16.1.2017

Tavotteita tälle vuodelle

Moikka! Kaipa minunkin (koska muutkin) sitten pitää listata tavotteita tälle vuodelle, missä haluaisin (siis missä pitää) kehittyä lisää ratsastajana. Näistä osa ovat juttuja, joihin opettaja kiinnittää huomiota melkein joka tunnilla.


1. kantapaat pitää pysyä alhaalla. Ne nousevat aina, kun pyydän hevosta esim, raviin. ja siirtymissä.

2. Kädet saisi pysyä hiljaa paikoillaan ja nyrkit pystyssä. Minulla aina toisinaan kääntyy nyrkit poikittain, tai keventäessä ravia kädet lähtee siihen kevennykseen mukaan.


3. Katse. Se harhailee usein joko hevosen niskassa tai jonnekkin muulle. Katseen pitäisi olla aina siellä minne ratsastat, eli aina suoraan eteenpäin.

4. Ohjasuntuma. En tiedä johtuuko se hanskoista, vai valuuuko mulla muuten vaan ohjat käsistä, eikä se tuntuma pysy käsistä hevosen suuhun.  tuntuman säilyminen pitää pysyä koko ajan. Ellet anna vapaata ohjaa.


5. Haluaisin myös kehittyä rataesteissä. Aloitin viime vuonna esteiden hyppäämisen ja osallistuin kahtiin estekisoihin, mutta tänä vuonna tavoitteena olisi pystyä hypäämään hieman korkeampia ja ratastamaan paremmin ratoja.

6. Myös esteistuntaa voisi kehittää hieman enemmän ja paremmaksi. Tämä vain kehittyy hyppäämällä esteitä enemmän.


Tässä olisi muutamia tavoitteita tälle vuodelle. Joista ainakin 1,2,3 ja 4 pitää olla parantuneet vuoden loppuun mennessä. Koska niistä kuulen liian usein sanomista ratsastustunneilla. Esteillä en voi vaatia liikoja vielä, kun vasta olen aloittanut hyppäämisen. Vuoden loppuun mennessä tulee postaus jossa kerron miten nämä tavoitteet onnistuivat.

8 kommenttia:

 1. Mulla on tuo katse kanssa ongelma, kun nuoren kanssa tulee niin paljon keskityttyä muotoon niin helposti alkaa tuijottamaan kaulaa/niskaa. :D

  Ohjien "venyminen" on myös ongelma, mutta siihen auttaa hyvät hanskat ja vähän kovempi puristaminen. :)

  Kantapäät ja kädet sain itse aikoinaan korjattua ihan vaan keskittymällä omaan asentoon ja aina kun muistaa/ehtii niin tarkistamalla että kaikki on ns oikeissa paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tänään huomasin kouluun kävellessä, että tuijotan maahan, joten jo sillä varmasti vaikutusta ratsastukseen, useasti matkalla huomautin itselleni "katse eteen" :D
   Kesällä ei samalla tavalla ole ohjien venymistä, eli saattaa johtua talvihanskista. Mutta selittelyt sikseen ja korjataan ongelmia :D

   Poista
 2. Haha, tunnistin melkein kaikki nämä "ongelmat" myös itseltäni :D Esteitä itse olen hypännyt viimeksi yli 1,5 vuotta sitten joten sen voisin ottaa itselleni tavoitteeksi: esteiden hyppäämisen ^^ Olis se Nefanankin aika opetella esteponiksi! Mutta kaikinpuolin hyviä tavoitteita, voisi itsellenikin ottaa samat :)

  siloistasatulaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi teistä kiva blogistasi lukea, kun hyppäisitte Nefan kanssa. Kannattaakin ottaa semmoiset tavottee jotka tietää kehityskohteiksiin. :)

   Poista
 3. Itselle myös tuttuja ongelmia, joko menneisyydestä, tai sitten ihan nykypäivästä (lähinnä ainoastaan tuo katse :D). Hyviä
  tavoitteita olet asettanut ja varmasti saat niitä saavutettua. :)

  Kukaan ei ole seppä syntyessään, varsinkaan esteillä! Itse olen hypännyt kahdeksasta harrastevuodesta kuusi, enkä minäkään ole hypännyt kuin päälle metriä yksittäisenä oikean hevosen kanssa, nyt taas erään kuumakallen nimeltä Wony ansiosta olen palannut ristikkotasolle. Se ei vaadi kuin sen yhden napsahduksen ja sitten kaikki onnistuukin!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä ja realistisia tavoitteita oot asettanu, toivottavasti saat saavutettua ne! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.