13.10.2016

10+1 faktaa minusta

Moikka. En muista, olenko tehnyt itsestäni faktapostausta. Enkä jaksanut huonon nettiyhteyden takia rullata koko blogia läpi. Niin päätin, että teen teille fakta postauksen itsestäni. Vaikka joitain faktoja on tullut kysymys- ja myös muissa postauksissa. Pari uutta lukijaankin täälä, joten ei tästä yhtäään haittaakaan ole. Mennään faktoihihn.

1. Olen sosiaalinen ja energinen ihminen.
Toisinaan innostun asioista hieman liikaakin. Aamulla saatan olla hyvinkin pirteä, vaikka oliskn nukkunut tosi huonosti. Vasta iltapäivästä iskee armoton väsymys, jos yön on nukkunut huonosti. Kiihdyn nollasta sataan, niin hyvässä kuin huonossa. Tulen kaikkien ihmisten kanssa toimeen ja muhun on tosi helppo tutustua.2. Energisyyteni takia, minulla on toisinaan keskittymisvaikeuksia. Turhaudun myös pitkillä automatkoilla, koska en vain jaksa/tykkää olla paikoillani. 


3. Suutun nopeasti. Mulla menee hermot heti jos epäonnistun jossain tehtävässä. Esim nuorempana jos matikasta oli yksi lasku väärin pyyhein kaikki. Toisinaan myös kirja saattoi saada kyytiä. Tämä pätee vieläkin muhun. Kun suutun helposti, niin myös lepyn nopeasti. Näiden kolmen faktan perusteella, taidan olla temppperamenttinen ihminen. 


4. Minulla on näkövamma, te jotka minut tunnette niin tiedätte sen ja kuinka vaikea se on. Tutuissa ymoäristöissä sitä ei huomaa olleenkaan ja jos menen sanomaan sitten jollekkin vieraalle henkilölle (joka ei tiedä asiasta mitään) niin hämmästyy aina jonkin verran. Usen reaktio on joku tämmönen "oho, ei sitä huomaa susta, miten pärjäät? Sano jos tarvit apua" Näkövammani huomaa yleensä uusissa reiteissä ja vieraissa paikoissa, kun ei heti hahmota samalla lailla mitä joku norminäköinen. Paikkaan/reittiin tutustumisessa menee pikkuisen kauemmin, kuin muilla. Koulussa istun aina eturivissä, jotta näen taululle.
Näköni voi tietenkin heikentyä. Mutta sitä ei pystytä millään leikkauksella tms korjaamaan. Ennuste kuitenkin on, se että näköni pysyy ennallaan.


5. Ratsastuksen lisäksi minulla ei ole ollut mitään muuta urheiliharrastusta. Kuitenkin olen tosi liikunnallinen ja koulussa "lempiaine" on liikunta. Ja aina ärsyttää kun käydän vain jollain kävelylenkillä. Tykkäsin pelata sählyä. Joskus halusin alkaa pelaamaan sählyä, ratsastuksen lisäksi.


6. Tykkään lukea, se oli ennen hämeenlinnan opiskeluja yksi iso osa arkea. Joko olin tallilla tai olin huoneessa lukemassa kirjoja. Kävin aina joka (toinen?) tiistai kirjastoautolla lainaamassa kirjoja ja lehtiä luettavaksi. Jos aloitan jonkun kirjan haluan lukea sen heti loppuun, eikö kirja saa jäädä kesken.

7. Omaan hyvän mielikuvituksen. Jos saan jonkun aiheen, niin mun on helppo kirjoittaa siitä joku tarina. Pärjään myös ilman aihetta. Tännekin on yksi novelli  vähän aikaaan sitten kirjoitettu. Lapsena leikitkin olivat aika villejä sen takia.

8. Olen huumorintajuinen. Toisinaan koulussa opettajat eivät edes pysty sanomaan ja uskomaan jos olen tosissani kun vitsailen paljon.  Usein myös sanon ennen kuin mietin sen enempää. Vasta jälkikäteen tajuun, nyt tuli sanottua vähän ilkeästi.


9. Olen hetkessä eläjä. En muistele menneitä, enkä pohdi tulevaa. Nyt menneenä (2016) kesänä muutaman reissun suunnittelin suunnilleen ja siitä muutama päivä niin se jo toteutettiin. Enkä osaa myöskään kuvitella itseäni jonnekkin 10 vuoden päähän. Mitä teen silloin, onko lapsia yms.

10. En ole ikinä värjännyt hiuksiani. Oikeasti, en koskaan. 18-vuotiaaseen saakka äitini sen kielsi. Mulle se oli ihan okei. Nyt olen 19, eikä edes tee mieli pistää niitä myrkkyjä päähän.

11. Tätä ei ehkä uskoisi, mutta osaan ja pystyn olla kaiken energisyyden, levottomuuden, äkkipikaisuuden lisäksi rauhalinen ja hiljainen.


Yritin tähän laittaa mahdollisimman paljon asioita mitä en ole täällö blogin puolella maininnut. Toivottavasti oli mieleinen postaus. Kertokaahan kommenteissa tykkäsitte tästä fakta-postauksesta! Postausaiheita ja ideoita saa toki laittaa kommentteihin. 

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.