13.9.2020

SILMÄT KIINNI RATSASTUSTA


Mun instagram @suokkiystavia ei ota toimiakseen. En pysty tykätä, kommentoida tai kirjoittaa kuvatekstejä. Tämä ongelma on ollut lähes kaksi viikkoa, enkä enää keksi mitä voisin koittaa ongelman ratkaisuksi. Joten teen tällä kertaa tuntipoastauksen tänne. Onko muilla ollut instagram kanssa ongelmia?

Tunnille sain Ritan. Mentiin ilman satulaa. Ensin leikittiin peiliä, joka oli hankalaa, koska en nähnyt kunnolla kentän toiseen päähän, jossa peili oli. Mutta mentiin muutama kierros ja pääsin itsekin peiliksi viimeisenä. Peilin jälkeen tehtiin muutamat etuosan- ja takaosankäännokset jotka aikoivat kohtalaisesti.

Laukattiin pitkät sivut, koska sateen vuoksi siellä pohja oli ainoastaan laukkakunnossa. Oikeaan suuntaan laukka sujui hyvin. Vasemmassa suunnassa Rita veti kolme kertaa pään alas ja hetken mietin, että koliseeko kohta. Mutta ei, onnistuin pysymään selässä, kun tein pidätteet ja pohkeet kiinni, että laukka jatkuu. Pään vetojen jälkeen otin vielä yhden laukkapätkän, joka sujui täysin ongelmitta,kun kaveri seisoi kentän pitkän sivun puolivälissä,  missä pelleily aina alkoi ja siihen sitten päätin laukat tältä erää lopettaa, kun saatiin molemmille onnistunut fiilis.

Lopuksi vielä ratasastettiin silmät kiinni. Ensin käyntiä. Aluksi tuntui tosi jännältä, kun tasapaino ei ollut kunnossa. Pikkuhiljaa silmät kiinni ratsastus kuitenkin alkoi sujumaan. Ravattiin myös silmät kiinni ja sekin sujui ja akoin tekemään volttia, kun kuulostelin, että joku on edessä. Kurkkasin varmistuksen ja kyllä kuulin ihan oikein. Käänsin silmät kiinni Ritan ravivoltille ja tämän jälkeen vasta opettaja antoi ohjeen kokeilla volttia, vähän siis etuilin. Silmät kiinni ratsastus tuntui tosi mielenkiintoiselta. Kerranakin myös tuntui, että mun heikosta näöstä oli hyötyä ratsastaessa.

Silmät kiinni ratsastaessa pohdinkin, että jos sattuisi käymään niin ikävästi, että sokeutuisin, niin ratsastus varmasti onnistuisi vaikka en näkisikään. Sillä alun hataruuden jälkeen tuo onnistui. Mainitsin tuon ajatukseni myös opettajalleni ja hän vain totesi " Joo, nyt voidaan jo harjoitella" 

Semmoinen ratsastustunti tällä kertaa. Oletko sä koskaan ratsastanut silmät kiinni?

6 kommenttia:

 1. Minulla on sama ongelma Instagramin kanssa. Jostain syystä Insta on tulkinnut tuottamamme sisällön haitalliseksi ja blokannut toiminnan. Todennäköisesti tiliä ei enää saa auki, joten vaihtoehdot ovat joko lopettaa instailu tai tehdä uusi tili. Itse ajattelin valita ensin mainitun.

  Silmät kiinni ratsastus on hyvä harjoitus välillä, koska silloin tulee ratsastaneeksi tuntemansa eikä näkemänsä perusteella. Niinhän pitäisi aina toimia, mutta helposti käy toisin. Minulla auttoi aikoinaan laukannoston löytämisessä se, että panin silmät kiinni. Silloin tunsin paremmin oikean hetken antaa avut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Todella jännää, kun mun henkilökohtainen tili ainakin vielä on auki ja se toimii normaalisti. Toivon, että saan tuon tilin auki, kun siellä on paljon kivoja muistoja. Pääsen kirjautumaan ja story toimii, mutta muuten ei. Ehkä sitten jatkan päivittelyä siellä omalla tilillä ja täällä blogissa taas enemmän.

   Ratsastan muutenkin heikon näköni vuoksi jonkin verran tuntoaisitiani enemmän käyttäen, mutta tuossa se konkretisoitui ja se oli hyvin mielenkiintoista.

   Poista
  2. Sainkin omaan blogiini sellaisen vinkin, että vastaava ongelma on poistunut, kun profiilista on poistanut linkin blogiin. Kokeilin sitä ja ta-daa, Insta vaikuttaisi toimivan taas.

   Poista
  3. Jes! Hyvä homma. Ja sama mulla myös. Onneksi en kerinnyt tiliä poistaa.

   Poista
 2. Ihanat ilmeet hepalla!
  Itse en ole tainnut silmät kiinni ratsastusta kokeilla koskaan, ainakaan muistaakseni. Toki siitä on jo tovi, kun olen ratsastustunneilla käynyt. Mutta hauska idea, ehkäpä koitan joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita on ilmeikäs hevonen.
   Ja hei kannattaa koittaa se on hyödyllistä ja mielenkiintoista.

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.