6.7.2021

ESTEKURSSI, ENSIMMÄINEN PÄIVÄ

Tallillamme on järjestetty kesällä kursseja. Ratsastusta ja on teoriaa. Pääsin osallistumaan kolme päivää kestävälle estekurssille heinäkuussa. 5.-7.7. Mietin ensin että teen aiheesta yhden ison postauksen, mutta päädyin tekemään  kolme pientä postausta, joka päivälle oman kirjoituksen. Tämän postauksen nyt kuvitan keväisillä estekuvilla toukokuusta. 

5.7. Maanantai
Heti maanataina kurssi alkoi teoriaosuudella. Ensimmäiseen teoriaosuuteen kuului tietopaketti mitä on tärkeää huomioida esteratsastuksessa. Mittailtiin esteiden välejä ja askeleiden pituuksia. Alkuun tuntui, että aivot meni matikasta solmuun, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan. Kannettiin puomeja kentälle ja siinä sitten päästiin laittamaan ja laskemaan puomeja oikeille etäisyyksille. Myöhemmin ratsastaessa kyllä todettiin, että puomit ei kuitenkaan ollut ihan oikeilla kohdilla.

Päästiin ratsastamaan ja mentiin puomeja joita oltiin kannettu kentälle. Tunnille sain Vikkanin, kuten yleensä usein esteillä. Puomit oli siten, että toisella pitkällä sivulla oli 5 laukka-askeleen väli ja toisella sitten neljän. Koko rataleikkaalla taas oli kahden askeleen väli. Tunnin teemana oli askeleiden lasku ja myötäyksen harjoittelu. Nykyään mulla katse pysyy hyvin ylhäällä ja myös askeleiden lasku oli helppoa, mutta myötäystä pitää treenata, että se tulisi jatkossa selkärangasta. Myötäys kun jää aika pieneksi lähes aina. Helpottaisi omaa ratsastusta paljon, jos myötäys onnistuisi olla isompi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.