1.5.2016

~ Rataharjotukset #1 ~


Moi!
Ensin mietin, että julkaisen tämän postauksen vasta perjantaina, toisien treenien jälkeen. Mutta kun muistin, että kuitenkin jo lupasin tän tänään niin pitihän se tehdä tänään.
Tänään oli ne esterataharjoitukset. Rata ei kuitenkaan ollut se mikä on kisoissa.
Mulla oli Vikkan, koska menen kisoissa sillä.

Alkuverryttelyssä käynnissä tein pysähdyksiä ja kiinnitin heti jo kohtiin missä se yrittää oikoa. Pohkeen pidin tuntumalla heti alussa. Käynnissä venyttelimme ratsastajan jäseniä, molempiin kierroksiin. venyttelyjen jälkeen tultiin puomit käynnissä muutaman kerran. Kun siirryimme raviin, teimme jokaiselle sivulle voltin. Edelleen ratsastimme puomeja. Puomeja kanssa mentiin muutama ravissa molempiin suuntiin.

Ravipuomien jälkeen otettiin muutama laukannosto c-päädystä L-päätyyn. Vasen kierros kun on Vikkanille helppo niin laukat sujui hyvin. Yksi laukannosto meni tikitysraviksi. Mutta muuten onnistui laukat. Laukka kevyessä istunnassa oli kivaa!

Laukkojen jälkeen hetki käveltiin, kunnes ruvettiin hyppäämään. Ensimmäinen tehtävä oikeaan kierrokseen. Ensin mentiin kolme ravipuomia jonkä jälkeen nostettiin laukka, (sai tulla ravissa) ja hypättiin toisella sivulla oleva ristikkosarja.  Se mentiin vissii kerran tai kaksi kertaa.
Muuten sama tehtävä, mutta siihen lisättiin laine. Kolmen esteen rata kanssa mentiin kerran/pari. Ensimmäisellä kerralla tiputettiin, laine-este.

Vasempaan kierrokseen hyppäsimme viiden tai kuuden esteen rataa kerran. Sarja, ristikko, laine, ja okseri. korkeus oli 40-50 cm. Tullessani Laine-esteen jälkeen okserille oli ohjat löystynyt sen verran, että hyppy meni hieman pieleen. Kun en olllut kerennyt keräämään ohjia tarpeeksi, vaikka yritin. Vikkan hyppäsi okserin, mutta hieman epäröiden. Itse en pässyt hyppyyn mukaan joten mulla petti tasapaino ja rojahdin hepan kaulalle, puoliksi sivulle. Keräsin itseni ja halusin kokeilla hypätä okserin uudestaan.  Otin ohjat hyvin käteen nostin ravin ja laukan. Hypättiin okseri. Hyppy sujui hyvin. Muuten koko rata meni hyvin, lukuun ottamatta sitä okseria ensin.
Aikaa ei enmpää riittänyt, joten oli loppuravien ja käyntien aika.


Kokonaisuudessaan tunti, hypyt ja radat sujui hyvin, varsinkin kun en ole aiemmin kunnon ratoja edes hypännyt. Ei tullut sen suurempia epäonnistumisia, vaikka hieman epäröin kin aluksi. Esteitä hän olen hypännyt, mutta vain yksittäisiä tai kolmen esteen ratoja korkeintaan. Olen tosi tyytyväinen itseeni ja Vikkaniin! Vikkan tuntui tosi hyvältä. Tuli semmoinen olo, että ehkä me pärjätään. Edes jotenkin. Sää myös oli tosi kaunis, aurinko paistoi ja lämmitti. Ensin meinasin ottaa takin tunnille, mutta onneksi en ottanut. Hupparilla pärjäsin. Tunnin jälkeen selkä oli ihan hiestä märkä, koska turvaliivi oli pääällä. Heti tallissa kypärä ja liivi vain päältä pois!
Kun hepat oltiin hoidettu ja päästetty tarhaan käytiin vielä keräämässä kentältä estekalusto pois. Jonka jälkeen lähdin kotiin syömään pizzaa!

Hentilän nuoret hevoset


KotimatkaltaEnsiviikolla ensin kolme koulupäivää, sitten perjantaina on vielä ratatreenit. Joten silloin sitten tulee taas jotain juttua tänne.

kivaa Vappua kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.