17.12.2017

3. ADVETTI: OLENKO RATSASTANUT ISSIKOILLA?


Lokakuussa pyysin blogin lukijoita kysymään blogissani minulta erilaisia kysymyksiä, jotta saisin toteutettua toivotun Q&A-postauksen. Kysymyksiä sateli sen verran, että saan tämän vastauspostauksen toteutettua, joten pidemmittä puheitta mennään teidän lähettämien kysymysten ja minun kirjoittamien vastausten pariin.

Tässä ensin kaikki hevosaiheiset kysymykset:


- Mikä on parasta Vikkanissa, miksi juuri se on lempparisi?
Vikkanissa on parasta sen kiltteys ja yrittävä luonne. Hevonen itse yrittää aina parhaansa, vaikka ratsastaja ei osaisi niin täydellisesti. Vikkanista on tullut lempihevoseni siksi, kun hevonen on opettanut minulle niin paljon. Olen kehittynyt ratsastajana, etenkin esteillä, valtavasti Vikkanin avulla, sillä yhdessä vaiheessa sain hevosen lähes jokaiselle tunnille.

- Lempiväri varusteissa hevosella ja itselläsi?
Itse tykkään punaisen eri sävyistä ja mielestäni monelle suomenhevoselle, (ainakin Hentilässä) sopii punainen tai sininen.

- Oletko koskaan ratsastanut issikoilla, jos olet mitä pidit?
Olen kerran. Käytiin isosiskoni ja naapurin äidin ja hänen sukulaisensa kanssa muutama vuosi sitten islanninhevosvaelluksella. Se muutaman tunnin mittainen vaellus oli muuten todella kiva, mutta harmiksemme melkein koko matkan ajan satoi vettä. Vaellusta ennen olen aina ihaillut islanninhevosia, mutta sen vaelluksen jälkeen tykästyin niihin todella. Aika samankaltaisilta hevosilta mielestäni vaikuttivat, vaikka omaavatkin töltin ja passin.

- Jos saisit mahdollisuuden, ottaisitko oman-, ylläpito-, vai vuokrahevosen?
Ottaisin oman hevosen. Olen aina haaveillut, että saisin oman hevosen, suunnittelin jopa autokatoksesta karsinaa hevoselle, joskus pienempänä. Sillä todennäköisesti hevosen luopumisriski olisi pienempi.


- Mikä on pahin tippumisesi hevosen selästä?
Tipuin kerran nuorelta suomenhevostammalta laukassa, kun mulla oli irronnut jalustin enkä saanut hevosta pysähtymään, sillä hevonen ei ymmärtänyt pidätteitä, kun samaan aikaan jalustin hakkasi hevosta kylkeen. Kurvissa satula keikkasi ja tipuin pitkällä sivulla hevosen jälkoihin, rikkoen aidan. Kyseisetä tapauksesta olen tehnyt postauksen, jonka voit lukea täältä.

- Osaisitko kuvitella elämääsi ilman heppoja?
En osaa. Kerran minulla oli puolisen vuotta ratsastuksesta taukoa, ollessani itse huonovointinen, mutta sen koko tauon ajan mietin hevosia, ratsastusta ja tallia. Ja kun palasin ratsastuksen pariin syksyllä 2015 tuntui siltä, kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan olemassa, niin luontevasti ratsastus sujui, eikä lihakset kipeytynet ollenkaan seuraavana päivänä.


Blogiaiheiset kysymykset:

- Top 5 lempi blogiasi tällä hetkellä?
Tässä muutama lempiblogi ja enemmmänkin lempiblogeja olisi löytynyt, mutta laitoin nyt nämä viisi, kun viittä blogia pyydettiin.

- Aada Rouhiaisen kirjoittama Askel lähemmäs unelmia -blogi
- Saaran kirjoittama Anselmin askeleet -blogi
- Pihla Parikan kirjoittama Koukussa viiteen aslellajiin -blogi
- Eevi mäkisen kirjoittama Ponivoimat pelissä -blogi
- Jennan kirjoittama Oman elämäni Saku Kouvu -blogi.


- Oletko saanut kavereita bloggaamisen kautta?
En kai virallisesti kavereita ole saanut, tai en ainakaan ole ketään toista bloggaajaa tavannut kasvotusten, mutta olen kuitenkin tutustunut jollain tasolla pariin bloggaajaan bloggaamisen kautta.

- Oletko ikinä katunut minkään postauksen tai kuvan julkaisua?
En ole. Mietin yleensä, miten kirjoitan, varsinkin jos kyseessä on mielipidekirjoitus. Pyrin kirjoittamaan postaukset siten, että ne ei loukkaa toisia henkilöitä ja kuvani ovat sellaisia mitä voin huoletta vaikka näyttää vanhemmilleni tai opettajalleni, sillä ainakin he (opettajat) ovat nähneet blogini, ovat katsoneet sitä ja välillä kyselevät blogini linkkiä.
Toisinaan myös odotan jonkin postauksen julkaisua, että olen itse ihan varma, että haluan julkaista sen. Esimerkiksi tämän postauksen kanssa mietin melkein puoli vuotta, että haluanko julkaista sitä. Joskus alkuvuonna (2017) jo aloin suunnittelemaan postausta, mutta silloin en vielä julkaissut sitä, kesällä kirjoitin postauksen uudestaan ja olin valmis julkaisemaan sen. 


- Oletko saanut negatiivista palautetta, jos olet miten käsittelet sen?
Negatiivista palautetta saan aika harvoin, jos ollenkaan ja yleensä ne ovat toisten omia mielipiteitä kuten "todella tylsä ja yksinkertainen banneri, banneri pilaa postauksen laadun". Tuo on ainoa mieleenpainuvin kommentti, jota en vieläkään kunnolla ymmärrä (kommentin loppuosa)Bannerini voi olla jonkun mielestä tylsiä, mutta tämä banneri, johon edellä mainittu kommentti tuli, niin aluksi ärsytti, kun itse tykkään siitä bannerista ja olin käyttänyt rajauksiin paljon aikaa, rajausten ollessa haasteellisia huonon näköni vuoksi. Ei siinä auttanut muu kuin laskea kymmeneen ja suunnata ajatukset muualle.

- Koetko, että bloggaaminen vaikuttaa elämääsi nykyään merkittävästi?
Sen verran vaikuttaa, että istun koneella paljon enemmän suunnitellen postauksia, ulkoasuja ja bannereita. Kamera myös kulkee esimerkiksi tapahtumissa enemmän mukana ajatellen blogia ja "jos vaikka saisin tehtyä tuosta jutusta postauksen blogiin"

- Mikä on suurin teko/hankinta minkä olet tehnyt blogin "takia"?
Kesälomalla ostettu reilu parin sadan hintainen KAMERA. Vaikka virallisesti kameraa en pelkästään blogin takia ostanut, vaan myös siksi, kun halusin opetella lisää valokuvaamaan, mutta liittyy se kamera hyvin vahvasti myös blogiinkin. Muita hankintoja ei blogiin liittyen ole tullut, sillä blogi on kuitenkin harrastus minulle ja haluan pitää blogiharrastukseni mahdollisimman halpana.


Muita kysymyksiä:

- Mikä on suosikkivuodenaikasi - niin ratsastuksen, kuin "muun elämän" kannalta?
Kesä ja talvi ovat suosikki vuodenajat. Kesällä riittää, että aurinko paistaa ja on noin parikymmentä astetta lämmintä, talvella taas saa olla paljon lunta ja enintään 10 astetta pakkasta, niin tykkään. Kesällä ratsastaessa tulee ihanana lämmin ja talvella on ihanaa ratsastaa ilman satulaa, kun hevosen selkä lämmittää mukavasti.

- Mikä on suosikkipuuhaasi lauantai-iltana?
Saunaan meneminen illalla, ratsastustunnin jälkeen, blogin päivittämisen ja pupujen häkin siivouksen jälkeen. Siellä pääsee rentoutumaan ja venyttelemään lihaksia kaikessa rauhassa, ilman häiriötekijöitä. Sekä saa pienen hetken omaa aikaa olla yksin.

- Harrastatko pupujen kanssa agilityä?
En harrasta. Yritän kyllä jatkuvasti opettaa Lunalle ja Liljalle estehyppyä, mutta ei olla siinä kovin hyvin ainakaan vielä onnistuttu. Pikkuhiljaa mennään kuitenkin eteenpäin. Nyt, kun puput ovat varastossa, niin siellä on hyvää aikaa harjoitella estehyppyä.


Kolmas adventti on kovaa vautia kääntymässä jo iltaan ja enää onkin vain viikko jouluun. Viikon päästä tuleekin seuraava kalenteriluukku, kuulemiin ja mukavaa illanjatkoa sinne ruudun toiselle puolelle, sekä kivaa joulun odotusta!

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja vastauksia ja kuvia! :D

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Vauuuuu mikä postaus tykkäsin kovasti ja mitkä kuvat vau ne on todella ihanat 😍😘🤗❤💗💙💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja kuvista :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.