24.10.2021

viikko 42: VALAISUN PERUSTEET

Maanantaina luovan kirjoittamisen tunnilla keskustelimme mielipiteistä ja mielipide-eroista. Aloitimme tunnin sillä että opettaja kyseli asioita, mm kuuluukin leikkauksista ja meidän opiskelijoiden piti sanoa asioihin mielipide.
Tämän jälkeen jatkoimme viime viikkoisten esitelmäaiheiden parissa. Neljästä aiheesta valitsimme äänestämällå yhden, josta piti kirjoittaa tarina. Sovimme, paikan, henkilöhahmot ja taustat hahmoille. Lopulta äänesyksen tuloksena oli erään ryhmätyö mielenterveysongelmat.

Iltapäivän photoshopin tunnilla keskityimme tällä kertaa kuvan yksittäisten asioiden poistamiseen. Oli mukavaa kun tunti sujui helposti ja sai keskittyä yhteen asiaan.
Tiistaina oli värinsommittelua. Tetävänä oli piitää vastapäätä istuva kaveri, muta katse piti olla kaverissa ja paperiin ei saanut katsoa. Jos katsoi paperiin, piti aloittaa alusta. Se oli hauska tunti.Tuli paljon hienoja taideteoksia. Värin ja sommittelun jälkeen oli viimeinen premiere tunti, videoeditointi kurssia.Edellisen tunnin jälkeen mun tallennukset oli hävinnyt, mikä tuotti ison pettymyksen ja jouduin aloittamaan uudestaan materiaalin läpikäyntiä ja leikkausta. Tässä sain onneksi apua opettajalta, kun hän kävi materiaalit läpi ja pääsin editoinnin pariin. Video ei tullut valmiiksi, mutta ehdin tutustua ääänen liittämiseen.
Loppu viikon ajan meillä alkoi valaisun perusteet. Pääsimme perehtymään käsisalamoihin ja kaikkiin valon heijastustapoihin sekä niiden välineisiin. Keskiviikkona kuvasin asetelmaa missä vain opettelin, että miten käsisalama toimii, torstaina kuvattiin henkilöitä ulkona luononvaloa ja salamaa hyödyntäen sekä perjantaina kuvattiin henkilöä hämärässä käyttäen salamaa valonlähteenä. Viikon mittaan opettaja demosi meille kuvauksiakuvauksia ja valaiauun liittyviä asioita. 


Viikko sai myös surullisen käänteen tiistaina, kun kuulin, että meidän enimmäiset puput oli jouduttu lopettamaan. Tällä hetkellä suru on läsnä, mutta samalla tiedän, että tämä oli ainoa vaihtoehto. Yllättäviin tilanteisiin ei vain pysty valmiatautua.

Teetätin Ifolorilta pupujen kuvista valokuvakirjan muistoksi. Voin esitellä kirjan, sitten kun se saapuu.

Keskiviikkona meillä oli Halloween ilta koululla, minkä opiskelijakunta oli järjestänyt. Mun asu oli enkeli. Valmiatujaismekko vuodelta 2018 pääsi toisen kerran käyttöön
Lauantaina olin tallilla serkkuni kanssa. Lähdin ensimmäisten tuntilaisten avuksi maastoon, kun siellä oli jonkin verran aloittelijoita. Omalla ratsastustunnilla menin Viivillä, mutta me olimme sitten kentällä. Koska kenttä oli märkä, niin tunti oli aika kevyt. Teimme voittaja ja ympyröitä, emmekä laukanneet ollenkaan. Ratsastusten jälkeen kävimme serkkuni kanssa syömässä mmatkakeitaalla.

Nyt mulla alkoi syysloma, jonka aion viettää rentoutuessa. Mukavaa uutta viikkoa! 

4 kommenttia:

 1. Noissa teidän valokuvakokeiluissa on ihana fiilis ja vanhan ajan tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tunnilla oikeastaan vain teatailin ja Turkin minkälaisia kuvia eri salama-asetuksilla tulee. Ja nänä kuvat oli viihdyttäviä ☺

   Poista
 2. Aika paljon valon käytöstä joutuu opiskelemaan. Toisaalta, valaistus usein ratkaisee, millainen kuvasta tulee. Itse olen opiskellut valon ja varjon käytön teknistä puolta. https://viaperasperaadastra.com/2020/12/03/valojen-tarinat-kotitoimisto/
  Valo vaikuttaa myös ihmisten mieleen hyvin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valaistukseata pääsee kyllä paljon opiskelemaan, mutta onneksi sitä voi hyödyntää paljon kuvissa monin eri tavoin

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.