16.4.2016

~ Estereenii ~

Moikka!
Mulle oli laitettu tunnille Rita. Jolla en oo taas hetkeen mennyt.  Harjailin Ritaa karsinnassa. Heppa oli tosi pölyinen. Kevät on tosi kivaa aikaa, kuvistakin tuli tosi kivoja. Itse tykkään muuten keväästä mutta se ei ole kivaa kun on siitepölyä ja silmiä kirvelee :p Mutta se on kivaa kun kelit lämpeneee ja voi mennä hupparilla, eikä tarvitse pukea hirveetä kasaa vaatetta päälle. Ratsastaessa kyllä on vielä takki päällä, kun kenttä on niin tuulisella paikalla. Heti kun olin päässyt talliin, niin opettaja kysyi, osallistunko tuleviin estekisoihin. Silloin olin vielä sitä mieltä, etten osallistu...
Tämän päiväisen tunnista kuvat tuli ensin, teksti lopuksi. Vähän vaihtelua tännekkin.



Hops, yli vaan. laatu on vähän huono, älkää siitä välittäkö


Tämä oli tosi kiva kuva mun mielestä

Tunnin aiheena oli puomit ja pikkuristikko.
Alkukäynnit käveltiin uralla. Aika nopeasti siihen lisättiin pitkillä sivuilla olevat puomit. Mentiin niitä ensin käynnissä ja vähän aikaa käveltyä siirryttiin raviin. Siinä vaiheessa huomasin, että Rita halusi mennä kokoajan Riian perässä ja jos tila loppui niin ei meinannut kääntyä edes voltille. Vaihtelevalla menestyksellä sain sitten tilaa otettua. Välillä onnistui välillä ei. Pitkillä sivuilla olevia puomeja mentiin molempiin suuntiin.
Tämän tehtävän jälkeen unohdettiin reunimmaiset puomit ja ruvettiin menemään puomeja mitkä oli keskellä. Vähän niinkuin kokorataleikkaa mallisesti. En oikein osaa selitellä sitä juttua.

Tunnilla myös hypättiin pientä ristikkoa. Ihan hyvin hypyt sujui. Ristikon jälkeen piti vielä mennä puomin  yli mikä oli toisella pitkällä sivulla. Kerran Rita nosti ennen estettä laukan ja mä vaan rupesin pidättelemään, niin meno oli sitten ravilaukka sekoitusta. Kun  opettaja sitten sanoi että ei haittaa vaikka tulisikin laukkaa niin päästin Ritan laukkaamaan. Laukattiin vielä se puomi ja siirsin raviin. Muutaman hyppykierroksen jälkeen laukattiin pääty-ympyrällä. Ritan laukat nousi hyvin ja laukka pysyi hyvänä eikä se ruvennut pelleilemään. Paitsi, että mulla oli liian pitkät jalustimet joka ikisellä laukalla jalustimet tippui jalasta vaikka pidin kantapään alhaalla. Tai sitten en. Mutta omasta mielestä pidin. Onneksi tunti oli sen verran lopussa etten jaksanut ruveta lyhentelemään varsinkin kun reiät loppui niin olisi pitäny tehdä kiepit.

Laukkojen jälkeen oli jo loppukäyntien aika.
Hyvin myös lopputuntia kohden Rita lopetti Riian seuraamisen. Varmaan auttoi kun hypittiin sitä ristikkoa. kun oli tekemistä eikä menty kokoaikaa jonossa. Muutenkin koko tunti meni tosi kivasti. Tykkäsin taas vaihteeksi mennä Ritalla. Rita on ihana <3

Sain tallilta otettua sen muistitikun ja vaikeuksien kautta sain kopioitua muutama kuvia musta ja Vikkanista. Niin niitä tulee tähän postauksen loppuun. Onneksi sain ne kuvat niin saan sen esitelmän valmiiksi. Tietenkin nettiyhteys katkesi just nyt koneesta...  No oneksi ne sain tähän lopuksi laitettua!


Kisapäivän kuvia:

                                                         Oman vuoron odottelua


Radalla minä ja Vikkan



Lopuksi palkintojen jaot

Kisoista puheenollen:
Edellisessä postauksessa sanoin, että jätän ne tulevat estekisat väliin. Mutta nyt mun pitää perua sanani. Sillä mä todella MENEN niihin kisoihin... Mä oon mietttinyt jo siitä saakka kun ilmoitus tuli, koska ne on, että menenkö vaiko en. Päätin sitten mennä.  Osallistuin 40-50cm luokkaan. Ne on tasan kolmen viikon päästä. Vielä mua ei ainakaan jännitä. Mutta kun kisapäivä lähenee, niin varmasti jännityskin nousee.

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! Pitäkää kiva loppuviikonloppu.

2 kommenttia:

  1. Vau suvi sinulla on hieno asu ja sun hevosella on kans hienot letit ja hienoa menet estekisoihin mitä tarkoitan 40-50cm luokan? Mutta olet hyvin kertonut tästä tykäsin kovasti☺😍❤

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Se tarkoittaa (49-50 cm) esteen/radan korkeutta. Se on toinen luokka, kolmesta luokasta.

    VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.