21.5.2016

~ Tunti riialla ~

Moi!

Taas "pitkästä aikaan" ratsastamassa. No voi kahden viikon taiko (eli yhden tunnin väliin jäänti) tuntua pitkältä. Mulle oli laitettu Riia. Joka tuntui pikkasen vauhdikkaammalta kuin Vikkan. No sitähän se onkin!
Alkutunnista myös hevosia häiritsi Ramiini-ori joka oli kentän viereisellä laitumella, mutta muutaman kierroksen jälkeen kukaan hevosista ei enään kiinnittänyt siihen huomiota. Sitä kautta myös Ramiini jatkoi heinän mutustelua.

Kun alkukäynnit oli kävelty rupesimme ravaamaan pitkät sivut ja päätyihin pääty-ympyrät käynnissä. Ensin vasempaan lopuksi myös oikeaan. Mutta niin, että ravasimme muuten kokoajan, mutta teimme ympyrällä käynti-siirtymisen ja taas jatkoime ravia. Emme siis kokonaan menneeet ympyrää käynnissä. Pian Riia kuitenkin rupesi ennakoimaan käyntisiirtymisiä, joten vaihtelin aina kohtaa, ensin ympyrän alussa, toisella kerralla ympyrän lopussa, sittten keskellä, ja niin edespäin. Tätä ravailua ja siirtymisiä molempiin suuntiin.

Ilman välikäyntejä R-puoleinen pitkä sivu laukattiin. S-pitkäsivu ravia, L-kirjaimeen pääty-ympyrä ja sitten nostettiin laukka. Tässä Riia ennnakoi todella paljon. Aina jos lähti ennen aikojaan laukkaamaan käänsin ympyrälle ja siirsin raviin, vasta pitkällä sivulla päästin laukkaamaan. Oikeaan kierrokseen myös laukattiin. L-kirjaimessa nostettiin laukka, laukattiin pääty-ympyrällä ja lopuksi pitkä sivu. Yritin kaikkeni, ettei riia päse ennakoimaan, mutta helpommin sanottu kun tehty! lopuksi vielä laukkasimme yksitellen.

Laukkojen jälkeen olikin jo loppuravien vuoro. Ensin Riia vaan kaahotti, mutta loppua kohden se rauhottui ja ravasi, tosi kivasti. Kun ravi oli ja pysyi rauhallisena annoin vapaata ohjaa, jotta Riia voi venytellä. Pian olikin jo loppukäyntien vuoro. Vaikka tunnilla ei sen suuremmin tehty mitään tehtävää, niin tunnin jälken oli hiki :DTykkäsin tästä hieman renommasta tunnista, tuli tosi hyvä fiilis kun ei tarvinnut miettiä miten teen ja miten en tee. Viime tunneilla olen joutunut kaikennäköistä miettimään, kun olen valmistautunut kisoihin. Treenaaminen on hauskaa, kun saa uutta kokemusta ja kehittyy. Mutta myös rennompi ratsastaminen on kivaa.

Kohta, tasan kahden viikon päästä alkaa kesäloma! Ihanaa! Kesästä en tiedä paljonko pääsen ratsastamaan, kun mennään ainakin mökille. Joten voi olla, että täällä blogin puolella  sitten on hieman hiljaisempaa. Mutta, jonkun tunnin aion ottaa. Ihan varmasti! Tuskin lauantaisin, mutta arkiviikolla kyllä. Ja ensi lauantaina menen maastoon, joten katotaan jos siitä saisi jotain väsättyä tänne.

Pitäisi myös saada tehtyä suosikit-postaus kun jäi huhtikuulta välistä. Varmaan vasta kesäkuuun puolella teen sen.

Minä & Vikkan pari viikkoo sit :)


Mukavaa lauantai-iltapäivää kaikille!
P.s. Kannustakaa kaikki suomi finaaliin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.