31.10.2020

MITEN HELMI ON TOIPUNUT?

Kirjoitin syyskuussa blogiin postauksen Helmin jalka murtui. Helmin välikuulumisia olen paljon kirjoitellut instan puolella. Nyt ajattelin kirjoittaa isomman tilannekatsauksen vielä tänne.

Murtuman lisäksi jalassa oli puremahaava, johon saatiin antibioottikuuri. Antibiootit meni vähän vaikeasti, koska Helmi ei tykännyt siitä antibiootista. Sain kuitenkin annettua aamuin illoin antibiootit yhtä annosta lukuunittamatta.

Aloitettiin Helmillä lastahoito. Ensimmäinen viikko meni siinä, että parin kolmen päivän välein lasta irtosi ja sitä jouduttiin käydä laittamassa uudestaan eläinlääkärissä. Mietin erilaisia vaihtoehtoja miten saataisiin lasta pysymään. Lopuksi sitä sidettä kieputettiin Helmin kropan ympäri ja näin ollen lasta ei päässyt enää tippumaan.  Järsimisen estin etikalla ja pahanmakuisella siteellä, koska kauluri ei tullut kyseeseen. Kaukuri kuin kauluri Helmi pääsi siitä irti joten kuristumisvaarantakia sitä ei voinut pitää. Kun taas kauluri oli valjaiden avulla kiinni, Helmi söi sitä.


Kun lastahoitoa oli kestänyt sen kolme viikkoa yhteensä. Oli vuorossa röntgen. Jalka oli lähtenyt paranemaan. Luutuminen ei ollut paljon edistynyt, mutta pehmytkudokset pitivät jo luita paikoillaan. Samalla huomattiin, että jalka oli tulehtunut ja hauhtunut lastan sisällä. Tämä käänne oli tapahtunut hyvin nopeasti, sillä edellisellä lastanvaihdossaiho oli siisti ja koko viikon ajan Helmi oli hyvävointinen. Lääköripäivänä ihmettelin Helmin käytöstä, oli selvästi kipeä. Onneksi lääkäri oli samana päivänä.  No siinä sitten oli tilanne, ettei lastahoitoa voitu jatkaa. Saatiin antibioottikuuri ja sijoitettava puhdustussuihke jalkaan. Antibioottia syötiin aamuin illoin ja suihketta laitettiin 3-4 kertaa päivässä.


Viikon päästä (Syysloma viikko, viikko 43) käytiin sitten vielä eläinlääkärissä tarkistuskäynnillä. Viikossa jalka oli lähtenyt paranemaan. Iho oli hieman siistimpi ja alkoi jo hieman astumaan jalalla. Sovittiin että hoito jatkuu ennallaan ja viikon päästä laitan kuvat ja vointitiedot sähköpostiin. Jos tilanne huonontuu niin sitten tietenkin heti paikan päälle. 


43 viikosta alkaen Helmi on saanut kipulääkettä tarvittaessa. Ja nyt viikolla 44 kipulääkettä ei olla enää tarvittu. Lääkettä kerkesin ostaa lisää. Sitäkin jouduin metsästämään kolmesta eri apteekista, kunnes löytyi. Sitä kun ei avattu niin säilyy kyllä hyvin. 

Tämän viikon maanantaina sitten pistin eläinlääkärille Helmin voititiedot. Kirjoitin näin: Helmin iho on parantunut entisestään, enää vain pieni rupi jalassa jäljellä, punoitus muuten lähtenyt, paitsi tuissa rupialueen kohdalla, mistä juuri eilen rupea irtosi. Helmi on voinut hyvin. Syö, juo ja liikkuu. Käyttää myös etutassuaan hyvin. Saako Helmin asiantilaa laajentaa?

Eläinlääkäri vastasi näin: Helmille terveisiä. Jätetään antibiootit pois, mutta suihketta käytetään vielä. Tilaa voidaan laajentaa. Laita taas kuulumisia parin viikon sisällä. Seuraavaksi pistän kuulumisia marraskuun ensimmäisellä viikolla. Eli kyllä, kaikista vastoinkäymisistä ja haasteista huolimatta Helmi on toipunut hyvin, murtuma on luutunut ja ohikin on lähes kokonaan parantunut. Helmi otti kaiken ilon irti vapaudestaan ja vetikin rallia maanantain, tiistain ja keskiviikon. Instassa @ssuippa siitä onkin video. Käy tsekkaa se. Tai sitten kuvan alla on vielä pidempi video.


Tässä vielä videokooste Helmin onnenpäivän koittaessa. Nyt loppuviikon myötä Helmi on rauhoittunut, kun pääsi suurimman energian purkamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.