunnille. Sari tuli kuvaamaan ratsastustani, joten tässä postauksessa on taas liuta kuvia lauantain ratsastustunnilta.


Vikkan oli tällä tunnilla kiva, kuten aina! Tehtiin avotaivutuksia, siirtymisiä ja laukkavoltteja. Avotaivutukset eivät alkuun onnistunut, mutta sitten lähti sujumaan, kun huomasin, että annoin avut väärin. Korjatessani avut, myös tehtävät korjaantuivat ja siten myös onnistuivat.

Lyhyillä sivuilla, eli kentän päädyissä teimme aina voltit ja voltin jälkeen jatkoimme kulman verran avotaivutusta. Uralle päästyä suoritettiin. Avotaivutukset aloitettiin käynnissä ja uralla pitkät sivut ravattiin, kun käynnissä sujui siirryttiin raviin ja ravissa tehtiin avot sekä C-päätyyn tehtiin laukkavoltti.

Loppuverryttelyssä otettiin jalustimet käyttöön ja hetken aikaan pyrittiin ympyröillå ja volteilla keventäen. Vikkan oli kivan rento, liikkui sopivasti ja kuunteli sekä taipui mukavasti.
Sunnuntaina huomasin, että sisäreisiin oli tullut kipeät mustelmat, koska kaupalle nostetut jaluatinhihnat hakkasivat koko tunnin ajan reisiini.

8 kommenttia:

 1. Hieoja kuvia! Kaunis valo :) Ratsastaminen on tosi kiva harrastus, mulla edellisestä kerrasta onkin jo vierähtänyt tosi kauan aikaa, en tiedä osaisinkohan enää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastus on hieno laji. Mukavaa vain jos onnistut jatkamaan lajia.
   Kun kerran on oppinut ratsastamaan, niin ei taito unohdu pitkänkään tauon jälkeen. Asiat saattavat alkuun olla unojduksissa mutta nopeasti ne palautuu mieleen. ☺

   Poista
 2. Voi kun oli kivoja kuvia ja kuvailua tunnilta! Tuli taas ikävä ratsastusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa mennä jonnekkin tallille vaikka ensin vain käymään, jos vaikka innostut hevostelusta, kun ratsastusta kaipaat. :)

   Poista
 3. Olisi kiva tietää millasta on ratsastaa ilman mitään välineitä! ns luonnollisesti! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi mielenkiintoista tietää. Itse olen ratsastajat paljon ilman satulaa ja kuolaimettomilla suitsilla. En kuitenkaan täysin ilman mitään.

   Poista
 4. Iski taas ratsastuskuume, kun oli niin kivoja kuvia ja kiva selostus tunnilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiva kuulla! Nyt sun pitää tarttua kuumeeseen ja kohta löydät itsesi tallilta :D

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.