3.12.2017

1. ADVENTTI: MITÄ LÖYTYY BUJOSTANI?

Vihdoin joulukuu ja blogin joulukalenteri alkaa. Viime vuonna blogin joulukalenteri tuli joka toisena päivänä, mutta tänä vuonna toteutan blogin joulukalenterin adventtikalenterin muodossa. Eli jokaisena adventtina tulee joku erikoisempi joulukalenteripostaus. Itselleni tämä on helpompi, kun työmäärä on ollut pienempi ja kalenterista voisi jopa tulla parempi, eikä niin hutaistun oloinen. Näin jälkikäteen katsottuna, viime vuoden joulukalenteri on osittain aika hutaistu ja nopeasti tehty, joten toivottavasti tämän vuoden adventtikalenterista tulee parempi ja onnistuneempi. Toisaalta viime vuoden kalenteri paranti blogia ja sisältöä todella paljon.


Nyt kun olette saaneet tämän vuoden joulukalenterin idean selville, niin on ensimmäisen luukun virallisen aiheen vuoro, eli minun Bullet Journalin (eli bujo) esittely.

Mikä on Bullet journal eli bujo?


Bujo on kalenterin, päiväkirjan ja tehtävälistojen yhdistelmä, vihko, jossa on nämä kaikki, joka muokkaantuu täysin tekijänsä näköiseksi. Bujonani toimii rivivihko, jossa on paljon sivuja, ei ainakaan sivut hetkessä lopu kesken. Tämä kovakantinen vihko on ostettu Kärkkäiseltä. Minun Bullet journal on vilahdellut instagramissa pari kertaa ja nyt pääsette kurkkaamaan mitä kaikkea bujoni sisältää marraskuussa. Samalla näette, että mitä kaikkea oli marraskuussa, sillä esittelen teille marraskuun kuukausinäkymän.


Mitä minun bujoni sisältää?1. Ihan ensiksi on sisällysluettelo. Ensimmäisillä sivuilla on kaikki blogiin liittyvät asiat, kuten muistio, postausten julkaisua varten viikkokalenteri, postausideat listattuna ja suunnitellut haastattelukysymykset, jos jossain vaiheessa haastattelen bloggaajia. Jätin muutaman sivun väliin, ennen kuin aloitin syyskuun kuukausinäkymän tekemisen, jotta jos myöhemmin tulee lisää blogiaiheisia juttuja, niin on vielä tilaa blogiasioille.


2. Blogiaiheiden jälkeen teen kuukausinäkymiä syyskuulta alkaen. Marraskuulle en keksinyt mitään kuvaa, niin piirtelin lumihiutaleita kulmiin ja sivuille täytöksi ja koristeeksi. Kansi/aloituskuvan alle olen listannut asioita mitä pitää tehdä kuukauden aikana, eli marraskuun tehtävälista. Kun tehtävät olen tehnyt, niin rastitan ruudun. Osan siirrän aina seuraavalle kuukaudelle, kun on asioita mitä pitää tehdä joka kuukausi. (mm pupujen kynsien leikkaus.


3. Seuraavalla sivulla onkin joululahjaideoita ystäville ja siitähän en nyt voi kunnollista kuvaa laittaa, ettei joululahjaideat paljastu kavereille liian aikaisin. Kynät peittäköön ideat.


4. Joululahjaideoiden jälkeen tulee rahan kulutuksen seuranta. Viikkotasolla seuraan rahankulutusta ja lopuksi lasken kaikki kuukauden menot yhteen ja katson, että paljon on kuukauden aikana kulunut rahaa. Tämä rahan kulutuksen seuranta vaan ei ole enää toiminut, kun työharjoitteluni alkoi ja rahan kulutus väheni lähes olemattomiin. Hyvähän silti on seurata, että miten paljon menee kuukaudessa rahaa, kun voi verrata rahan menoa muihin kuukausiin.

Samaisella aukeamalla on myös marraskuun blogitilastoja. Tämän otin käyttöön lokakuussa. Kirjoitan ylös kommenttien määrän, uudet lukijat ja suosituimman postauksen.


5. Jokaiselta kuukaudelta löytyy myös viikkokalenteri kuukauden ajaksi, jonne kirjoitan työajat, laskujen maksut, lääkkeiden ottoajat + määrä ja kaikkea muuta tarpeellista.Jokainen kuukausi näyttää erilaiselta sillä haluan kokeilla erilaista sisältöä eri väreineen eri kuukausilla. Marraskuussa oli helpompaa lähteä kuukautta tekemään, kun oli jo pari harjoituskappaletta takana. Voin myöhemmin tehdä jostain toisesta kuukaudesta esittelyn, jos kiinnostusta löytyy.

Seuraava joulukalenteriluukku tuleekin sitten viikon päästä sunnuntaina, toisena adventtina, mutta se ei silti tarkoita, etteikö viikon aikana joku postaus tulisi. Ainakin itsenäisyyspäivänä tulee seuraava postaus, joka on omasta mielestäni lukemisen arvoinen. Nyt haluan toivottaa teille kivaa uutta viikkoa ja mukavaa joulun odotusta kaikille.

6 kommenttia:

 1. Sun bujo näyttääkin oikein kivalle! Se on jokseenkin yksinkertainen, mutta silti juuri näköisesi. Kiva postaus,tykkäsin!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ite kans tykkään, nää ensimmäiset kuukaudet on yksikertaisempia, mutta esimerkiksi joulukuun kuukausinäkymä onkin jo hieman erikoisempi :)

   Poista
 2. Oi miten ihana <3 Itelläkin on ollut tarkoituksena aloittaa Bujo, mutta ehkä mä oon liian epätarkka ja innostukseton siihen hommaan :D

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️
   Kannattaa aloittaa bujoilu, jos vähääkään siltä tuntuu ja innostusta löytyy, se on mukavaa, koukuttavaa ja aina tulee uusia ideoita sekä kehittämiskohteita. Parasta on, kun näkee oman kädenjäljen :)

   Poista
 3. Sulla on todella kivan näköinen bujo ja tykkäsin postauksesta muutenkin! Adventtikalenteri on ideana hyvä, itsekin toteutan sellaisen tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit postauksesta!
   Adventtikalenteri on helpompi toteuttaa ja lukijoilta ei välttämättä jää huomaamatta luukkupostaukset, kun tulee vähemmän / lähes normaali määrä postauksia :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.