29.12.2017

RATSASTUSTA LUMIPYRYSSÄ


Lauantaina 23.12, aatonaattona, mulla oli joulukuun viimeinen ratsastustunti, jonka pääsin ratsastamaan Vikkanilla. Postaus tulee tällä kertaa noin viikon myöhässä, sillä halusin saada ensin kaikki jouluaiheiset postaukset alta pois ja julkaistua. Viime näkemän Vikkanin maha oli taas kasvanut, eikä satulavyö mennyt yhtä paljoa, saati sitten helposti kiinni, mitä aiemmin. Sen verran iso maha hevoselle on jo kasvanut. Lunta satoi koko lauantain aamupäivän ajan, aika sankasti ja tuuli oli aika kylmä, kunnon puhuri. 

Alkukäynneissä taivuttelin Vikkania, joka taipui hyvin vaikka vaikutti aika reippaalta, ja alkukäyntien jälkeen aloitimme vasemmassa kierroksessa ravityöskentelyn. Teimme päätyihin pääty-ympyrät ja pitkien sivuille neljän askeleen käyntisiirtymisen. Ravissa Vikkan oli oikein mukava, mutta ei oikein tahtonut siirtyä käyntiin ja neidillä riittikin energiaa oikein paljon, vaikka lunta satoikin joka ilmansuunnasta.
 Vaihdoimme suuntaa ja teimme käyntisiirtymisiä pitkien sivujen keskelle myös oikeaan kierrokseen. Oikeassa kierroksessa käyntisiirtymiset sujuivat pikkuisen paremmin, ravi myös oli oikein letkeää ja tasaista.


Lyhyiden välikäyntein jälkeen jatkettiin harjoitusravissa. Käyntisiirtymisten tilalle tuli vain ravin hidastaminen, maksimissaan sai olla yksi askel käyntiä. Tehtävä oli niin Vikkanille, kuin minullekin vaikea. Hevonen, kun haluaisi vain juosta eteenpäin, keskittymättä tehtäviin ja välillä jouduinkin ottamaan useamman käyntiaskeleen, jotta tehtävä lähtisi sujumaan. Monien yritysten ja epäonnistumisten jälkeen sekaan ja lopuksi onneksi tuli muutama onnistunut pätkä. Tätä tehtävää tehtiin oikeaan, että vasempaan kierrokseen. Kumpikaan kierros ei ollut tässä tehtävässä se helpompi suunta, kun tehtävä oli haastava. Tämän tehtävän jälkeen, oli toistamiseen lyhyet välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen olikin laukan vuoro. Aloitettiin laukka ensin oikeassa kierroksessa. Laukka nostettiin L-päädystä, lyhyen sivun keskeltä tai kulmasta ja laukattiin pitkä sivu ja tehtiin päätyyn pääty-ympyrä laukassa. Oikeaan kierrokseen laukat nousi todella hyvin, vaikka Vikkan tahtoi innostua laukassa, niin laukka oli hallittua, mutta silti reipasta.
 Vaihdettiin vielä suuntaa ja laukattiin vasempaan kierrokseen, samalla kuviolla, ensin laukka nostettiin lyhyen sivun keskeltä tai kulmasta, laukattiin pitkä sivu ja lopuksi C-päätyyn pääty-ympyrä. Laukan nostot oli yhä vain nopeita, Vikkan reagoi todella, todella nopeasti pienen pieneen pohjeapuun. Vasempaan laukat sujui kyllä paremmin, vaikka hyvin ne oikeaan kierrokseenkin sujuivat.
 Lopuksi laukattiin vielä pelkästään molemmilla pitkillä sivuilla ja jätettiin pääty-ympyrät tekemättä. Jokainen lakka meni kyllä melkein lyhyen sivun yli, kun hevonen ei olisi halunnut pysähtyä, mutta muuten ei ollut laukassa mitään ongelmaa. Vihdoin Vikkan rohkeni laukata kunolla, eikä jännittänyt enää ollenkaan kentän pohjaa.


Laukkojen jälkeen olikin jo loppukäyntien vuoro, jotka jäivät myräkän takia aika lyhyiksi. Tunti sujui tällöin mukavasti. Vikkanilla riitti virtaa sopivasti koko tunnin ajan, eikä kova lumisade ja tuuli hevosta haitannut. Tunnilla oli monipuolisia tehtäviä sopivan "helppoja" ja myös niitä haastavampia tehtäviäkin löytyi. Laukatkin sujui hyvin, josta hieman yllätyin, sillä tänä talvena Vikkan on ollut laukan suhteen epävarma ja jännittänyt kentän pohjaa, mutta nyt siitä jännittämisestä ei ollut tietoakaan.

Näin haluan toivottaa just sulle oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta, tavataan ensi vuoden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.