2.4.2016

~ Ratsastusta Vikkanilla ja jännitystä ~

Hei!
Aamu valkeni ihanan aurinkoisena. Ihanaa kun on kevät, mä tykkään.
Noin kymmenenltä lähdin äidin kanssa, soramäkeen erääseen kenkäliikkeeseen, katsomaan uusia kenkiä. Mulla kun on vain lenkkarit joilla paukkasin viime syksyn ja tämän kevään. Löysin ihanat nahkaiset tennarit, mokkanauhoilla. Niisä myös on vetoketjut sivussa.

Kenkäostosten jälkeen vaihdoin tallivaatteet ja polkaisin tallille.

Mun uudet kengät

Lähdössä tallille

Kun hevoset oli tarhasta haettu, niin rupesin harjaamaan Vikkkania. Vikkkania oli ärsyttävä harjata kun siltä lähtee talvikarvaa niin paljon, niin sitten irtokarvoja lenteli suuhun, silmiin yms. Kun sain harjattua laitoin satulan ja suitet. aurinkolasit päähän ja kentälle.
Olipas outoa kun edellinen joka oli ratsastanut Vikkanilla niin oli ollut ihan erimittaiset jalustimet. Niitä sit hetki säädeltiin, toinen oli sopiva ja toinen liian lyhyt :D

Alkukäynneissä venyteltiin ratsastajaa. Ensin pyöriteltiin käsiä, sitten Venyteltiin käsiä korviin päin, ja lopuksi venyteltiin käsiä hevosen häntää kohden. Vaihdettiin suuntaa ja samat venytykset tehtiin.
Vielä hetki käveltiin kunnes siirryttiin keskiympyrälle. Keskiympyrällä ravattiin molempiin suuntiin.
Ravailujen jälkeen, mentiin käyntiä uralla pari kierrosta.

Seuraava harjoitus oli, pituushalkaisija ja keskellä pysähdys. Ensin käynnissä, sitten käynnissä ja ravissa, sitten kokonaan ravissa. Tässä vaihtelin ravia välillä kevensin ja välillä menin harjoitusravia. Jokatoinen aina kääntyi vasemmalle ja jokatoinen oikealle. Tämä harjoitus sujui hyvin. Muttta kerran en saanut pysäytettyä vikkania ravista, vaikka se hiljensi käyntiin. Muuten meni tosi hyvin. Muutenkin Vikkan kuunteli ja reagoi apuihini loistavasti. Tämän jälkeen tuli välikäynnit, jolloin aina otan jalustimet pois jaloista.

Välikäyntien jälkeen laukattiin. Ravista nostettiin L-kirjaimen kohdalla laukka ja laukattiin pitkä sivu c-kirjaimeen. Laukat nousi tosi hyvin ja pienistä avuista. Muuutama laukka ensin vasempaan kierrokseen ja sitten muutama laukka oikeaan kierrokseen.
Laukkojen jälkeen otettiin vielä ravia ja loppukäynnit. Kiitokset kuvaajalle! :)Pituushalkaisijalla
Sen verran paljastan, että ensi viikolla tapahtuu jotain kivaa, mutta erittäin jännittävää. Vielä en kerro sitä, mutta varmasti kuulette pian. Mua jännittää ainakin tosipaljon :) Mukavaa lauantaita kaikille.
P.s. Huomenna tulee maaliskuun suosikit ;)

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ihan hassua, että Vikkan käy tunneilla :D Mä en osaa kuvitella sitä kun vaan pienenä varsana x)
  Ja odotan jo jännityksellä sitä jännittävää juttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä myös odotan sitä et pääsen kertoo siitä! :D

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.