6.6.2021

VIIKKO 22: VAIKEA KUVIO HAHMOTTAA JA VIIMEINEN KUUKAUSI TÖISSÄ

Oi että ollaan jo kesäkuussa! Ihan ensiksi, te joilla on kesäloma nyt, niin haluan toivottaa oikein mukavaa kesälomaa ja onnea kaikille valmistuneille!

Mun kalenterissa päivät vähenee koko ajan ja enää on alle viikko koulupaikan tuloksiin. Mua jännittää koko ajan vain enemmän ja toivon, että pääsen sisäään! Samalla oon innoissani, että tämä mahdolllistaisi mulle uusia asioita. Töissäkin on pitänyt olla koko ajan tekemistä ettei ehdi ajatus jäädä miettimään koulua.


Maanatain ratsastustunnille sain pitkästä aikaa Riian. Sitä hevosta saan tunneille niin vähän, että tuntuu joka kerta Riialla ratsastaessa etten oikein osaa ratsastaa sillä, mutta samalla se on hevonen jolla haluaisin voida ratsastaa useammin, koska silloin saisin tuntumaa siihen ihan eritavalla, eikä aina tarvitsisi etsiä niitä nappuloita. Todennäköisesti pääsisin itsekin kehittymään sillä hevosella.

Tunnilla Riia oli kivan rento ja eteenpäinpyrkivä, onneksi tamma oli myös hyvin kuulolla kaikille avuille. Tehtiin semmoista kääntelytehtävää, mistä en kuitenkaan hahmottanut sitä kuviota, mutta tein jotain sen suuntaista. Pitkästä aikaa näin kävi, etten hahmota tehtävää/kuviota mitä tehdään tunnilla. Pääasia kuitenkin, että hevonen kääntyi sinne minne piti, vaikka kuvio ei ehkä oikea ollutkaan. Opettaja selitti kerran kuvion ja siitä piti tulla sydämen muotoinen ylhäältä päin katsottuna ja vaikka muista yritin mallia katsoa, en vain kuviota osannut tehdä.Kesäkuussa alkoi mun viimeinen työharjoittelukuukausi päiväkodilla ennen heinäkuun lomaa. Samalla moni viskari on viimeisiä hetkiä siellä ennen kesälomaa ja syksyn eskareita. Tällä viikolla vietettiin viskareiden ruusujuhlaa, jossa heille annettiin ruusu ja pipo. Otin lapsista kuvia vanhemmille heidän käyttöönsä ja muistoksi päivästä. Aika on mennyt niin nopeasti, tuntuu, että vastahan tuolla päiväkodissa aloitin harkan. Ei helmikuusta nyt kuitenkaan niin kauaa ole, mutta nopeasti aika menee.Keskiviikkona kävin siskoni kanssa kuvailemassa, siskoni kotini lähellä olevalla pikkutilkillä. Tykkään eniten tuosta kaarevasta puusta. Se on kiva yksityiskohta. Päivä oli kaunis ja lämmin.

Kuvausreissullamme ylitsemne lensi joku härpäke. Nyt en saa päähäni tuon lentäjän nimeä, viisaammat voivat kertoa sen vaikka kommenttikentässä.En kovista pinnistelyistä huolimatta nähnyt tuota, vaikka äänen kuulin selkeästi ja pystyin kertomaan milloin se oli meidän lähellä ja milloin loittoni meistä. Siskoni sitten nappasi kamerallani tämän kuvan. Samalla aloin taas pohtimaan sitä, että kuinka vaihtelevasti näen: taivaalta erota kuun, pystyn lukea tekstiä kun se on selkeää, tälläistä normaalia fonttia, mutta ihmisiä en erota tunnistettavasti kolmen neljän metrin päästä, mutta pystyn tunnistamaan ihmisiä esim kävelytyylistä tai vaatteiden väristä. Usein pienet Ykstiyiskohdat jää huomaamatta.Lauantaina tallille menin poikkeuksellisesti vasta illasta. Tunti on normaalisti neljältä, mutta tällä kertaa oli vasta seitsemältä. 

Tunnille sain Vikkanin. Menin tällä kertaa ilman satulaa. Nyt pystyin istua hyvon siellä eikä tasapainossa ollut mitään ongelmaa.


Tehtiin tunnilla temponmuutoksia ravissa ja laukassa. Ravissa tultiin myös pituushalkaisijalla pysöhdyksiä. Aluksi Vikkanin oli vähän tahmea, mutta alkukäyntien ja -ravien jälkeen sain tamman kulkemaan omalla moottorilla. Tunnin lopuksi pelattiin vielä pari erää talli palaa leikkiä. Ensin voitin mutta toisen voittajien skaban hävisin nipin napin, koska en saanut Vikkanin ajoissa pysähtymään.

Tässä vielä video lauantain ratsastustunnin treenistä. Ja viimeisenä myös Talli palaa - peli näkyy. Jaoin nämä eilen instastooriin jo nähtäville. Nyt löytyy myös tämä sama klippi instan feedistä.

Viimeisen kahden viikon aikana seurasin Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelejä tiiviisti. Tänään sunnuntaina pistän kisakatsomon kaverini luona pystyyn, kun Suomi pelaa finaalissa Canadaa vastan. Asetelma on sama, kuin vuonna 2019 jolloin voitettiin mestaruus. Jee!Oikein kiva kesälomaa teille jolla lomat alkoi ja koulut päättyi! Mun loma on sitten heinäkuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.