3.3.2021

BOOKBEAT HELMI-MAALISKUUN LUETUT KIRJAT

*Mainos*


Aloitin BookBeatin tilauksen noin vuosi sitten viime vuonna keväällä, sillä silmäni rasittuvat nykyäään kovin helposti, enkä yksinkertaisesti jaksa lukea fyysisesti kirjoja, joten tähän oli ratkaisu ottaa äänikirjat käyttöön.

Olen aina tykännyt lukea. Kun luen, näen mielessäni tarinan henkilöt, sen tarinan ympäristön, miltä mikäkin näyttää. Rakennan mielikuvituksessa se tarinan, miltä kaikkki näyttää. Tämä tuo aina lisää syvyyttä lukemiseen.

Äänikirjoissa tämä on ollut vaikeampaa. Sen takia ehkä onkin välillä haastavaa keskittyä kirjaan.

Tällä hetkellä olen kuunnellut kirjat: Jojo Moyes: Kuinka painovoimaa uhmataan ja S. C. Lewis: Hevonen ja poika, Narnian tarinat. 

Jojo Moyes, Kuinka painovoimaa uhmataan

"Lontoon salaisessa kolkassa Henri Lachapelle opettaa lapsenlastaan Sarahia ja tämän hevosta uhmaamaan painovoimaa, aivan niin kuin hän itse teki Ranskassa viisikymmentä vuotta aiemmin. Mutta kun Henri joutuu yllättäen sairaalaan, 14-vuotias Sarah joutuu yhtäkkiä selviytymään maailmassa omin voimin.

Huostaanotettujen lasten tapauksia hoitavan asianajaja Natasha Macaulayn elämä näyttää menneen aivan pieleen: hän joutuu jakamaan asunnon karismaattisen mutta mahdottoman ex-aviomiehensä kanssa, ja töissä hänen koko harkintakykynsä on asetettu kyseenalaiseksi. Kun Natashan ja Sarahin polut risteävät, Natasha näkee mahdollisuuden panna asiat takaisin raiteilleen. Mutta hän ei tiedä, että Sarahilla on iso salaisuus, joka tulee muuttamaan heidän kaikkien elämän peruuttamattomasti
."


Alkuun kirjaa oli vaikea seurata. Kirja ei ensin innostanut. Mutta sinnikkäästi kirjaa kuunneltuani, alkoi tarina kiinnostamaan ja tempaisemaan mukaan paremmin.  Kun kirja lähestyi loppuaan, en millään malttanut enää pistää kirjaa tauolle. Mitä pidemmäksi kirja eteni, sitä vahvemmaksi kirjan loppu näkyi mielessäni valmiina, vaikka tarinaa olikin vielä paljon jäljellä.


Hevonen ja poika

Matkoja maailman ääriin, ihmeellisiä
olentoja ja elämää suurempia taisteluja
hyvän ja pahan välillä
– kun olet avannut oven Narniaan,
mikään ei ole ennallaan

Sastra on kasvanut Kalormenissa köyhän kalastajan luona, mutta kalastaja ei ole hänen oikea isänsä. Kun kalastaja on myymässä Sastraa orjaksi, poika pakenee puhuvan hevosen, Riian, kanssa Narniaan. Matka kulkee läpi outojen kaupunkien, aavemaisten hautojen ja karujen aavikoiden. Sastra löytää itsensä ja oikean isänsä.

Kirja oli mielenkiintoinen, nopeatempoinen ja kahmin kirjan päivässä. Lukijan ääni oli myös miellyttävä. Arvosanaksi annan 4/5.

Nyt sulla on mahdollisuus kokeilla Bookbeattia ilmaisiksi kuukauden ajan, uutena tilaajana. Tästä linkistä pääset tekemään tilauksen. Lisää siihen tämä koodi: BBXKUGW8 Koodi on voimassa 17.3. asti. 

Onko nämä kirjat tuttuja? Mitä sä suosittelisit lukemaan BookBeatista? 

2 kommenttia:

 1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos haasteesta, osallistun mielellläni!

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.