6.2.2018

LYHYEN RATSASTAJAN ONGELMAT

Olen nähnyt tämäntyylisiä uutisia milloin missäkin lehdissä ja netissä, pitkän/lyhyen ongelmat/asiat joita vain pitkä/lyhyt tietää. Siitä inspiroituneena ajattelin tehdä postauksen omien kokemusten kautta. Olen noin 150 senttimetriä pitkä, eli toisin sanoen olen lyhyt ja monesti lapseksi luultu esimerkiksi busseissa tai laivalla, vaikka ihan aikuinen olenkin.

Tietenkin postauksen loppuun piti laittaa yksi pituuden hyvä puoli!Tallilla olen huomannut muutamia ongelmia pituuteni vuoksi, mitä nyt seuraavaksi listaan teille:


1. Ylimmät satulatelineet ovat liian korkealla, etkä yltä ottamaan tai laittamaan satulaa katonrajassa olevaan telineeseen. Penkitkin ovat sen verran huteria, että kaatuu jos lähtee taiteilemaan. 
2. Satulavyön kiristäminen on vaikeaa, sillä pituus ei vain riitä kiristämään vyötä.
3. Hevosen selästä alastulo tuntuu, kuin hyppäisi kahdesta metristä maahan. Sama hevosen selästä tippuessa.
4. Suitsien laitto on vaikeaa, kun hevonen nostaa päänsä korkeuksiin. Edelleenkään sinne katonrajaan ei vain yltä. 
5. Näytät kääpiöltä yli 165 cm korkean hevosen selässä tai hevosen vieressä seisoessa. 
6. Ratsastussaappaiden löytäminen on vaikeaa, kun on valmiiksi lyhyt sekä lyhyet ja kapeat pohkeet ja sääret. 
7. Myös muiden ratsastusvaatteiden ja varusteiden löytäminen voi olla hankalaa. Lasten puolen varusteet ovat pienet, mutta aikuisten puolelta varusteet ovat liian isot. 
8. Pohkeet ei yllä hyvin hevosen kylkien ympärille, eikä aina saa kunnolla pohjeapuja läpi. 
9. Jalustimien säätäminen on tuskaa. Niitä, kun joutuu lyhentämään jokaisella kerralla pari, kolme reikää ainakin, silloin se myös kestää jos satulaan on vaihdettu uudet jalustinhihnat.
10. Lyhyen pituuden hyvä puoli kuitenkin on se, että en jää pieneksi poneille, en edes välttämättä shetlanninponeille.

Onko sulla joitain ongelmia esimierkiksi pituutesi tai jonkun muun syyn vuoksi? Vai onko samoja ongelmia?

8 kommenttia:

 1. Itsellä pituutta 161cm ja olen nyt täysi-ikäinen. Tuli mieleen vielä, että etenkin oman hevosen kohdalla korostui se, että täytyi löytää satula kapealla istuimella. Syystä että lyhyellä ratsastajalla on vaikeuksia joustaa lonkistaan niin paljon kuin tarvitsisi (siis leveillä ratsuilla.) Vinkkinä samalla sinulle, olisi asiat olleet paljon helpompia kun olisi tämän tiedostanut jo aikaisin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Tuo on täysin totta, kapea satula/hevonen auttaisi varmasti hyvin paljon, mutta käyn ratsastuskoulu saa, ratsuina suomenhevosilla ja kaikilla on erimuotoisia satuloita, joten tähån ongelmaan ei tällä hetkellä voi kauheasti vaikuttaa. Kiitos silti neuvostasi! :)

   Poista
 2. Oon ite 155cm, ja silloin kun vielä tunneilla kävin, niin mulla ei ollut mitään ongelmia. Toki uskon sen johtuvan enemmänkin siitä, etten ollut kauhean kokenut ratsastaja, niinkun en vieläkään ja siksi mulla oli aina sellanen vähän pienenpi hevonen/poni, jolla menin. Lyhyet ihmiset on söpöjä, vaikka se välillä onkin ärsyttävää. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän vaan on hyvä, ettei sulla mitään ongelmia ole ollut, hyvin paljon mahdollista että johtui myös tuosta kokematomuudestasi hevosten kanssa. :)

   Poista
 3. Tää oli kiva postaus ja oli mielenkiintoista nähdä millaisia huonoja puolia oletkaan löytänyt lyhyenä olemisesta! Tykkäsin tästä tosi paljon!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! Seuraavaksi varmaan toteutetaan sit ne hyvät puolet lyhyydestä :)

   Poista
 4. "1. Ylimmät satulatelineet ovat liian korkealla, etkä yltä ottamaan tai laittamaan satulaa katonrajassa olevaan telineeseen. Penkitkin ovat sen verran huteria, että kaatuu jos lähtee taiteilemaan."

  Tämä! Kun muutettiin uudelle tallille, oli meillä varattu satulapaikka todella korkealta mikä on hankaloittanut satulan ottamista ja takaisin laittamista, kun aina joutuu kapuamaan jakkaralle. Ei 151 cm yllä sinne melkein katon rajaan asti. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, ei millään voi yltää sinne katonrajaan. Ihanaa että löytyy kohtalotovereita :D onneks mun harvoin tarvii ratsastaa tunneilla hevosilla joiden saula on siel ylhäällä

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.