25.7.2021

VIIKKO 29: ESTEETÖN LUONTOPOLKU JA ONNISTUNUT KOULUTUNTI

Maanantaina sain taas ratsastustunnille Sirkkonin. Menin Sikkonilla ilman satulaa. Ruunalla oli meno päällä ja vauhtia oli toisinaan liikaa, eikä pidätteet oikein toiminut.
Käynnissä tehtiin ympärillä takaosanväistöjä. Hyödynsin Sirkkonille ympyrän  kulmia kohtia, joissa väistätin takaosaa uralta ulos. Sillä niissä johdossa sain väistötiloihin onnistumaan. Alkuun oli vaikeuksia, koska Sirkkon olisi lähtenyt vain eteen pohkeessta, mutta saatiin me ihan hyviä pätkiä välillä.

Ravissa tehtiin temponmuutoksia ja siinä haasteen tuotti Sirkkonin liika eteenpäinpyrkivyys ja oli haastavaa saada hevonen hitaalle raville. Eteen hevonen lähti joka kerta hyvin.

Välikäyntien jälkeen otettiin ympärillä vielä laukannostoja. Vasemmassa kierroksessa Siekkon lähri vain kiitoravia ja saatin lopuksi kaksi laukannostoa. Kun suunta vaihtui oikeeseen kierrokseen, niin saimme hyviä laukannostoja.


Kävin keskiviikkona retkellä Likolammen kiertävällä luontopolulla, jossa on matkan varrella erilaisia puuveistoksia. Mikä parasta paikka on esteetön! Kävelyreitti oli tasainen ja leveä. Matkan varrella oli myös penkkejä. Sekä erilliset pöydät missä voi syödä eväitä. 

Polku ei ollut ennestään tuttu, joten kiersin kaksi kertaa lenkin etsiskellen samalla puuveistoksia. Mun näölläni se oli haastavaa, kun osa veistoksista sekoittui metsään. Kun olin kävellyt lenkin kahdesti pitäen huolta siitä, että lampi on koko ajan oikealla puolellani. Päädyin tutkimaan muita polkuja. Löysin yhteensä viisi erilaista puuveistosta. En tiedä onko niitä vielä lisää. Mahdollisesti on. Blogin valokuvaussivulta näet lisää näitä kuvia. (Tästä, klik)
)
Olipas super kiva ja onnistunut tunti lauanaina! 😍
 Tunnille sain Vikkanin. Vikkanilla oli ollut muutama päivä vapaata/saikkua, kun ötökät oli purrut sitä siten, että tammalla oli tulehdusta naamalla. Suitsissa oli pehmusteet ja turparemmi oli otettu pois.

Aloitettiin tekemällä pituushalkaisijalla ravista käyntisiirtymä ja seuraavaksi tehtiin kahdeksikkoa. Tähän vielä lisättiin avotaivutusta pituushalkaisijalla ensin käynnissä ja sitten ravissa. Avoa tultiin ennen volttikahdeksikkoa ja sen jälkeen. Näin saatiin avoa kumpaankin suuntaan. Saatiin ihan kivaa pätkää hetkittäin. Käynnissä sujui paremmin, ravissa Vikkan meinasi lähteä vain eteen.

Seuraavaksi otettiin laukkaharjoituksia pituushalkaisijalla. Laukannostoissa Vikkan teki parit ilopukit, kun sillä energiaa piisasi. Ensin nostettiin vasempaan ja oikeaan laukat, jonka jälkeen tehtiin parit vastalukat. Nostettiin laukka peltopäässä ja laukattiin täyskaarto. Se sujui kumpaankin kierrokseen hyvin kun ei tarvinut ylläpitää laukkaa. Lopuksi vielä tehtiin laukkavoltit, mutta meillä voltit ei ollut ihan voltteja, vaan ehkä enemmin pieni ympyrä
 Loppuraveissa sain Vikkanin hyvään rauhalliseen tempoon.
Sunnuntai on mennyt kotosalla, oleskellessani. Ensi viikolla ystäväni tulee taas muutamaksi päiväksi luokseni ja muutenkin kivoja juttuja tiedossa! Mukavaa uutta viikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.