26.11.2016

Vikkanilla tunnilla

Moikka! Olin tänään tuunilla yllätysyllätys Vikkanilla ja menin myös tälläkin kertaa ilman satulaa. Työskentelimme alku- ja loppukäyntejä lukuunottamatta ympyröillä. Vikkan oli alkusi hieman laiska, mutta pienen patistelun jälkeen hevonen liikkui koko tunnin reippaasti eteen ja itsellä oli välilllä hankaluuksia tasapainonn säilyttämisessä.Aluksi siis taivutimme ja asetimme hevosia ensin ulospäin (eli kentän aitaa kohden) ja seuraavaksi sisäänpäin taivutuksia ja asetuksia. Tässä vaiheessa olimme jo jakautuneet ympyröille. Vuorottelimme siis näitä taivutuksia. Taivuttelimme ja asettelimme hevosia molemmpissa kierroksissa. Myös vielä ravissa taivuttelimme hetken. Itse kyllä jätin ravissa taivuttelut pois, koska enemmän keskityin siihen, että hevonen ravaa sen verran, että pysyn selässä. Teimme myös pysähdyksiä.

Ravissa myös teimme askeleen lyhennnystä.  kentällä oli kaksi kiintopistettä L-kirjain kentän päädyssä ja kentän keskikohta joissa piti hidastaa ja lyhentää ravia, mutta minä otin niissä kohdissa käyntisiirtymisen. Teimme näitä askeleen hidastuksia ja siirtymisiä myös molempiin suuntiin.Ympyrällä myös laukattiin. Ensin vasemmassa kierroksessanostettiin kentän keskipisteellä laukka ja laukattiin puolikas ympyrä. l-kirjaimessa siirryttiin raviin ja ravattiin toinen ympyrän puolikas. Laukat sujui hyvin, mutta monesti laukan jälkeinen ravi oli haastavaa, kun ei ollut satulaa niin oli tasappainon kanssa hakemista. Selässä pysyin kuitenkin sen suurempia ongemlmia.
Laukkojen välissä oli pienet välikäynnit jonkä jälkeen jatketitin laukkaamista oikeaan kierrokseen.
Oikeassa kierroksessa alkuun Vikkan ei meinannut nostaa laukkoja, mutta kyllä ne sieltä nouusi. Nyt myös laukkojen jälkeinen ravi oli jo helpompaa. Muutaman nostojen jälkeen jatkoimme laukkaa kokonaan ympyrällä parin kierroksen verran.

laukkojen jälkeen oli loppuravien vuoro. Ravasimme jo nyt koko kenttää käyttäen. Alkusi otin muutaman ravi-käynti siirtymisen, kun Vikkan olisi halunnut vielä laukata. Hyvän ravipätkän jälkeen, kun hevonen oli rento niin sai siirtyä käyntiin. Vikkania ei oikein rennoksi saa ilman satulaa ratsastaessa. Herkkä hevonen kun on. Siirsin hevosen käyntiin heti kun ravi oli mukavan rauhallista.  


Tunti sujui kivasti vaikka laukasta raviin siirtymiset ympyrällä oli alkuun haastavia. Hyvin ne kuitenkin sujui. Loppua kohden ne rupesivat sujumaan ihan hyvin. Pari viimeistä siirtymistä sujui hyvinn. Onhan tässä se hyvä puoli, että tasapaino kehittyy. Vikkan oli tällä tunnilla rauhallisempi, verraten edellistä tuntia. (Viikko sitten lauantaina.) Liikkui hyvin eteen, mutta ei kuitenkaan kaahottanut yhtä paljoa kuin viimeksi. Saattaen osiksi johtua siitä, että oltiiin melkein koko tunti ympyrällä.


Muistakaahan, että joulukalenteri alkaa enis viikolla, joten tää oli viimeine postaus ennen kalenteria. Muutenkin varmaan paussilla nämä tuntipostaukset. Riippuen toki miten kalenteri tulee, kun en haluaisi julkaist akhat postasuta saman päivän aikana. Laskujeni mukaan kahtena lauantaina ei tule joulukalenteria, niin jos olen silloin tunnilla niin teen tuntipostaukset. Joulukalenteri tulee siis jokatoinen päivä.

Mukavaa lauantai ilta-päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.