22.9.2020

HELMIN JALKA MURTUI

Luna, Lilja ja Helmi ovat olleet noin viikkoa kaikki samassa tilansa. Helmillä toki on ollut oma tila, koska on uusin tulokas, eikä kuulu laumaan. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin, pientä nokittelua lukuunottamatta. Helmi ja Lilja on tullut toimeen, mutta Luna ja Helmi taas ei niin hyvin, ne on nimittäin enemmän olleet törmäyskurssilla.

Viikonloppuna alkoi kuitenkin vaikuttamaan siltä, että Luna ja Helmi alkaisivat tulla toikeen, sillä makoilivat kaikki kolme aidan lähettyvillä. 

Maanantai aamuna taas päästin Lunan ja Lilja vapaaksi ja Helmi oli koira-aitauksessa omalla puolellaan. Niin vain Luna sitten päätti hyökätä Helmin kimppuun. Helmi taas uteliaana aidan vieressä ja haluaisi tutustua Lunaan ja Liljaan. Tilanne oli ihan sekunnissa ohi. Helmin vinkaistessa Lunaoli jo puraissut jalkaan.


Nostin tietysti Helmin ja tutkin kanin. Ensin en nähnyt mitään. Mutta hetken päästä huomasin, että jalassa on verta vuotava haava. Yritin puhdistaa haavaa, mutta eipä Helmi oikein antanut koskea tassuun. Samalla myös huomasin ettei varaa painoa jalalle ollenkaan.

Koko päivän tavoittelin  eläinlääkäriä. Se oli vaikeaa, kun minnekkään ei meinannut löytyä aikaa. Lopulta pääsin Hollolan kunnan lääkärille kirkolle. Eläinlääkäriin lähdin heti töiden jälkeen. Siellä sain varmistuksen jo epäilystäni, Helmin jalka on murtunut. Haava putsattiin ja pistettiin tukiside paikalleen. Eläinlääkäri suositteli röntgenkuvausta joten se vielä selvitettiin. Sain tiistaille varattua ajan.

Röntgenkuvissa selvisi, että Helmin varvasluu on murtunut ja mennyt sijoiltaan. Röntgenissä Helmi selvisi ilman rauhoittavia lääkkeitä. Hoitovaihtoehtoina on leikkaushoito Vantaalla. Itse kun en pääse Vantaalle lähtemään autottomana, niin päädyttiin luiden yhteenvetoon ja lastahoitoon. Uusi eläinlääkäri aika on torastaina 24.9.

Eläinlääkärissä Helmin tukiside vaihdettiin ja haava putsattiin. Tuissa kuvassa vielä röntgenkuva murtumasta ja uusi vaihdettu tukiside. 

Helmi oli reipas pieni potilas. Ja sai taas paljon kehuja kuinka kaunis on❣

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.