14.1.2017

Puomeja Vikkanilla

"ei minä en halua poseerata"
Moikka!😊 Tällä viikolla on tapahtunut niin paljon erilaisia juttuja, joten oli niin ihanaa mennä ratsastamaan, kun sai hetkeksi unohtaa arjen ihan kokonaan. Sai vain keskittyä tallilla oloon, ratsastamiseen sekä sai rentoutua. Ihanaa.

Ratsastin tänään siis Vikkanilla {yllätys). Ei se kyllä yhtään haittaa, kun olen oppinut tuunemaan hevosen. Vikkanilla on tosi miellyttävä ratsastaa. Sain laittaa sen valmiiksi tunnille. Hevonen oli jo kertaalleen harjattu, joten harjasin uudestaan vain satulan, suojien ja suitsien kohdat.


Alkukäynnissä teimme taivutuksia, vasta-asetuksia, pysähdyksiä ja voltteja. Vihdoin sain onnistumaan kohtuullisesti vasta-asetukset. Alkuun Vikkan oli jännittynyt mutta hetken päästä hevonen rupesi pikkuhiljaa rentoutumaan. Teimme näitä käynnissä molempiin kierroksiin.

Aloitimme ravaamisen siten, että olimme hetken ympyrällä ja piti saada hevoset rennoiksi ja pyöreiksi. Lopuksi ravasimme vielä uraa pitkin koko ajan ja menimme pitkät sivut kevyessä istunnassa ja lyhyet sivut keventäen ravin. Teimme myös päätyihin voltit. Menimme myös näitä ravitehtäviä molempiin suuntiin.


Välikäyntien jälkeen menimme puomeja. Puomien väli oli sen verran lyhyt, että ravin piti olla hidasta, mutta samalla jalkojen piti nousta. Puomit oli toisella pitkällä sivulla keskellä ja toisella pitkällä sivulla piti tehdä voltti harjoitusravissa. Aloitimme oikealla kierroksella. Jonka jälkeen menimme puomeja ja vottia myös vasempaan kierrokseen. Voltit sujui hyvin, kuten puomitkin. Muutama kolahdus tuli puomeilla. Tuli hyviäkin pätkiä kivasti puomeille. Loppuravissa oikeaan sekä vasempan kierrokseen vielä eteen alas taivutuksia ja hevonen rennoksi. Tämän jälkeen oli vielä loppukäynnit.

Tunti sujui oikein kivasti. Vikkankin oli tosi kiva ja rauhallinen, alkuun jopa hieman laiska. Ravissa se oikein reipastui kivasti. 

Oikein mukavaa lauantaita kaikille!💓

2 kommenttia:

  1. Ihanaa et sait rentoutua ja unohtaa arjen vähäksi aikaa oikein hyvää launtaita sinulle😍❤

    VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.