19.11.2016

Ilman satulaa

Moikka. Tänään menin vaihteeksi Vikkanilla ilman satulaa. Vikkanin ollessa kentällä jo, autoin yhtä roista ratsastajaa ja harjattiin hänen ratsua.


Alkukäynnissä keskityttiin hyvään istuntaan.  Alkukäyntien jälkeen rupesimme työskentelemään käynnissä ja ravissa. Aloitimme vasemmassa kierroksessa tekemään kolmikaarista kiemurauraa ja r-pitkäsivu mentiin ravissa. Aloitimme kolmikaarisen kuemurauran tekemisen aina c-päädystä ja l-päädyn kulman kohdalla nostettiin ravi. Kiemurauran kaarissa piti asettaa ja taivuttaa hevosta. Kolmen kiemurauran jälkeen siirryimme kokonaan raviin. Jatkoimme kiemurauran ratsastamista ravissa. Vaihdoimme suuntaa ja teimme kolmikaarista kiemurauraa oikeaan kierrokseen. Oikeassa kierroksessa myös lisäsimme töttöröiden väliin kolmen askeleen käyntisiirtymisen. Lopuksi vielä ravattiin uraa pitkin ja tehtiin suunnan vaihtoja koko rata leikkaalla.


Tehtävä sujui hyvin käyntisiirtymiseen saakka. Vikkan oli tänään sen verran energinen, että ei meinannut ravi olla tarpeeksi rauhallista. Selässä kyllä pysyin ilman ongelmia, vaikka ravi oli välillä (yleensä pitkillä sivuilla) reipasta


Tämän jälkeen oli välikäyntien vuoro. Välikäyntien jälkeen laukattiin keskiympyrällä. Ensin ponit, sitten hevoset.
Ensin laukattiin oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen vielä vasempaan. Laukat sujui hyvin molempiin kierroksiin. Laukka pysyi hyvänä, se oli rauhallista mutta kuitenkin pyöri hyvin eteenpäin. Ensin laukattiin oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen vielä vasempaan. Laukat sujui hyvin molempiin kierroksiin. Laukka pysyi hyvänä, se oli rauhallista mutta kuitenkin pyöri hyvin eteenpäin. 

Tälläistä meno oi

Kaarteissa ja kulmissa Vikkan meni rauhallisesti. Kuten tuossa kolmikaarisellakin

Laukkojen jälkeen oli loppuravien vuoro. Se menikin niin, että ravista tuli laukka. Enkä meinannut saada siirretryä Vikkania käyntiin. Otin hetkeksi käyntiä, jotta hevonen rauhottuisi vähän. Hetken käveltyä otin loppuravit. Yhden pitkän sivun ja c-päätyyn tehdyn voltin verran. Loppukäynnissä ei ollut mitään ihmeellistä.
Tämän tunnin aikana ajattelin monta kertaa, että: rappa on turha tänään. En tarvinut sitä kuin kerran alkukäynneissä.

Postauksen kuvat c) Netta Jokinen
Mukavaa lauantaita kaikille!😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.