23.4.2016

~ Tunti Vikkanilla ~

Moi!
Tunnille mulle oli laitettu Vikkan. Yllätysyllätys. Mutta siis varmaan sen takia kun on tulossa ne estekisat. Apua, ne on jo kahden viikon päästä! Sitä myös mietinkin, että haluutteko taas treenipostauksen yhteen, vai erikseen? Kertokaas! Treenit on 1.5 ja 6.5.

Harjailin Vikkania karsinassa. En saanut Vikkanille satulavyötä kiinni kun se vaan pullisteli. Lopuksi vyö meni ensimmäisiin reikiin kiinni. Kentällä sitten lopuksi kiristin hyvin helposti satulavyön. Tunnilla meitä piti olla kolme, mutta ei sitten ollutkaan kun kolmas (joku alittelija, kokeilisi, että tykkääkö ratsastuksesta) ei sitten tullutkaan. Minä Vikkanilla, ja se toinen Tomulla. Mutta itse henkilökohtaisesti tykkään, että on vähemmän kentällä maksimissaan kuusi ratsastajaa. Ei onneksi Hentilässä ole enemää kuin kuusi ratsastajaa yhdellä tunnilla.Tunnin aiheena oli puomit.
Kenttä jaettiin keskeltä, kahtia ja oltiin c-päädyssä, kun meitä oli kaksi. Alkukäynnit käveltiin koko kentän ympäri kyllä aluksi. Kun kenttä oli jaettu puoliksi mentiin vielä hetki uralla. Otettiin pysähdyksiä, ja pysähdyksestä muutaman askeleen peruutus. Pysähdys-peruutus harjoituksen jälkeen jatketiin, sillein, että kentän keskellä oli neljä puomia (eli kolme uraa) ja niistä piti kävellä läpi niin, että kahden puomin väliin pysähdyttiin ja peruutetiin. Pysähdyksen ja peruutuksen jälkeen jatkettiiin suoraan uralle. Muutaman kerrn tehtiin tämä käynnnissä. Käyntien jälkeen siirryttiin raviiin ja jatkettiin samaa tehtävää, mutta ravissa. Vaihdettiin myös suuntaa, vasempaan kierrokseen. Tehtiin samaa tehtävää molempiin suuntiin.
Tämän tehtävän jälkeen käveltiin hetken ajan kun opettaja siirteli puomeja uutta tehtävää varten.

Seuraava tehtävä oli semmoinen, että L-päädystä (eli siitä mihin oli rajapuomit laitettu) niin tultiin keskihalkaisialla olevat puomit. Muutaaman kerran tultiin ne puomit käynnissä. Parin käyntikerran jälkeen mentiin ne puomit ravissa. Ja mulle sanottiin, että mä voisin mennä puomit aina kevyessä isunnassa, ja urallla myös mene kevyessä istunnassa, kun ravaattte. Näin saat kisoihin harjoirtusta. Menin sitten puomit ja välillä uralla kevyessä istunnassa. Voltille menin, niin kevensin, tai menin harjoitusravia.
Vaikka oli se kyllä hieman haasteellista mennä uralla kevyessä istunnassa kun ei ole aiemmin tarvinnut mennä ravia kevyessä istunnassa. En meinannut tasapainoa löytä siinä. Mutta onhan se ihan hyvä harjoitella kaikkea ennen kisoja. Puomitehtävän jälkeen oli välikäyntien aika.

Välikäyntien jälkeen laukataan. Minä jäin Vikkanin kanssa L-päätyyn tekemään ravi-käynti siirtymisiä sillä välin kun tomun ratsastaja meni laukkaamaan c-pääätyyn.
Käynti-ravi siirtymiset sujui hyvin. Alkuun Vikkan oli vähän hidas avuille, mutta muutaman siirtymisen jälkeen siirtymiset sujui hyvin.

Omaa laukkavuroani odottellessani nuo siirtymisharjoitukset auttoivat, kun laukattiin. Ensin laukattiiin vasempaan kierrokseen. Vikkan nosti hyvin laukan. Laukka sujui muuten hyvin, mutta se rupesi oikomaan välillä aika paljonkin. Siinä sitten yritin kojata asiaa. Nostin uuden laukan ja laukattiin c-päädyssä. Siinä kohtaa missä se yritti oikoa niin, en sitten päästänyt. Tai jos se yritti oikoa, niin "ratsastin sen aitaa päin" Onnistuin korjaamaan Oikomisia ja ratsastamaan mahdollisimman aidan vieressä.  Mahdolllisimman uralla siis.

Ennen oikean kierroksen laukkaamista tein taas siinä välissä käynti-ravi siirtymisiä. Kun tomun ratsastaja laukkasi. Siinä myös huomasin, kuinka paljon Vikkan yritti oikoa kulmissa. Menin kulmat sitten käynnissä, ja jatkoin siirtymisiä. Sillä mä yritin estää, ettei se oikase, kun tila oli muutenkin pieni.

Oikea kierros oli sitten se vaikea kierros. Oikeaan kierrokseen laukka nousi vain kaksi kertaa. Laukka oli reipasta sen hetken, kunnes tippui raviiin. Uusi laukannosto, mutta suurimmaksi osaksi ravi meni kaahottamiseksi. Yritin nostaa käynnistä mutta tuli vain kaahotusravia. Lopuksi sieltä sitten tuhannen ja yhden yrityksen jälkeen nousi toinen pieni laukkapätkä. Jonka jälkeen olikin jo loppukäyntien aika. Vikkan jatkoi siitä sitten toiselle tunnille.

Tunnin jälkeen kävin moikkaamassa Ritaa


Opettaja puhui teiden ratsastamisesta, esteillä varsinkin on tärkeetä ettei päästä sitä heppaa oikomaan. Muuten ei pääse hyvin sille esteelle jos oikoo liikaa. Kyl te tiiätte. Mä myös tiiän.
Teiden ratsastaminen on ollut aina hieman haasteellista, niin ensi kerralla jatketaan puomeilla, niin saan ainakin lisäharjoitusta teiden hyvään ratsastamiseen.
Edellisissä kisoissakin (koulukisat) tuomari oli laittanut että pitää keskittyy teiden ratsastamiseen. Siinä mä todella tarviin harjoitusta.

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.