3.7.2017

Uusi poni


Moikka! Ihan ensiksi haluan kiittää kaikkia teitä kommentoijia, kun laitoitte niin ihania kommentteja tähän postaukseen, kiitosihan hirmuisesti! Aluksi meinasin, että julkaisen tänään maanataina Juhannukselta kuvapostauksen, mutta, kun tajusin, että loppuviikosta tulee Yyterin reissulta kuvapainotteinen postaus, niin päätin poistaa Juhannus-postauksen ja siirtää tämän postauksen maanantaille, joka ensin meinasi tulla lauantaina. Sillä minun mielestäni kaksi kuvapostausta samalla viikolla ei ole hyvä idea/yhdistelmä. Joten tässä teille vaihteeksi perinteinen ratsastustuntipostaus viime viikon tiistaiselta ratsastustunnilta, näin parin spesiaalimman postauksen jälkeen. Joten toivottavasti nämä tuntipostaukset ovat vielä tarpeeksi mielenkiintoisia! Ainakin yritän tehdä nämä tavalliset tuntipostaukset mahdollisimman mielenkiintoisiksi!

Melkein heti tallille päästyäni sain tietää, että menen Muumilla. Tämä oli kiva kuulla, sillä en ole ponilla aikaisemmin ratsastanut, olen kyllä halunnut ja toivonut saaavani Muumin tunnille, mutta tilaisuutta ei ole tullut ennen tiistaita, joten siksi te lukijatkaan ette myöskään ole ponista tietoisia. 
Olen aikaisemmilla tunneilla nähnyt muiden ratsastavan Muumilla ja siitä olen saanut kuvan, että poni on energinen ja kuumuu hyvin helposti. Energisyys ja kuumuminen pitää paikkansa, poni on reipas, mutta kuulin myös, että poni ei tykkää yhtään ohjilla tehdyistä pidätteistä, sillä se on tosi herkkä suustaan ja Muumia pitää ratsastaa vain ja ainoastaan istunnalla, pohkeilla ja äänellä. (Tiedän kyllä, että ketään hevosta ei saa repiä ohjista!!) Tässä vaiheessa ajattelin, että mitäköhän tästä tunnista tulee, meneeköhän kaikki pieleen? Minua kuitenkin rohkaistiin sanomalla, että; "kyllä sä Suvi pärjäät, olet sen verran hyvä ratsastaja."
Olen aikaisemmin useasti ratsastanut Suomenhevostamma Viivilllä, joka on myös hyvin herkkä suustaan ja Viiviä myös pitää ratsastaa enemmän istunnalla, mutta iso hevonen ja pieni tyttö, niin yhdistelmä ei ole oikein hyvä ja  yhteistyö ei ole oikein hyvin sujunut minulla ja Viivillä. 

Harjatessa, hoitaessa ja suojien, satulan ja suitsien laitossa poni oli tosi mukava. Rentona seisoi paikallaan käytävällä koko varustamisen ja tunnille valmistumisen ajan. Eikä sählännyt mitään ylimääräistä. Kun olimme valmiita, oli aika mennä kentälle, vesisateeseen.

Melken koko tunnin aikana tuli inhottavia sadekuuroja, jotka kyllä loppuivat lopputunnista, onneksi. Heti alkukäynneissä aloin tutustumaan Muumiin ja kokeilemaan miten poni toimii. Aika nopeasti huomasin, että Muumi reagoi tosi reippaasti pohkeeseen, joten ponilla ei tarvinnut voimakkaita pohjeapuja. (Olen tottunut Suomenhevosilla ratsastaessa, antamaan voimakkaampia pohjeapuja) Kun kaasu oli kunnossa, testasin seuraavaksi miten Muumilla jarrut toimivat, kun voimakkaita ohjas pidätteitä ei voinut käyttää. Jarrujen toimivuuden huomasin ja opein aika nopeasti. Puolipidätteet sain, kun puristin todella kevyesti nyrkeillä ohjista, mutta en vetänyt ohjia yhtään ja tämän lisäksi hidastin tai pysäytin tarvittaessa kokonaan omaa lantionliikettä esimerkiksi käynnissä. Ravissa taas pieni puristus ohjilla ja keventämisen hidastaminen, niin ponikin hidasti. Yritin koko tunnin ajan ravissa keventää mahdollisimman pienesti. Poni pysyi hallinnassani koko tunnin näillä avuilla. Tässä on herkkä poni. Laukasta en tiedä vielä minkälaista se on, kun emme laukanneet, mutta laukassa poni kuumuu jonkin verran.

Olimme koko tunnin pääty-ympyrällä, kentän kuivimmalla alueella. Aloitimme tekemään käynti-seis siirtymisiä. Alkuun oli hieman vaikeuksia pysäyttää ponia, mutta kerta kerralta meidän yhteistyö alkoi sujumaan ja sain ponin muutaman hyvän kerran pysähtymään. Aika nopeasti aloitimme ravailun ympyrällä. Alkuun poni meinasi lähteä jatkuvasti kaahaamaan joten tein ravissa paljon voltteja ja tempon muutoksia, jotta poni ei lähde kaahottamaan, kun ympyrä on sen verran pieni, vaikka meitä oli vain neljä, mutta alue oli sen verran pieni, kun ei ollut kokonaista pääty-ympyrää käytössä. Ponin ohjaaminen sujui yllättävän hyvin painon avulla, alun vaikeuksien jälkeen. Voltit alkuun levähtivät, mutta pikkuhiljaa alkoivat onnistumaan ja pysymän suht sopivankokoisina voltteina. Lopuksi vielä, ympyrän alueella, tulimme "pituushalkaisijaa" tehden keskelle pysähdyksen. Muuten ravasimme, mutta pituushalkaisijalla oltiin käynnissä. Sain käynti- ja ravisiirtymiset onnistumaan hyvin. Mutta pysähdys ei ihan aina joka kerralla onnistunut, välillä poni hidasti vain ja välillä pysähdys meni yli keskikohdan. Onneksi sekaan tuli myös muutamia hyvää pysähdystä. Tämän tehtävän jälkeen oli loppuravit ja -käynnit. Tässä vaiheessa Muumi oli tosi rento ja pyöristyi mukavasti.

Tällä tunnilla tuli omat ratsastustaidot testiin mitä osaan ja miten osaan. Olen tosi tyytyväinen tähän tiistaiseen ratsastustuntiin, vaikka kaikki osaamani asiat ja tehtävät eivät ihan onnistuneet tällä kertaa kovin hyvin. Onneksi sekaan tuli onnistuneita pätkiä! Kuitenkin, kun poni oli minulle täysin vieras ja ihan erilainen, niin eihän kaikki tehtävät heti onnistu, vaan ensin pitää tietää kunnolla miten poni tai hevonen toimii. Tärkeintä oli, että jarru toimii niin, että ponilla on hyvä olla, eikä tule mitään vaaratilanteita. Tykästyin tähän poniin paljon! Superihana, vaikka onkin tosi herkkä!

Minulla oli Muumista vain yksi kuva, ja sekin Allin kanssa, joten lisäsin mökiltä otettuja kukkakuvia postauksen loppuun lisätäydennykseksi.
Rentouttavaa heinäkuuta ja maanantaita kaikille! 💓

6 kommenttia:

 1. Kiva että teillä meni Muumin kanssa hyvin! Sulla on tosi kiva blogi ja kirjoitat hyvin!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. En heti ajatellut, että tunti sujuisi hyvin, vaan aika nekatiiviset ajatukset oli, mutta onneksi sujui!
   Kiitos kehuista ja kivasta kommentista! 😊

   Poista
 2. Kiva postaus! Muumi näyttää kyllä kivalta tuossa kuvassa, kuulostaa myös oikein kivalta tapaukselta ratsastaa! Kuumat ovat niitä parhaita - ja opettavaisimpia! ;)

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olet ihan oikeassa! Itse myös tykkään enemmän energisistä hevosista, joten Muumi oli mielenkiintoinen poni, sillä käyti on hevosmaisen reipas!

   Poista
 3. Mä tykkään itse tosi paljon herkistä ja kuumista poneista. Hyvä, että ratsastus sujui hyvin, vaikka et Muumilla ollutkaan mennyt! Olisin kuitenkin kaivannut lisää kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite myös tykkään herkistä hevosista. Koitan jatkossa ottaa myös Muumista lisää kuvia, jotta voin jakaa niitä tänne teidän nähtäväksi. Itseä myös harmitti, kun oli vain yksi kuva. Mutta aion kyllä ottaa kuvia! :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.