18.1.2017

Sinä olet kaunis

Moikka!
Tässä postauksessa on ajatuksaini luonnollisesta kauneudesta sekä itsetunnosta.
Ihminen ei tarvitse tekoripsiä tai -kynsiä. Eikä myöskään hiustenpidennyksiä näyttääkseen kauniilta. En myöskään ymärrä hiustenvärjäystä. Olen siitä aiemmminkin jo hieman maininnut täällä blogissa. Väriaineissa kun on niin paljon kemikaaleja, että se (värjäys) vaan ei ole hyväksi hiuksille. Sinut on luotu sellaiseksi mitä olet. Jos sinulla on tummat hiukset, niin haluat vaaleat hiukset tai toisinpäin vaaleahiuksinen haluaa tummat hiukset. Miksi?
Kuva vuodelt 203-2014
Kaikki me olemme erilaisia ihmisä ulkonäöltämme ja persooniltamme. Olemme lyhyitä ja pitkiä, tunmahiuksisia ja vaaleahiuksisia laihoja ja puyörempiä rauhallisia ja energisiä. Ole tyytyväinen siihen mitä olet luonnostaan ja miltä näytät. Muista rakastaa itseäsi. Olet nimittäin yhtä kaunis ja arvokas sellaisenaan mitä olet jo luonnostaan. Ei sinun tarvitse muuttaa itseäsi, jotta olisit parempi ihminen muille. Ulkonäkö ei määritä mitä ihminen on sisältäpäin. Yleensähän se menee niin, että kauneus tulee sisältäpäin.
Kuva vuodelta 2013
Minä itse meikkaan, mutta nykyään paljon vähemmin mitää vielä reilu kuukausi sittten. Aloitin tammikuussa meikittömän tammikuun. Alku oli tosi vaikea ja jännitin mennä kouluun, kun mietin, että mitä muut sanoo tai ajattelee. Ensimmäisellä viikolla käytin ripsiväriä pelkästään. Yksi aamu nukuin ponmmiin enkä kerennyt laittamaan ripsiväriä. Sen päivän jälkeen olen uskaltanut lähteä kouluun ilman mitään meikkiä. Minulle ei olla edes tultu sanomaan mitään kommenttia siitä, että ei ole meikkiä. Joten ihan turhaa jännitin, kun kukaan ei ole sanonut yhtään mitään. Nyt parin viikon ajan olen tykännyt aamuista, kun ei ole tullut kiire kouluun. Meikkaamiseen käyttäväni ajan olen hyödyntänyt nukkumiseen. Minulla on jäänyt enemmän aikaa esimerkiksi suihkussa käymiseen tai aamupala syömiseen, kun ei ole tarvinnut meikata. Olen myös suunnitellut, että lopetan meikkaamisen kokonaan. 


Monella voi olla huono itsetunto jos on kokenut kiusaamista esimerkiksi ulkonäköön liittyen. Tai voi muuten vaan olla epävarma itsestään ja ujompi. Mikä myös vaikuttaa itsetuntoon. Annan teille vinkin, jolla voitte kohottaa ja parantaa itsetuntoanne. Aloita joka ikinen aamusi katsomalla peiliin ja sanomalla itsellesi: Sinä olet kaunis! Kun toistat tuota lausetta muutaman päivän, viikon, kuukauden ja vuoden niin huomaat, että itsetuntosi paranee. Kun pystyt hyväksymään ja rakastamaan itseäsi sellaisena mita olet ja miltä näytät, niin pystyt ottamaan muilta kehuja ja positiivisia sanoja ja lauseita vastaan sinuun itseesi liittyen, kaikki vain lähtee omasta itsestäsi liikkeelle. Muistakaa, että mikään ei tapahdu hetkessä. Se, että haluat ja lähdet parantamaan itsetuntoasi, niin siinä voi kestää tosi pitkään ja alku on aina kaikista vaikein. Mutta vain sinä voit muuttaa omaa itsetuntoasi. Ei kukaan muu. Kaverit voi toki tsempata ja auttaa siinä.


Tooivottavasti tämä postaus rohkaisee kaikkia olemaan rohkeasti omia itsejänne. 
Eikä tällä postauksella ole tarkoitus kieltää ketään pitämästä ripsien-, kynsien- tai hiustenpidennyksiä. Tässä oli vain omia ajatuksiani kauneuteen ja itsetuntooon liittyen.

Tähän loppuun vielä haluan kaikilta tämän postauksen lukevilta ihmisiltä kehun tai jonkun pienen positiivisen lauseen itsestään. Kirjoittakaa se tuohon kommenttikenttään.

Oikein kaunista päivää kaikille💓

12 kommenttia:

 1. Olen hyvä ystävä. Olen kaunis tälläisenä ku olen ei tarvi esittää mitää mitä ei oikesti ole😀😍

  VastaaPoista
 2. Näin monta vuotta meikkaamattomana kulkenut, vannon, että on vain paljon mukavempaa kun voi hieroa niitä silmiä jos tarve vaatii. Olin aikaisemmin ihminen, joka paineen alla meikkasi. Ja koska kaveri halusi. En ole ikinä välittänyt meikeistä, mutta en sano, etteikö juhliin ole välillä ihan mukava sipaista vähän väriä ripsiin ja tadaa, juhlameikkini on valmis! Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka eivät meikkaa. Se on sitä itsensä kanssa sujut olemista.

  Minä voisin sanoa tähän lauseen:
  Emme me ole sanoja muiden suusta. Olemme omien lauseidemme arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä meikillä saa upeamman lopputuloksen.
   Tuo lause pitää paikkansa ❤🤗

   Poista
 3. Mielettömän hyviä ajatuksia! Muutenkin rohkea veto tuo meikitön tammikuu! :)

  VastaaPoista
 4. Rohkea postaus ja ymmärrän mitä haet takaa, mutta uskallan silti esittää eriävän mielipiteen: on ihmisiä, jotka eivät meikkaa, tai värjää hiuksiansa muiden takia. Vaan itsensä. On ihmisiä (otetaan esimerkiksi joku gootti/animetyyppinen villitys), jotka tarvitsevat niitä meikkejä ja peruukkeja itsensä ilmaisuun. Jos he kokevat olevansa todella synkkiä, tai muuten erilaisia persoonaltaan, he haluavat tuoda sen esille. Itse tunnen juurikin tuollaiseen animeen hurahtaneen ihmisen, ja hän meikkaa todella vahvasti, ihan vain sen takia, jotta saisi tuotua oman, räväkän itsensä esille. On aivan turhaa väittää, että he meikkaavat ja "muuttavat" itseään siksi, että muut käskisivät, tai että he pitäisivät itseään kauniinpana (voi tietty näinkin olla): he tekevät niin, koska se on heidän tapa ilmaista itseään.

  Itse olen todella innokas urheilija ja voisin jopa väittää, että olen suhteellisen hyvässä kunnossa lihaskunnoltani ja ulkonäöllisesti muuten kropasta. Minä en kuntoile sen takia, että muut näkisivät minut laihempana, tai sporttisempana. Minä urheilen siksi, että nautin siitä. Rakastan sitä tunnetta, kun tunnen olevani voimakas, kun lihaksistoni jaksaa kantaa koko kroppaani ylväästi. Olen koukussa liikuntaan: ihan vain sen takia, että rakastan sitä!

  Otetaan vielä yksi esimerkki: kärsin myös välillä todella pahasta aknesta ja käytän sen peittämiseen meikkivoidetta. En sen takia, että muut pitäisivät minusta enemmän, vaan sen takia, että tunnen oloni mukavemmaksi, kun peitän iho-ongelmani. Se ei tee minusta kauniimpaa, mutta se miellyttää minua enemmän.

  Niinkuin jo alussa sanoin, ymmärrän mitä haet takaa ja arvostan sitä todella: tämä on yleinen ongelma ihmiskunnassa. Asioilla on kuitenkin myös toiset puolensa, eikä mikään ole mustavalkoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän myös sinun kommennttisi ja pointtisi. Kiitos eriavästä mielipiteestä. 😊

   Poista
 5. Hyviä ajatuksia :)
  Ja laitanpa kehunki mul on kiva hymykuoppa :)

  VastaaPoista
 6. Hieno postaus! Itsekin luovuin viime vuonna monen vuosien jälkeen ripsienpidennyksistä. Jotenkin tuntuu, että ihmiset muokkaavat yhä enemmän ja enemmän omaa ulkonäköä, joten päätin tehdä ryhtiliikkeen ja ottaa etäisyyttä tästä joukosta. Ja oli muuten paras päätös ikinä! Hieno postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että uskalsit tehdä muutoksen! Kaikki siihen eivät välttämättä pystyisi. Sen takia tämän postauksen kirjoitinkin, kun itsestäkin tuntuu, ett ihmiset muokkaavat niin paljon ulkonäköään.
   Kiitos kehuistasi :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.