9.4.2016

To & la treenit

Hei! Tähän tulee nyt ensin torstain treenit ja myös lauantain tunti. Varoituksen sana, että tämä on pitkä postaus!

Torstaina, 7.4:ttä.

Kun olin tullut koulusta kotiin, söin ensin. Ja lepäilin hetken, juttelin myös serkkuni kanssa. Hänen piti ensin tulla treenejäni kuvailemaan mutta ei sitten päässytkään kun piti lukea kokeisiinsa.  Olin lähdössä pyörällä tallille, muttakun satoi vettä niin sain sitten kyydin. Kaiken lisäksi ennen lähtöä reppuni meni rikki. No, lopulta kuitenkin pääsin lähtemään.

Tunnille minulle oli laitettu Tomu. Hain hepan pihatosta, harjailin ja varustin Tomun. Tomua valmistaessa mietin miten tunti, rataharkat ja kisat tulee menemään.
Mukavaa oli se kun mentiin kentälle niin sade oli lakannu kokonaan ja aurinko paistoi mukavasti.
Kentällä kiristin satulavyötä, mittasin jalustimet (kesken tunnin huomasin että olisi voinut olla reiän lyhemmät). Hetken käveltyä satulaa piti kiristää lisää.

Alkuverrytelyissä venyteltiin ratsastajan käsiä ja jalkoja, käynnissä myös tehtiin pysähdyksiä ja voltteja molempiin suuntiin nämä kaikki tehtävät. Ravissa jatkettiin volttien tekemisiä R ja S kirjaimeen. Ravissa myös vaihdettiin suuntaa ja tehtiin voltteja vasempaan ja oikeaan kierrokseen.
Kun oltiin lämmitelty, muut käveli kun kaksi ratsastajaa tekivät ratansa. Toinen edellä toinen perässä. Sillä välin muistelin omaa rataani.
Kun ensimmäiset oli ratsastaneet ratansa, oli yllättäen mun ja erään toisen ratsastajan vuoro mennä helppo C-rata. (Mulle se oli siis yllätys) Jota en siis itse kisoissa ratsasta. Olin se joka tulee perässä. Mä en osannut sitä rataa yhtään. Seurasin vaan häntä joka meni mun edessä. Mutta se rata sujui kuulemma sen verran hyvin, että olisin ihan hyvin voinut osallistua siihen luokkaan (helppo c). Mutta en viitsinyt enään vaihtaa kun olin opetellut jo raviohjelman.

Rataharjoitusten jälkeen ratsastettiin taas keskihalkaisijalta L-päädystä c-päätyyn harjoitusravissa. Jokatoinen kääntyi vasemmalle ja jokatoinen oikealle. Keskelle piti tulla aina pysähdys. Kun oltiin muutaman kerran menty se harjoitusravissa niin C-päädyn kulmassa nostettiin laukka ja laukattiin L-päädyn kulmaan. Tomulla oli tosi mukavan reipas laukka mistä tykkäsin. Laukka nousi tosi hyvin, eikä tarvinut hoputtaa. Pienet avut ja apuna raippa, mitä ei kyllä tarvinut kun vain alkutunnista enemmän. Lopputunnista Tomu oli niin eteenpän menevä, että huhu.

Kun tämä harjoitus päättyi muut ottivat loppuravit ja mä Tomun kanssa käveltiin. Kävellessä taas muistelin mun rataa. Kun muut siirtyivät käyntiin, oli mun vuoro ratsastaa oma ratani.
Kevyessä ravissa tein ensin voltin ja valmistelin itseni ja hevosen. Aluksi rupesi jännittämään, mutta kun aloitin radan ratsastamisen ja keskityin vain rataan ja Tomuun unodin muut tuntilaiset. Rata sujui muuten hyvin mutta en meinannut saada tomulle reipasta käyntiä käntikohdissa. Siirtyi aina raviin, kävltiin sitten käyntikohdat Tomun löntystelytyylillä. Yhden kohdan meinasin unohtaa, ja jouduin varmistamaan, että mitä seuraavaksi. Se kohta on välillä unohutnut mielikuvaharjoituksissakin. Loppuradan taas muistin. Olen tyytyväinen tähän rataharjoitussuoritukseen kun olihan se vasta ensimmäinen harjoitus.

Vielä Tomun kanssa loppukäynnit. Semmoista palautetta sain, että mun lenkkarityyppiset pinkit ratsstuskengät ei käy kisoissa, tai tuomari ei tykkää niistä. Joten kun olin harjannut Tomun, päästänyt sen pihattoon iltaruuille ja vienyt varusteet satulahuoneeseen. Rupesin etsimään mulle kenkiä. Mutta ei millään meinannut löytyä. Kaikki oli isoja, Mun jalan koko kun on 36, yhdet sen kokoiset kengät löytyi, muttta ne oli malliltaan sen verran leveät, että nekin oli isot... Sitten sieltä löytyi 35/5 koon saappaat. Ne taas oli hieman pienet, muuta päätin, että otan sitten ne hieman pienet kengät, kun liian isot kengät. Enemmän hairitsee jos kenkä hölskyy jalassa, kun se että pysyy jalassa vaikka vähän saattaa puristaa. Yrittää vaan unohtaa sen niin ei varmaan edes huomaaa että on vähän pienet. Suunnitelin myös, että otan ne saappaat lauantain tunnille, niin jalka sitten vähän tottuu niihin kenkiin.

Koulupäivän, matkustamisen ja ratsastuksen jälkeen olin sen verran väsynyt, että nukahdin tosi nopsaan. Ja varmaan myös senkin takia kun olen nukkunut muutaman yön aika huonosti, noin kuuden tunnin yöunilla...

Lauantaina, 9.4:ttä.

Ihanaa, sain serkkuni kuvailemaan tuntiani. Menin Vikkanilla, kun huomenna sillä kisat. Ennen tuntia sanoin opettajalleni, että haluasisin ratsastaa radan kerran läpi. 
Harjasin Vikkanin, ja samalla kun Vikkan menee myös muihin luokkiin  niin ne ratsastajat suunnittelivat ja harjoittelivat sykeröitä. Onneksi Vikkanin karvanlähtöaika on jo hellittänyt hieman, ei ole yhtä paha kun pari viikkoo sitten.

Alkukäyntien jälkeen, vielä vähän verryteltiin, käynti-ravisiirtymisiä. Tehtiin voltteja joka kentän sivulle/keskikohtaan käynnissä ja muut pätkät ravailtiin. Vikkan oli aluksi aika unisen oloinen, ja vaan löntysteli. 
Mutta sitten kun piti ravata uraa pitkin, heräsi se horroksestaan ja rupesi kaahottamaan ympäri kenttää. Rupesin tekemään temponvaihtelua, jotta saisin sen kuuntelemaan. Kevyttäravia, kun alkoi kaahottamaan, siirryin harjoitusraviin, jotta Vikkan hiljentäisi. Tarvittaessa otin myös pysähdyksiä. Ja pian Vikkan alkoi kulkemaan siististi, ja meni mukavasti. Ravailtiin molempiin suuntiin. 

Ravien jälkeen muut käveli uralla sen ajan kun minä ratsastin radan kerran läpi. Se sujui muuten hyvin, mutta antamani avut hevoselle oli liian "näkyvät" olisi pitänyt olla huomaamattomammat.
Siirryin uralle kävelemään kun ensimmäinen meni keskelle laukkaamaan. 

Kun tuli mun ja Vikkanin vuoro laukata, niin ensin ei millään meinannut nostaa sitä laukkaa. Mutta lopuksi laukattiin muuutaman kerran ympyrällä ja heti perään toinen laukkanosto. Laukannosto oli vaikea, mutta laukat sujui hyvin. Oikeaan kierrokseen laukat noousi huonommin. menin hetkeksi kävelemään kun muut laukkasi, toiseen (vasempaan) suuntaan. Sillä välin tein käynti-ravi siirtymisiä ja otin pysähdyksiä.
Kun tuli uusi vuoroni laukata (vasenkierros) niin laukannostot sujuivat paremmin, onnistui tosi hyvin. Parit hyvät laukat, kun tuli niin riitti, menin hetkeksi kävelemään, kun sain sitten laukkojen jälkeen mennä vielä lopuksi toisen kerran radan äpi.


Radan ratsastaminen sujui hyvin! Lukuunottamatta kerran menin puomin pääältä, huomasin sen rajapuomin liian myöhään, niin mentiin sen yli sitten..  mutta muita virheitä ei tullut! Huomenna se on varmasti helpompaa kun kenttä on rajattu kokonaan.  Kolmas harjoitus sujui kyllä parhaiten.

Tähän loppuun tältä tunnilta kuvia! Serkkuni otti myös videoita, mutta meni vahingossa poistamaan ne, niin ei tullut videoo tänne. Harmittaa tosi paljon kun videot jäi tästä pois. Olisin tehnyt teille tuntikollaasin. Mutta laitoin nyt laukkakuvia tähän. 

Nyt kyllä mennään ujossa kulmassa.
Tässä ratsastan rataa
Näissä myös mennään rataa. Apua mua jännittää huominen päivä!
Noi saappaat mitkä mulla on jalassa noissa kuvissa, oli tosi hyvät, eikä yhtään tuntunut ratsastaessa, että on hieman pienet. Kyllä mä noita käytän huomenna. Tunnin jälkeen putsasin vielä noi saappaat, ja kotona putsasin mun omat ratsastuskengät. On sitten puhtaat kengät huomenna.

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille :)

4 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.